Porwania Dla Okupu?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
http://wiadomosci.onet.pl/1584285,11,item.html

przeczytajcię ta notkę.........mnie to przeraziło....
Czy w Polsce już wszystkim doszczętnie odbiło?????
Teraz normalnie az strach wyjśc z domu czy jakies debile cię nie porwą
dla okupu....:/...200 złotowego
Zastanawiam się nad motywacjatych ludzi..
po prostu szok brakuje mi słów...aczkolwiek czego tu się spodziewać jak
2 nastolatków ukradło karuzelę żeliwna z miejskiego parku
a raczej próbowali....bo karuzela była za cięzka...i zostawili ją w połowie drogi do złomiarza
dostali by za nią 50 zł...a jak ich policja złapała to mówili że chciali kase na bilety do kina o_O
nasz kraj jest pieprzniety tyle wam powiem...a Warszawa to juz szczególnie

Kacperex

KacŚpioszek
Porwania dla okupu rzecz ciekawa.
Niestety ludzie zamias iść do pracy, chcą zdobyć siano nie legalnie, coraz częściej wpadają na pomysł udawania gangsterów i kogoś sobie porwą . Rozumiem fakt, porwania kogoś dla milionów, ale o 200 zł? To juz się w głowie nei mieście.
Ale widać, że nasi "gangsta" się rozwijają, juz telefony komórkowe im nie starczają.
Ten świat idzie ku zatraceniu.
To co się dzieje, aktualnie w naszym kraju to żal.pl .

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Kacperex jacy gangsta? Wyszyscy pRo gangsta pojechali na wyspy za chlebem i zostało to, co zostało. Ale tak na poważnie, co za ostatnie, za przeproszeniem, ćwoki chciały 200 zeta za okup... naogladali się za dużo filmów czy co? Nie no, pokazali jacy to oni są wielcy, to 200 zeta starczy im w sam raz na karty do komórki albo na pare napojów %%.
Co się dzieje z tym światem... Porywają już nawet psy, ale za psy chcą więcej kasy niż za człowieka (bodajże pies Hiltonówny wart był 15 tyś dolarów). Mogli iść do szkoły/roboty a nie palnować "porwania"... Nie ma to jak polska inteligencja...

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Trzeba mieć nieźle nawalone żeby porywać dla takiego żałosnego okupu. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie ich motywacji. Widać, że ludzie są coraz bardziej durni. Ten okup to i tak jeszcze nic. Niektórzy " Bandyci" to potrafią pchnąć nożem za telefon warty mniej niż 100 zł. Ale zakopać gościa do nieprzytomności za drobne z portfela. No niestety daje nam to wspaniały obraz polskiej hołoty której jest coraz więcej na ulicach.

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Byli najebani jak nic =]
W każdym fachu, w każdym miejscu na świecie zdarzają się durnie i nie ma czym się przejmować. Grunt żeby durnie były odizolowane i nie szkodziły, a z tym bywa różnie...

RobsonAjax

Member
Jakby ten numer im wyszedł to by było porwanie stulecia. Skoro teraz siedzą mogą chociaż sprzedać jakiemuś hollywoodzkiemu reżyserowi prawa do nakręcenia świetnego filmu sensacyjnego z niebanalną, trzymającą w napięciu fabułą...
Moje zdanie o tym "incydencie" niewiele różni się od Waszego, więc nie będę tu powtarzał co o nich myślę...

Ponoć mamy nie zdążyć z budową stadionów i sieci dróg na EURO 2102. Tylko takich do roboty zagonić, popracują do tego 0212 roku, coś zarobią, zmądrzeją i się potem czymś porzytecznym zajmą, a tak przesiedzą w więzieniu kilkanaście miesięcy, wyjdą i znów zwrócą na siebie "uwagę". I może dojść do tragedii...

Pozdrawiam.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
heh dzis słuchałem radia.....i co usłyyszałem
że za to porwanie sprawcom grozi do 10 lat więzeienia
i tu pojawia się pytanko......czy warto porywać kogoś
za 200 złotych ryzykując za to 10 lat w pace.......:/
nie wiem co oni sobie mysleli.....przeraża mnie ten kraj....
Onjest jak czeski film...nikt nie wie o co w nim chodzi

Cisu

Member
Cała ta sytuacja jest po prostu żenująca. A myślałem, że niżej się nie da upaść...
Cóż, nie będę tutaj pisał już tego wszystkiego, co moi poprzednicy, bo i tak w pełni się z nimi zgadzam.

