Pare Uwag...

Status
Zamknięty.

Glifion

Hitman
Weteran
Więc tak zacznijmy od początku, jak widać dla niektórych trzeba ustalić kilka zasad. Wszyscy narzekacie na spam, że ktoś spamuje, itp. a sami robicie dokładnie to samo. Mam na myśli pisanie postów w typowo spamowych tematach, gdzie wchodzę i widuję kilka, kilkanaście postów ludzi, którzy piszą, że ktoś spamuje. To musi się skończyć. Nie mam ochoty oglądać takich postów, każda osoba, która będzie coś takiego pisaładostanie ode mnie po ostrzeżeniu. Druga sprawa... irytujące jest, gdy ktoś pisze, "Temat do zamknięcia" wybaczcie moją zuchwałość, ale do tej pory wydawało mi się, że to moderator decyduje o tym, który temat będzie zamknięty, a który nie. Nie trzeba mu w tym pomagać. Takim nadgorliwym też mogę ofiarować mały podarek. No to by było na tyle... chwilowo, możliwe, że wkrótce coś jeszcze dopiszę.

cichy

Member
Nie wiem co jest złego w tym że ktoś pisze temat do zamknięcia, ok nie będe już więcej pisał tych słów w tematach które się już powtarzają, jeżeli za to moge dostać ostrzeżeni to wole nie ryzykować. A z tym co robią inni userzy w spamerskich tematach się zgadzam, wystarczą dwa posty żeby uświadomić użytkownikowi zakladającemu tego typu temat że jest to tzn. spam ale nie dziesięć!

Pozdro

Odydoz

Member
Dokładnie. Chociaż teraz już użytkowników tego typu jest mniej, niż za czasów sezonu ogórkowego w dziale Gothic III i tematów typu "czy bedzie mozna srać w Gothicu III". Nie ukrywam, sam kiedyś byłem takim użytkownikiem, a moderatorzy przymykali na to oko. Uważam jednak, że skoro masz zamiar dawać takim użytkownikom ostrzeżenia, to najpierw dopisz to do regulaminu (o ile masz odpowiednie uprawnienia jako Junior Admin). Nie wiem natomiast, czemu się burzysz na to, że ktos pisze "temat do zamknięcia". Chyba nie ma nic złego w tym, że wyraża swoje opinie, tym bardziej, że zgodnie z zasadami regulaminu? On to tylo sugeruje, sam zaś zamknąć nie może. Uważam, że powinieneś na to zwracać uwagę, jezeli ponadto nic ten post nie wnosi... (nie burz się, że mówię "uważam, że powinieneś" - wiem, co ja taki żółtodziób bedę junior - admina pouczać, ale sugeruję ci to, do czego mam pełne prawo, jako, że temat jest załozony i otwarty
smile.gif
). Warto jeszcze zwrócic uwagę na zachowanie skrajnego bronienia moderatorów - tutaj aż tak często sie tego nie widuje, ale na innym forum w pewnym quizie udzieliłem odpowiedzi jakims cudem nie zauważając, że już ktoś ją za mnie udzielił - i to dobrych pare godzin temu. Na pytanie moderatora, czemu tak zrobiłem, odpowiedziałem "bo pewnie wysłaliśmy w tym samym czasie", nie widząc początkowo róznicy daty owych postów, cośtam jeszcze dodałem w stylu "nie rób ochrzanu, zanim sie nie upewnisz". To nagle jeden z wzorowych użytkowników powiedział wszystko za niego, broniąc go - a mówił kwestie oczywiste. I nie ważne, że miał rację. Jego ta kwestia w ogóle nie dotyczyła, to była sprawa pomiędzy mną, a moderatorem. Przypominam raz jeszcze - na forum Gothic.Up cos takiego często sie nie zdarza, mam nadzieje, że nie bedzie takich sytuacji nigdy.

Glifion

Hitman
Weteran
Dobra, dobra... temat zamykam, nie potrzebuję tu dyskusji. Ta druga kwestia jest mocno irytująca, przypomina mi się Mag Ognia, który ciągle i wszędzi wtykał swój nos, pisał na gg, że ten a ten temat mam zamknąć. Darujcie sobie i zachowajcie to dla siebie. Jakoś przeżyjecie bez pisania tego.

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Ja jeszcze coś rzeknę od siebie, by nie tworzyć nowego tematu. Nie wydaje mi się, by to poskutkowało, ale może jednak. Chciałbym przypomnieć do czego służy opcja raportuj.

QUOTE Ten formularz jest TYLKO I WYŁĄCZNIE w celu zgłaszania treści niezgodnej z regulaminem, itp i nie jest metodą komunikowania się z moderatorem w jakiejkolwiek innej sprawie.

Niestety, ale dużo userów źle korzysta z tej opcji. Są to raczej nowi userzy, ale zdarzają się trochę "bardziej" doświadczeni. Zamiast dostawać wiadomości o łamaniu regulaminu dostaje głupoty typu:

"TO JA MACIEK PL DAŁEŚ KODY NA MIECZE A NA KUSZE I ŁUKI ?"

"Nie musisz jej nigdzie wkładać...Musisz ją mieć przy sobie gdy będziesz odkrywał bramę. Pozdrowienia z Litwy!"

"Hmmm..
Minotaury?, Meduzy?
Mysle, ze co dla niektorych gothic mialby stac sie
mitologia grecka heh.
Ja jednak mysle nad zostawieniem starych stworkow
(scierwojady rulez) i dodaniem np. potworow morskich?
szukasz skarbow na morzu a tam .....
i oczywiscie dodanie normalnych zwierzakow." itp.

Nie jest to jakioś bardzo uciążliwe nie mniej ostrzegam, że za podobne głupoty będę karał ostrzeżeniem. Zresztą myślę, że nie tylko ja dostaje takie 'coś' inni moderatorzy pewnie również spotkali się z tym i także ich to irytuje.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom