Polska Premiera Przesunięta :[

Status
Zamknięty.

Dark Shadows

Active Member
Niedawno na gothic site ukazał się news w sprawie wydania polskiego Gothica 3. Oto fragment wypowiedzi na forum gram.pl:

"Wersja polska równo z niemiecką nie będzie na pewno (13 października), sprawa jest banalnie prosta. Niemcy to największy rynek dla tej gry i domowy rynek autorów. Gothic zawsze wychodził tam pierwszy, bo ten rynek ma największy priorytet. Autorzy niestety nie są w stanie zrobić różnych wersji językowych na raz, zwłaszcza, że do ostatniej chwili dopracowywali grę. Natomiast nasza w tym głowa aby zgodnie z tradycją polscy gracze nie czekali zbyt długo i mieli grę w łapkach jak najszybciej.
Na moje (nieoficjalne oko) to gra ukaże się w październiku. Co wcale nie znaczy, że musi to być 31 października! Bedziemy robić wszystko aby premiera była wcześniej"

I nieco niżej w newsie z gothic site:

[Aktualizacja] Dosłownie przed momentem dostalismy informacje, że na wcześniej wspomnianym forum gram.pl pracownik CD Projektu Jay Z poinformował o nieoficjalnej dacie (19 październik 2006) wydania w Polsce Gothic 3.

[Poprawka] Dzieje się to o czego się obawiałem. Jay Z podaje poprakwkę na ogłoszenie wcześniejszej daty wydania gry Gothic 3 z 19.10 na [SIZE=14pt]26.10[/SIZE]. Nie traćmy jednak nadziei, może nie popełnią błędu z czasów wydania Gothic II: NK

:angry: Podobno miała być premiera w całej europie tego samego dnia 13 października a tu się okazuje, że na naszą wersje języczną poczekamy sobie MOŻE do 26 października choć to też nie jest oficjalne.

Co o tym myślicie? Ja osobiście mam dość tych ciągłych zmian najpierw premiery samego Gothica 3 teraz jego polskiej wersji. <_<

No cóż nie mamy wyboru.

Kacperex

KacŚpioszek
Oni są nie poważni :(
Niestety.
Przesunięcie było pewne czułem to w moczu, że się nie wyrobią. Ale wina jest PB, że u nas niechcą wypuścić w tym samym dniu.
Premiera 26,10 plus polska wersja językowa... czyli tak na świeta Bożego Narodzenia gre dostaniemy :/

Dark Shadows

Active Member
Trochę pokreciłeś kacperex. :) Premiera Gothica 3 jest 13 paźdzernika a nasza polska nieoficjalnie 26 października.

Ale to i tak trzeba dłużej czekać. :angry:

Kacperex

KacŚpioszek
QUOTE(Dark Shadows @ 03-10-2006, 11:55) [snapback]124723[/snapback]

Trochę pokreciłeś kacperex. :) Premiera Gothica 3 jest 13 paźdzernika a nasza polska nieoficjalnie 26 października.

Ale to i tak trzeba dłużej czekać. :angry:

tO ZE ZŁOSCI, ALE ZOBACZYSZ pOLSKA ZOABCZYMY W GRUDNIU JAK NIE LEPIEJ.....

szczurek

Menda serowa
Weteran
Nie przesadzajmy, prace juz od dawna trwają takze w tym roku powinnismy zobaczyc polską wersję gry. Ale nie powinno się przekładać daty premiery gdy już się ją jako tako podało :/

Lord Bezimienny

Weteran
Weteran
Nie wiem czemu się tak denerwujecie, przecież to było oczywiste ;) . Naturalnie nie spodziewam się czegoś takiego jak z NK, ale nie zdziwiłbym się gdyby GIII wyszedł w listopadzie. Wolę się nastawić na gorsze i potem mieć miła niespodziankę niż zajarać, że już zaraz wyjdzie i dostać grę w grudniu :) .

Phoenixx

Member
Ja rowniez nie wiem czemu sie tak "derwujecie" ^^ , ja juz dawno przywyklem do sprawy jaka jest , pozne wydawanie gier w polsce ( nie mowie juz o polskim tlumaczeniu ) . Mysle , ze nie predko sie to zmieni ...

masta

Member
Ale może wyjdzie w Polsce w angielskim tłumaczeniu 13...? A później się po prostu ukaże polska... Fajnie by było, gdyby można było za okazaniem klucza do gry ściągnąć później po prostu polskiego patcha...

