Pomoc

Status
Zamknięty.

daria

Szejn
Weteran
Witam! ;D
Zwracam się do Was z nietypową prośbą...
Otóż mamy wykonać pracę długoterminową, na 27 kwietnia. Ma ona dotyczyć zabytków w Polsce wpisanych na listę UNESCO...
Jest ich kilkanaście... Praca podzielona jest na etapy. Najpierw trzeba przedstawić swój pomysł na tę pracę... I tu pojawia się problem, bo nie mam żadnego pomysłu jakby to wykonać.
Chciałam zrobić kalendarz - zdjęcie+krótki opis, no, ale to już jest przereklamowane w szkole...
i zwracam się do Was z prośbą, może Wy znaleźlibyście jakiś interesujący sposób na wykonanie...
Liczę na Waszą pomoc i kreatywność ^^ ;P

Dziękuje za uwagę.
Pozdrawiam.

PS. Tak na marginesie, jakby ktoś nie wiedział :p
CYTAT
UNESCO - Lista Światowego Dziedzictwa Kulturowego i Przyrodniczego Ludzkości - lista obiektów objętych szczególną ochroną międzynarodowej organizacji UNESCO, filii ONZ, ze względu na ich unikatową wartość kulturową bądź przyrodniczą dla ludzkości.

czlapek14

Member
Ja bym zrobił na Power Poincie, czyli wiesz, taką multimedialną. Jeśli musi być koniecznie na papierze to ja bym to wszystko olał i zrobił pierwsze co mi wpadnie do głowy. Jak Ci na ocenie zależy to możesz na przykład wziąć mapkę polski i porobić strzałki do miejsc z tymi zabytkami i na początku strzałki walnąć pikny obrazek a pod nim opisik. Tylko to musiałoby być duże, bo ja wiem... Gdzieś A1. Jeśli chce ci się męczyć to możesz zrobić taką książkę jak jest dla dzieci, że przerzucasz stronkę i ci wyskakuje taka prymitywna budowla z papieru(3D), ale to jest masa roboty.

Jedi

Caporegime
VIP
człapek twoja pomoc jest nieoceniona xD

Najpierw się zastanów o czym chcesz konkretnie napisać, jeśli już sie zastanowisz to napisz konspekt. Opisz co to jest unesco, jak powstało etc, przytocz jakies fragmety, podaj kilka przykladow unesco na swiecie (jakieś najsławniejsze), potem poopisuj to co jest w polsce. Dodaj swoje opinie, duzo zdjec, mozesz zrobic prezentację - ale z doswiadczenia wiem ze preentacje sa niechetnie sprawdzane przez nauczycieli po za tym w prezentacji zmiescisz malo tekstu - twojego glownego atutu (no bo kto chce czytac 15 slajdow z samym tekstem? ) Pisanie tego co ci wpadnie do głowy nie jest dobrym pomysłem xD Jak juz napiszesz konspekt to poprostu porozwijaj te informacje ktore masz, mozesz napisac np ze najbliszm zabytkiem od twojego miasta jst xxx i opisac to dokladniej, na koncu nie zapomnij o bibliografii czyli linków, ksiazek z ktorych korzystałaś przy pisaniu pracy. Reszte domyśl sobie sama ;]

daria

Szejn
Weteran
No tak, pomysł z mapką czlapka jest ok.
Ale co do reszty, wiem już co chce napisać, ma być malutki wstęp co to jest UNESCO, potem od razu mamy przejść do sedna. Czyli mam już materiały, teraz tylko chodzi mi o to jak to przedstawić. Prezentacja odpada, MUSI to być na papierze.
Zwykły referat to dupa za przeproszeniem, potrzebuje czegoś oryginalnego, jak np. ta mapka proponowana przez czlapka...
Nie wiem, jakiś plakat, album... Nie potrafię nic sensownego sobie wymyślić.
Może jeszcze ktoś ma jakieś propozycje? xD

Pozdrawiam, MadDaria ;D

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom