Porady I Tricki!

Status
Zamknięty.

majczalek

New Member
Na waszym forum nie ma czegoś takiego jak porady i tricki a jesli jest to przepraszam ale nigdzie nie znalazlem bo jestem tu nowy! Więc bardzo proszę wszystkich graczy ktorzy znaja jakies ciekawe miejsca, fajne i latwe do zdobycia miecze i wszystkie tajemnice gry o wpisanie się do tego tematu i o pomoc dla graczy mniej jak i bardziej doswiadczonych. Z góry dziekuje za pomoc!

s_e.b_a

Active Member
Na pewno wielu ludzi Cie skrytykuje za założenie takiego teamtu ale ja cos w nim napisze.

W gothicu I bardzo łatwo jest okradać domy kopaczy w starym obozie można tam zdobyć kilka cennych przedmiotów oraz rudę która na początku jest bardzo przydatna.

JA kiedy ide do obozu bractwa zawsze ściągam węża błotnego na jednego ze strażników (trzeba bardzo uważać żeby Cie nie zabił) Jeżeli strażnik nie wyjmie miecza to napewno jest trupem. Następnie podbiegam do ciała biorę cały jego ekwipunek i zdobywam bardzo cenny miecz nadzorcy oraz lekką kusze która na początku jest bardzo przydatna.

Ps. Po chwili sie skapnąłem że pisze nie op tym Gothicu więc użyłem opcji edytuj
tongue.gif

Posty mają mieć w tym temacie minimum 8 linijek i żadnych powtórzeń. Czemu tak dużo? Bo ten temat to okazja dla spammu i najlepiej było by go zamknąć, ale na próbę go zostawiam. A więc 8 linijek! - Gothi

MadMack

Forumowy lol
Jeśli należymy do Starego Obozu i chcemy być magami ognia, ale jednocześnie chcemy mieć umiejętność np. posługiwania się bronią dwuręczną mówimy Thorusowi, że wybieramy drogę magii i idziemy do Corristo. Odpowiadamy na jego pytania, ale nie idziemy za nim na górę w celu złożenia przysięgi tylko wracamy do Thorusa i mówimy, że chcemy zostać strażnikiem. Zostajemy strażnikiem i mamy dostęp do:
- umiejętności posługiwania się bronią dwuręczną, którą uczy Thorus
- umiejętności strzelania z kuszy której uczy Skorpion
- zbroi od kowala w zamku ( nie pamiętam jak się nazywał )
Gdy już będziemy mieli dość bycia strażnikiem idziemy do siedziby magów ognia i
wchodzimy po schodach. Teraz składamy przysięgę i jesteśmy magiem ognia.

LEWIATAN

Member
nie wiem czy chodzi ci tylko o g1 czy o wszystkie części jak o wzszystkie to mam dwa fajne sposody na duż exp. 1 gdy zabijasz Maria to zabiesz od niego almanach opętanych oddaj go vatrasowi dostaniesz 300exp. potem odkup go (nic nie kosztuje ) i znowu mu go daj i tak w kółko
i 2 sposób też na 300exp. zabież ze sobą angara na wyspe i jak dojdziesz do tej komnaty gdzie jest ta receptura ze smoczych jaj to angar powie coś takiego
-moja głowa zaraz oszaleje
ty mu powiedz żeby został na miejscu i jak to powiesz to zagadaj do niego powiedz:
-chodźmy
on odpowie
-ty przodem coś tam znowu powie że go głowa boli
i powiedz że już dlej sobie poradzuisz dostaniesz 300exp
i znowu do niego zagadujesz żeby z tobą poszedł on mówi że głowa go boli to ty mówisz że dalej sobie poradzisz i znowu dostajesz 300exp można tak w nieskończoność (działa jak grasz magiem za inne postacie nie ręcze)
biggrin.gif

Pepe

New Member
Witam
Ponieważ jesteśmy w dziale Gothic 1 to piszmy tricki do G1
smile.gif

1 trick
A oto sposób na nie płacenie 100 bryłek kiedy chcemy wejść do karczmy w nowym obozie na wysepce. Normalnie mówią coś tam, że nie jesteś kopaczem i musimy zapłacić 100 bryłek aby wejść.
Jeśli pójdziemy do wolnej kopalni i pogadamy z paroma osobami to znajdziemy gościa odpowiedzialenego za kopaczy i po dialogu z nim(cokolwiek odpowiemy) dostajemu strój kopacza dzięki, któremu( po założeniu oczywiście) możemy bez opłaty wejść do karczmy a poza tym jest to nasza pierwsza "zbroja" chroniąca nas choć w małym stopniu przed bronią itp.
smile.gif

2 trick
Chodzi o walkę z Kharimem i Kirgo żeby zaliczyć test Scatty'ego
Otóż wiadomo, że na początku nie jesteśmy zbyt silni, ale jeśli mamy miecz strażnika świątynnego( co bardzo się przydaje w całej grze a przynajmniej przez pare rozdziałów) to trzeba zaatakować Kirgo lub Kharima najlepiej kiedy stoją do nas tyłem i szybko ich pokonać bez żadnego ostrzeżenia, a następnie zabrać im cały dobytek. Po czym wyzywamy ich na pojedynek na arenie, na ktory przychodzą beż żadnej broni z gołymi pieśćmi I teraz bez problemu możemy ich pokonać
smile.gif
a następnie iść do Scatty'ego i powiedzieć, że ich pokonaliśmy i mamy zaliczony ten test!!
Pozdro ALL
smile.gif

Ravano

New Member
Jeżeli chodzi o tricki(mam nadzieje ze tez o bugi w tej grze) to mam taką cenną uwagę, ze w G1 nie trzeba się troszczyć o bryłki rudy , a nie o pieniądze, ponieważ jezeli bedziemy chcieli to i tak bedziemy mieli kasę. Oto jak ją zdobyc w prosty sposób:

Idziemy do kowala(tego co wyrabia bron) w nocy, otwieramy skrzynkę. Tam znadjdują siw przybory do wyrobu broni. Wystarczy ze wezmiemy jedną sztukę surowej stali i potem do konca gry (przez wszystkie rozdziały ) bedziemy mogli wyrabiac "niewykonczone miecze" (w nieograniczonej ilości- ja wyrobilem podczas calej gry ponad 300
biggrin.gif
) na kole u kowala:D:D:D

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom