Playstation 2

Status
Zamknięty.

Gucio

Member
Jeżeli ten temat jest nieregulaminowy, to z góry sorka
wink.gif
Myśle nad wymianą mojego starego gruchota (PSX) na coś nowszego, czyli PS2. Pomyślałem że po co się będzie kurzył w szufladzie mój poczciwy szarak, skoro za niewielką opłatą moge wymienić (na używaną oczywiście
tongue.gif
) go na coś, co jeszcze przynajmniej posłuży mi pół roku? Myślę tu tylko i wyłącznie nad dodatkiem do PC, nie nad czymś co miałoby mi go zastąpić. Po prostu lubię czasami siąść przed TV i pociupać w jakieś krwawe bijatyczki, albo powyścigować się na konsoli (ach, stare dobre czasy...
cool.gif
). A więc pytam: czy warto wydawać te 150zł na wymianę na PS2, czy PS2 jeszcze mnie wciąąąągnie?
biggrin.gif
Czekam na wasze wypowiedzi!

PS: Jeżeli umieściłem topic w nie tym dziale to b. proszę o przeniesienie
smile.gif

Pozdro
cool.gif

Ja ci radze poczekać. Jak wyjdzie PS3 to ceny samego PS2 i innych akcesoriów do niego w tym gier spadną na łeb na szyje. Wtedy to bedzie można za podobne pieniądze kupić nówke PS2. Ale ja ci osobiście polecam X-BOX'a. NIe posiadam niestety takiego ale miałem z nim styczność tak jak i z PS2 i powiem ci, że jak dla mnie lepszy był X-BOX.

Jedi

Caporegime
VIP
w sumie jak masz zamiar kupić za 150zł PS2 to w sumie to nie był by taki głupi pomysł... zależy też ile chcesz wydawać na gry bo jak chcesz se gierki kupować po lombardach i komisach (30-40zł) to warto... Jeśli chodzi o PS3 to myśle że sobie można poczekać z 2 lata prawie, bo podejżewam że jak będzie po premierce
to będzie to kosztowało ok 2500zł (i moge się założyć że taniej na począstku nie zejdzie) ale jak narazie za tyle można kupic...

pozdro

magmorf

Member
Ja potwierdzam słowa MasterOfTheMoon

Ale sądze, że najlepszy zakup to teraz Xbox, z twardym dyskiem, to prawda,że gierki na najnowszego Xbox'a sa jeszcze drogie, ale dla kogos kto chce naprawde zobaczyc możliwości graficzne najnowszych gier.

Pozdrawiam.
biggrin.gif

Magmorf.
tongue.gif

Big Boss

Member
QUOTE (magmorf @ 10-01-2006, 17:53) Ja potwierdzam słowa MasterOfTheMoon

Ale sądze, że najlepszy zakup to teraz Xbox, z twardym dyskiem, to prawda,że gierki na najnowszego Xbox'a sa jeszcze drogie, ale dla kogos kto chce naprawde zobaczyc możliwości graficzne najnowszych gier.

Pozdrawiam.
biggrin.gif

Magmorf.
tongue.gif

Moim zdaniem lepsze jest PS2 ale nie pod wzgledem graficznym ale poprostu jest bardziej popularne i więcej ciekawych gier.

Znam jeszcze jedną b. tanią konsole (najtańsza) a mianowicie Game Cube, który jest lepszy pod wzgledem technicznym ale wychodzi dużo mniej gier i niema szans na podróbke gier (kopie). Mimo wszystko najbardziej polecam Ps2, ponieważ ona napewno cię nie zawiedzie i będziesz mógł zagrac za niższą cene
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
.

chery

Member
Gucio poczekaj jeszcze trochę na PS 3 i wtedy to sobie kup. Nie warto kupować coś co za parę miesięcy stanie sie już przestarzałym śmieciem. Mam PS 2 a poprzednio miałęm PSX i sądze żę różnica jest dość znaczna lecz w perspektywie PS 3....
tongue.gif
Czy wciągnie? No oczywiście żę tak lecz po jakimś czasie się znudzi. Swego czasu porównywałem zalety PSX i PC i stwierdzam że ten drugi jednak rządzi. A i do PS 2 możesz włorzyć płytkę DVD i ci działa jak odtwarzacz DVD (też bardzo fajna opcja). Ewentualnie pomyśl jeszcze nad Xboksem 360. Ja na twoim miejcu nie kupowałbym PS 2 tylko którąś z tych konsol nowej generacji.
Pozdrawiam!

sonny

Member
Możesz spokojnie kupować PS2. Ja też mam zamiar sobie kupić.

A i na PS3 przyjdzie czas.
Kiedy wyjdzie w polce PS3 to cena PS2 na pewno spadnie. Jak teraz
Ps można dostać za 50 zł.

Jak bym miał okazje to bym się nie zastanawiał. Bo ja jedynie grałem na PS 2
u kumpla i kuzyna a i mi by się przydało. A jeśli nawet stęsknisz się za gierką
na jedynke to można sobie odpalić. Może jeszcze bede miał przed wakacjami
dwójeczke to sie nie bede nudzić. A i na PS 3 przyjdzie czas.

Edytować posty... bo miły nie będę - Glifion

Mordimer

Member
Ja sam mam zamiar kupić sobie PS2. Moim zdaniem Xbox 360 to troche za droga zabawka. Kosztuje ponad 1500 złotych (sklepy internetowe), a gierki do najtańszych nie należą (ponad 200 zł). Żeby móc się cieszyć przyjemnością z gry, dobrze jest też zapłacić za Xbox live Gold, co kosztuje 30 zł miesięcznie... może to nie tak drogo, ale utrzymmywać neta na kompa i z konsoli? Troche to głupawe.
tongue.gif
:p Ja planuję zakupić PS2 w okolicach maja, ponieważ do premiery PS3 coraz bliżej, więc stopniowo bedzie wszystko związanie z PS2 tanieć. Wszystkie najnowsze gry wychodzą na PS2 (z wyjątkiem strategii
tongue.gif
) więc jest w co grać. A poza tym na PS2 można również słuchać muzy i oglądać filmy.

Lares_

Paladyn Wody
No coż:
Pozytywne:
I.Gry ostatnio wcześniej wychodzą na PS2
II.Dobrze sie gra w gry typu FIFA,NHL,NBA itp(sortowki ogólnie)
III. Niska cena
Negatywne:
I.strzelanki odpadają
II.słabe tekstury
III.tylko do grania
IV.strategie też odpadają

Zależy jakie gry lubisz

Maniak89

Member
Wszystko zależy od tego jaką kwote pieniędzy masz do dyspozycji. Jeżeli masz na to w miate dużo kasy to radziłbym ulepszyć komputer(Jakiś szybszy procesor, lepsza grafika itp.) Teraz przychodzi pytanie "A co z graniem w bijatyki i sterowanie za pomocą pada???" Odpowiedż jest prosta. Dokupić pada do komputera. Pady nie są drogie więc nie powinno to stworzyć wielkiego problemu
biggrin.gif
Na komputer masz więcej gier i możesz korzystać z różnych programów. No i oczywiście jest internet
laugh.gif

A jeśli już się uprzesz i będziesz chciał kupić konsolę to proponuje X-BOX'a.
Moim zdaniem ta konsola mo dużą przewagę nad PS2.

A starego zasłużonego PSX sprzedaj albo odłóż na honorową półkę w domu. W końcu zasłużył sobie:D

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom