Polityczna Poprawność, Media, Itd.

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Zastanawia mnie, co wy sądzicie o mass mediach i politycznej poprawności.

Dla mnie sprawa z mediami jest straszna. Raz z nudów obejrzałem sobie TVN-owskie Fakty. Akurat leciała tzw. „relacja z marszu za referendum w sprawie Traktatu Reformującego”. Najpierw tarzałem się ze śmiechu, jednak potem doszło do mnie, że ludzie, którzy nie interesują się zbytnio polityką, budują sobie na podstawie takich manipulacji poglądy, a potem idą głosować.
Co do politycznej poprawności:
CYTAT
W niektórych stanach dyspozytor w komisariacie informujący wozy patrolowe o poszukiwanym przestępcy opisuje jego wzrost, sylwetkę i ubiór, ale nie ma prawa podać koloru skóry!

To jeden z przykładów, który mówi sam za siebie. Ale czego to politycy nie zrobią/nie powiedzą, po to by przypodobać się opinii publicznej.

Jedi

Caporegime
VIP
Media nigdy nie będą w 100% prawdziwe. TVN idzie w strone PO. Kiedy PiS był u władzy to TVP było anty PO. Nawet jak czytam lokalne gazety. Kiedyś była dość duża bójka w moim mieście, widziałem ją osobiście ale nie byłem uczestnikiem. Poprosztu szły dwie kilkunastoosobowe grupy, wszysy ponapijani. A w gazecie potem napisali ze grupka studentów wracająca do domu była napadnięta przez dresów o_O A tak naprawde to sie zaczeli szarpać i klepać. Media zawsze będą stronnicze. Ja np. zeby wyciągnąć tą prawdziwą działkę oglądam wiadmości w kilku stacjach a potem w internecie i informacje są cześćto rózne. Zresztą podam przykład.

Kiedyś po przemianie, nie pamiętam dokładnie kiedy był strajk policjantów. W TVP powiedzieli, ze policjanci strajkują, złożyli postulaty - wszystko pięknie i grzeczenie. Potem TVN, to była wtedy jeszcze nowa stacja i poazani byli ponapijani policjanci wrzeszczący: znajdzie się pała na dupe generała. [wtedy jakimś tam przywodca czegos byl generał] Po czasie TVN zaczynał naciągać fakty żeby zdobyć widzów. Normalna strategia.

Do góry Bottom