QUOTE(Yeed)

Tak to jest, jak się nie pomyśli o konsekwencjach, tylko działa się pod wpływem zbyt wybujałej wyobraźni, połączonej z lekko wygórowanym mniemaniem o sobie, z lekką odrobiną środków "dopingujących". Oczywiście, że nie warto. Niech pomyślą, ile by zarobili przez te 10 lat, jeżeli by znaleźli jakąkolwiek pracę :). Tak, czy siak, wcale mi ich nie szkoda - za głupotę się płaci.

RobsonAjax

Member
CYTAT
że za to porwanie sprawcom grozi do 10 lat więzeienia
nie wiem co oni sobie mysleli.....przeraża mnie ten kraj....

Hmmm... pataologia to chyba odpowiednie słowo. Kiedyś przeczytałem wypowiedź jakiegoś wysoko postawionego urzędnika więziennego i powiedział m. in. że... utrzymanie jednego wieźnia przez miesiąc to koszt ok.... 1800 :blink: <_<.
Zbierac ludzi skazanych za drobna przestępstwa, którzy są osadzeni w zakładach karnych i niech pracują przy tym cholernym EURO! Skoro mamy nie zdążyc, to niech chociaż ci, co mają wrócic po paru miesiącach/latach się wykażą i uczciwie popracują. Oczywiście ktoś musi ich pilnowac itp. i są koszta z tym związane, ale przecież jak siedzą w więzieniu i nic nie robic, to chyba widac co jest (dla nich też) lepsze.

Pozdrawiam.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Popieram...wszystkich drobnych przestepców pogonic do roboty bysami pracowalina swoje utrzymanie
a nie iosali nam i tak juz spora dziure w kieszeni....od czego sa robpty przymusowe
Wziąść akichcwaniaczkuw do kamieniołomów to
by poczuli na własnej skórze jak to jest zaroić każdeko grosza na ich utrzymanie
które musimy wydawac z naszych cięzko zarobionych pieniędzy
i jeszcze mają czelnośc narzekać że mają słaby stabdart w więzieniu
zobaczyki by jak wygląda więzienie na sybirze to by się cieszyli że mają tak jak mają
w zamknięciu trzymac tylko tych najgroźniejszych

a to ...ten reportarz jest jeszcze smutniejszy....
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=...ArticleId=52202

RobsonAjax

Member
CYTAT
a to ...ten reportarz jest jeszcze smutniejszy....
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=...ArticleId=52202

Zawsze jak wydarzy się jakaś tragedia np. wypadek autokaru + ofiary śmiertelne + oczywiscie rozgłos mediów, to od razu wzmorzona kontrola autokarów itp. itd.

A tu widzę nie było aż takiej sensacji, aby... naprawic mieszkającym tam dzieciom tę zniszczona, pordzewiałą karuzelę <_<.

CYTAT
O dalszym losie Krystiana D., Jarosława K., Dariusza D. i Łukasza J. zadecyduje sąd rodzinny i dla nieletnich. A karuzela wróciła na swoje miejsce.

A te dzieciaki chyba dostały już swoją lekcję i nie będą powtarzały takch rzeczy :).

Pozdrawiam.

Lares_

Paladyn Wody
Wiecie, jak powiedzał Robson utrzymanie wieźnia kosztuje 1800 złotych. Jedzie w wiezieniu jest. Rozrywka jest. Salon tautażu jest. W zasadzie to niektórym ludziom lepiej żyje, się w więzieniu niż na wolności. Bo w wiezieniu przynajmniej nie muszą się o wikt martwić.
Sprawa z pozoru żałosna. Jeżeli było to porwanie dla 200 złotych ;p

CYTAT
Zawsze jak wydarzy się jakaś tragedia np. wypadek autokaru + ofiary śmiertelne + oczywiscie rozgłos mediów, to od razu wzmorzona kontrola autokarów itp. itd.

haha. Nawet jak Tsunami było w Azji to u nas sprawdzali siłę wiatru :p

A co do wieźniów ;p resocjalizacja gówno daje. W pace szkolą się jeszce bardziej do złodziejstwa. Jak pisaliście do roboty tą chołote posłać. NIech kopią doły i robią coś pożytecznego.

Do góry Bottom