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Nie dziwi mnie to. Nie przejmuję się tym, po prostu dłużej poczekam. Czekaliśmy tak długo, więc i ten miesiąc czy dwa nas nie zbawią.
Obyśmy tylko rzeczywiście nie czekali tak długo jak na NK, bo to by było już przegięcie. Myślę, że tak raczej się nie stanie i GIII wyjdzie w Polsce jeszcze w tym roku. Jeśli wyjdzie dopiero na święta, to dla mnie nawet dobrze, będę miał więcej czasu.

Dark Shadows

Active Member
Oto treść rozwiniętego newsa z gram.pl:

" Planowane opóźnienie ma pozwolić na implementacje poprawek do kodu gry, których będzie ponad 100. Sytuacje skomentował Michał Kiciński, jeden z szefów CD Projekt: "To jedna z decyzji, które podejmuje się wybierając mniejsze zło. Teoretycznie mogliśmy wydać grę tak jak firmy w całej Europie i odpowiedzialność za błędy zrzucić na autorów gry, gdyż de facto, nie mamy wpływu na jakość ich pracy. Z drugiej strony pojmujemy naszą firmę jako coś więcej niż zwykłą działalność wydawniczą. Działamy tak, aby logo CD Projekt było gwarancją jak najwyższej jakości. Naszych klientów nie obchodzi po czyjej stronie jest wina, oczekują najwyższej jakości i satysfakcji z gier które kupują za pośrednictwem CD Projekt. Dlatego nie mogliśmy podjąć innej decyzji. Gothic 3 będzie u nas później niż w innych krajach, ale jakość wydania oraz samej gry będzie najwyższa ze wszystkich wydań światowych, przy jednocześnie niższej cenie detalicznej."

Sytuację skomentował również Michał Cegiełka nadzorujący testy gry Gothic w firmie CD Projekt: "Autorzy kończyli grę w ogromnym pośpiechu. Wersja GOLD którą otrzymaliśmy, taka samo jak wszystkie inne wersje europejskie, zawierała bardzo dużo błędów. Błędy te naszym zdaniem były na tyle poważne, że psuły całą zabawę z gry. Główna postać potrafiła 'wylecieć poza świat/geometrię', kilku questów nie dawało się ukończyć - w tym problemy sprawiał jeden należący do głównego wątku gry, spore błędy znaleźliśmy też w AI powodujące problemy z zachowaniem NPC. Niezależnie od poważnych błędów zgłosiliśmy autorom też kilkadziesiąt drobniejszych. Wszystko to nie napawało nas optymizmem. Jedna z najbardziej oczekiwanych gier tego roku mogła okazać się niewypałem przez brak kilku dodatkowych tygodni poświęconych na doszlifowanie tego 'diamentu'. Z ulgą przyjęliśmy informacje od autorów, że pracują nad pokaźnym patchem naprawiającym ponad 100 różnych błędów. Dopiero po usunięciu tych błędów można powiedzieć, że gra zasługuje na miano jednego z najlepszych RPG."

Gothic 3 ukaże się w Polsce 3 listopada w dwóch bardzo bogatych wydaniach. Zawartość edycji sklepowej zostanie ujawniona już jutro! Dziś zdradzimy jedynie, że ta wersja zostanie wzbogacona w stosunku do innych wersji z całego świata m.in. o film "Making of Gothic 3"! "

Powiem szczerze. Pierwszy raz cieszy mnie, że polacy chcą wydać te grę później już poprawioną, bo jak przeczytałem te błędy to się zdziwiłem, że PB tego nie poprawiła. Wole poczekać do 3 listopada i grać bez błędów niż męczyć się z nimi.

Wiec ja osobiście gratuluje CD Projektowi wspaniałej decyzji. :)

+Dark Innos+

Member
Racja ja też wole poczekać , przynajmiej jak wyjdzie Gothic 3 nie będzie błędów tak jak w poprzednich Gothicach :huh: . Lecz z drugiej strony troche sobie poczekamy <_< .

rex

Member
Jak to mówią ludzie trzeba zrobić aby wszystko było zapięte na ostatni guzik czy jakos tak xD Im dłużej ja będa dobracowywać tym lepiej niech ja jeszcze ktos przetestuje przez ten przedłużony tydzień i jak niebędzie żadnych błędów to gra moze zostać wysłana w świat(i oczywiście do Polski)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom