Pilka Nozna

Status
Zamknięty.

daria

Szejn
Weteran
Witam!!!
Mam do Was kilka pytan, bardziej do kibicow pilki noznej: Za jakim klubem "idziecie"(komu kibicujecie)?Dlaczego akurat temu klubowi kibicujecie???Mozecie opisac krotko swoj ulubiony klub lub jego historie???(jesli znacie oczywiscie)

Otoz ja kibicuje klubowi GKS Katowice(Gorniczy Klub Sportowy Katowice), dlatego ze mieszkam w Katowicach i u mnie w okolicy wszyscy kibicuja temu klubowi....Ja sama gram w kobiecej lidze GKS Katowice:D:D:D:D

Historia klubu "za ktorym ide":
Klub powstał w 1964 roku w wyniku połączenia się kilku mniejszych klubów m.in.: Rapid - Orzeł Wełnowiec ( w 1963r. Rapid Wełnowiec i Orzeł Wełnowiec połączono) i Górnik Katowice. Debiut w pierwszej lidze jako GKS: 8 sierpnia 1965 GKS Katowice – Górnik Zabrze 2:3. W 1968 roku doszło do fuzji GKS Katowice z powstałym w 1911 (SV Eiche) od 1922 DĄB roku klubem GKS Dąb Katowice. W sezonie 2004/2005 GKS zajął 14 miejsce w ekstraklasie i spadł do II ligi. Ze względów prawnych i finansowych rozpoczął grę w IV lidze jako nowy podmiot prawny . Po spadku do IV ligi władzę w klubie przejęło złożone z kibiców Stowarzyszenie Sympatyków Klubu GKS KATOWICE .W czerwcu 2006 r. GKS awansował do III ligi.

szczurek

Menda serowa
Weteran
"Czy wygrywasz, czy nie ja i tak kocham Cię. W moim sercu Arka i na dobre i na złe"

Od 3 lat tylko i włącznie Arka Gdynia. Klub ze wspaniałymi tradycjami, grajacy coraz lepiej w piłkę. Gdby nie to że w polsce są ludzie którzy na piłce chcą się wzbogacic to pewnie bylibyśmy bardzo wysoko.
Nie ważne czy pan skorumpowany pan Tomczak nas udupi - i tak sprawiedliwosci stanie sie zadosc i kiedys jeszcze o nas usłyszycie. Bo Arka to piłkarze, trenerzy i kibice.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom