Odpalenie Gothica Na Viscie

Status
Zamknięty.

Everon_92

Member
Czy da rade grać w Gothica 3 na Viscie?Gdzieś czytałem post Kacpiego że jest to możliwe.Jeśli tak to prosze o pomoc,w jaki sposób moge to zrobić. :(

Z góry THX. :p

kondzio1993

Member
W sumie nie widzę żadnych przeszkód . Moj kumpel poprostu wrzucił płyte i zainstalował:) Jeśli masz wiste to do wymagań gothicowych dorzuć troche RAM

Pandrodor

Member
Nie tak łatwo. Pewnie mu wywala błąd z brakiem pliku dx9d.dll czy jakoś tak.
Z tego co znalazłem to musisz zainstalować DX9.0c. Spróbuj od razu na Dx10, a jeśli nie zadziała to zmień skina na innego niż Aero i usuń dx10, po czym zainstaluj xd9c...Wtedy G3 na pewno będzie działał, ale nie gwarantuję poprawnego działania systemu :)
Najlepiej skontaktuj się z Kacperexem. O.
Pozdro.

Everon_92

Member
Dzięki,spróbuje sie z tym pobawić.Nie gwarantuje poprawnego działania systemu tzn :huh: ?Bo wiesz jak mi powali kompa,to Thx,ale wole sobie XP zainstalować jako drugi system,bo nawet nie mam jak Visty przeinstalować w razie czego,bo płytki nie dostałem :( Ale dzięki za pomoc,jeszcze może z Kacperexem pogadam.

Pandrodor

Member
Nie gwarantuję działania, czyli bez rozmowy z Kacpim nie wywalaj Dx10 :) Ale nałożyć na niego dx9.0c możesz próbować.
To tyle, nie będę się rozpisywał.
Pozdro.
Edit: Jeszcze jedno. G3 jednym działa na Viście, innym nie. Nie wiem od czego to zależy ;)

Everon_92

Member
Od poziomu alkoholu we krwi użytkownika.Powyżej 3 promili mi wszystko działa a Crisis ma 328FPs na max detalach przy 1280x800 :p Moim zdaniem to jest tak-Vista jest zjeb__a Gothic 3(nie chodzi mi o samą grę,ale o wykonanie) też więc jedno na drugim nie zawsze chce działać :p

Kacperex

KacŚpioszek
idzie odpalić Gothic 3 na Vista , bez tracenia DX 10.
A rozwiązanie jest dziecinne, a nikt na to nie wpadł.

Otóż wytarczy uruchomić grę w trybie zgodnosci z XP - we właściowściach :)
I koniec gra chodzi podDX 10 - mimo, że z niego nie korzysta.

A co do tego, że jednym działa a innym nie to tak jak wspomnaiłem, to wina DX :)

od siebie dorzucę również że czasem wystarczyć z restowac pc żeby poszlo. tak było w moim przypadku. NS

Everon_92

Member
Dzięki,dostosowałem się do twojej rady,i wszystko jest git.
Naprawdę pomogłeś mi rozwiązać,niezły zgryz.Masz odemnie "+" :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom