Preatorians

Status
Zamknięty.

cesc

Member
Czy mieliście kiedyś przyjemność grać w Preatorians, jest to gra strategiczna, w której wcielamy się w: Rzymain, albo Egipcian, bądź Barbarzyńców, możemy grać potyczki, albo wykonywać misje. Gra ta nie jest nowością, jest dosyć stara, ale mi się podoba. Widok, jest jak we wszystkich strategiach. Gra, jak dla mnie, jest bardzo dobra. Istnieje także mały dodatek, w którym dochodzą Grecy no i oczywiście oni wprowadzają nowe jednostki ( dla siebie).
Moja ulubione państwo to oczywiście Rzymianie, a najbardziej nie lubię Egipcian.

Moja ulubiona jednostka to Pretorianie (Rzymska jednostka), a najbardziej nie lubię Łuczników Numbiskich (jednostka Egiptu).

Moja ocena gry -5/6. Naprawdę polecam tę grę, jak w nią zagracie, to będziecie chcieli jeszcze dodatek . Pozdro

Reynevan

de Tréville
Skrimsh (chyba tak się to pisze lol, już nie pamiętam...) 3vs3 na mapie pustynnej, gdzie największa wiocha jest w centrum. Ja gram barbarzyńcami... miód.
Czyli generalnie - grałem, podoba mi się, ale Romek jest lepszy.
A co do tego, co napisałem na początku:
Zazwyczaj wywalałem całe wojsko jak najszybciej do tej środkowej wiochy, robiłem szybko łuczników i pikinierów, 4ry wieże, każda na rogu tego pagórka, łucznicy do wież, pikinierzy - obrona, potem tylko zrobić 4ry oddziały ciężkiej kawalerii i nikt Cię nie pokona :)

switek17

Member
Grałem grałem. Grafika jak na czasy powstania gry może nie powala, ale i tak fajnie się grało. Tylko szybko mi się znudziło. Zawsze wybierałem rzymian i stosowałem technikę Stalina. Legioniści do przodu i ani kroku wstecz :) Może jakbym grał normalnie - czyli z wykorzystaniem konnicy i łuczników, to tak szybko by się nie znudziło. Ciekawe czy będzie druga część tej gry...

RobsonAjax

Member
Odświeżam temat. Wybaczcie ;).

Gra? Jedna z najlepszych strategii w jakie grałem i będę grał (póki co czekam na listonosza :p) ;). Nie chodzi tu tylko o rzucenie wszstkich jednostek do ataku, a o rozplanowanie tego i to jest dla mnie największa zaleta tej gry. Grafika może nie jest najpiękniejsza, ale swoje lata ma. Muzyka? Podobna do tej z "Gladiatora", więc jest dobra, nawet bardzo.

Niedawno zacząłem grać przez neta i jest bosko :D. Dlatego chcę napisać czy ktoś by grał jakoś?

http://www.praetorians.4.pl/
Polecam forum. Jak coś to tam się ustawiamy ;). Oczywiście, zachęcam do odwiedzania tego forum i grania tam, bo niestety gra już trochę latek ma, a społeczność graczy też zbyt imponująca nie jest.

Mam nadzieję, że nie dostanę warna/ów za odświeżenie tematu i reklamę :p.

Pozdrawiam.

P.S. CYTAT
Gra ta nie jest nowością, jest dosyć stara, ale mi się podoba. Widok, jest jak we wszystkich strategiach. Gra, jak dla mnie, jest bardzo dobra. Istnieje także mały dodatek, w którym dochodzą Grecy no i oczywiście oni wprowadzają nowe jednostki ( dla siebie).

Stąd można go pobrać. Choć mała uwaga! Nie pobierałem go z tamtej strony. Link do "mojej" wersji jest w dziale "Download" tamtego forum ;).
I co do dodatków: Najprościej mówiąc, to wprowadza on nie tylko Greków, ale i Persów i Kartagińczyków, więc warto go ściągnąć i pograć.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom