Patch 1.7

Status
Zamknięty.

krystian123

Member
Oco chodzi z tym balansem alternatywnym ? Cos on zmienia ?

P.S I tak przy okazji kiedy najlepiej zrobic odzielnego save by raz isc droga Innosa a raz Beliara ? Czy dobrze mysle i po zebraniu artefaktow ?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Anternatywny Balans (możesz włączyć na początku gry lub nie; potem wyboru zmienić nie możesz) - od teraz nie rozwali Cię wilk a sam też nie staniesz się super herosem smile.gif Wyważyli przy tym też umiejętności oraz właściwości przedmiotów. Czyli wyważyli poziom trudności.

mówiąc prosto - nie jesteś na początku frajerem, a na końcu półbogiem. Z balansem od początku dajesz radę stawić czoła jakimś średnio zaawansowanym przeciwnikom/potworom, a twój poziom nie wzrasta tak mocno w porównaniu z początkiem gry. Kapisz ;p?

P.S. Sam nie grałem, tylko o tym czytałem, także nie wiem jak to jest z tym w praniu.

CYTAT
Czy dobrze mysle i po zebraniu artefaktow ?

Dobrze myślisz, też tak zrobiłem ;). Tylko nie zabijaj wcześniej Rhobara, Zubena czy Xardasa oraz nie odbijaj miast.

Broother

Member
Ja grałem na Balansie Alternatywnym i zmuszony jestem powiedzieć, że większych zmian nie zobaczyłem. Tzn. grałem tylko na nim, ale zmiany w trudności, które zauważyłem, to to, że może cię atakować więcej niż jeden przeciwnik naraz - ale gdy czytałem recenzję patcha i nie pisało, że to tylko na balansie ;) Do tego, gdy przy Monterze zdobywałem miecz dla Wenzela, trzy wilki prawie mnie zabiły. A w "jedynce" Gothica były takie łatwe... :p Gdy tylko znów dorwę lepszego kompa (zepsuty procek), zobacze jakie są zmiany i napiszę o tym.

krystian123

Member
CYTAT(Rangiz @ 29-06-2009, 19:28) index.php?act=findpost&pid=224389
Dobrze myślisz, też tak zrobiłem ;). Tylko nie zabijaj wcześniej Rhobara, Zubena czy Xardasa oraz nie odbijaj miast.

a Czemu ? Z tego co czytalem droga Beliara i tak da misje zabicia tych,że ludzi to samo droga Innosa .

To chyba dobrze ,że nie wzielem tego balansu a chcialem. Myslalem zeby zrobic go jak bede szedl droga Adanosa.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Bo z tego co pamiętam, podczas przechodzenia drogą Beliara jak i Innosa, odpowiednio Zuben i Rhobar dają tobie jakieś zadania, potrzebne do ukończenia owej drogi. I tak np. idąc drogą Beliara, Zuben w którymś momencie każe ci iść i pogadać z owym bogiem do Bakareshu. A jak go kill'niesz, to nie dostaniesz tego zadania i dupa zbita ;). (Dopiero po tej rozmowie, Beliar rozkaże ci zabić Zubena)

krystian123

Member
aa Tobie chodzi o te miasta . Ja tylko uwalniam miastaz pod okupacji orkow . Mam zamiar grac jako assasyn i nie bede nikogo zabijal,no chyba ze taka bedzie misja od Beliara. A u assasynow sa koczownicy tak jak u orkow buntownicy tak ?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Można tak powiedzieć, tyle, że koczownicy nie tworzą tak dużych grup jak buntownicy (Okara, Nemora, Reddock) i chyba trochę mniej dają się we znaki asasynom, niż buntownicy orkom. Nie mniej starają sie stawiać im jakiś opór.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom