Nowy Piec

Status
Zamknięty.

Adonix

Całkiem Miły Człowiek
Weteran
Moj ojciec kupuje niedługo nowego kompa składaka, pod;ał cenę i dostał taką ofertę:

1CPU INTEL PENTIUM IV 2800 S775
2 MB ASROCK 775I945GZ
3 DDR-2 512 MB PC533 x2
4 HDD 250 GB SAMSUNG SATA 8MB
5 FDD 1.44 SONY
6 NAGR. VDV LG 16 x
7 SVGA 256MB GeFORCE 7600GS
8 OBUD. ATX COLORS 350 W
9 MONITOR LCD 17" ASUS MB17SE
10 KL. TRACER PS/2
11 MYSZ A4-TECH OPTO 612 ECCO IVORY
12 MS WINDOWS XP PL HOME

Jakieś uwagi?

Cisu

Member
Heh, wszystko ładnie i pięknie. Moim zdaniem przydałoby się trochę więcej RAM-u :)...tak drugie tyle by nie zaszkodziło, przynajmniej G3 by Ci płynnie chodził w miarę ^_^. Tak to nie widzę jakichś problemów.

BTW, ja za pół roku będę miał dopiero nowego kompa x]

Jedi

Caporegime
VIP
Kup sobie mniejszy dysk a inną płytę główną, bo ASCROCK to bardziewie w stylu ABIT"a, jak już ci się zepsuje (za te 2 miesiące) to wiedz że serwis gwarancyjny w Polsce jest nadzwyczajnie mizerny, kup sobie ASUS;a a imniejszy dysk :) To wyjdzie ci na zero.

Pozdro

P.S - Jak już masz sobie kupować system operayjny to nie lepiej poczekac do marca i kupić Vistę? :p Albo jakiegoś Linuxa?

Ulotnymc

Member
Wszystko elegancko gdyby nie ten dysk jak chcesz płynni pograć to kupuj S-SATE 2 16MB zwykła s-ata to zabytek mimo ,że ma 250 MB S-ATA 2 ma 16 MB cashu co nie pozwoli na zacięncie się dysku tylko jest mały problem jak masz podpiety stary dysk to nowego nie wykrywa ale to nie jest problem 250 Gb w zupełności wystarcza dlatego z tego zestawu radził bym ci wyżucićc dysk i wziąść jakąś S-ATE 2

Reynevan

de Tréville
P.S - Jak już masz sobie kupować system operayjny to nie lepiej poczekac do marca i kupić Vistę? tongue.gif Albo jakiegoś Linuxa?

Vista ma więcej bugów od XP, a Linux jest lepszy do zabawy po sieci niż do gier. To tak nawiasem ;)
Poza tym ciężko mi powiedzieć czy nie lepiej byłoby wziąć XP Proffesional niż Home, znam się tylko na tym pierwszym...
MONITOR LCD 17" ASUS MB17SE - polecam LG Flatron, dobre monitorki...
No i wiadome ram i dobra płyta, bo od płyty zależy całkowita 'wypadkowa' szybkość twojego sprzętu...

Jedi

Caporegime
VIP
Poza tym ciężko mi powiedzieć czy nie lepiej byłoby wziąć XP Proffesional niż Home, znam się tylko na tym pierwszym...

XP ma bardziej rozbudowane ms home :), i chyba tylko tyle...

Aha jeśli chodzi o monitor to polecam ci samsunga 740N, sam takiego mam i nigdy mnie nie zawiódł :)

Wszystko elegancko gdyby nie ten dysk jak chcesz płynni pograć to kupuj S-SATE 2 16MB zwykła s-ata to zabytek mimo ,że ma 250 MB S-ATA 2 ma 16 MB cashu co nie pozwoli na zacięncie się dysku tylko jest mały problem jak masz podpiety stary dysk to nowego nie wykrywa ale to nie jest problem 250 Gb w zupełności wystarcza dlatego z tego zestawu radził bym ci wyżucićc dysk i wziąść jakąś S-ATE 2

Przykro mi to mówić ale pleciesz bzdury... cash 8mn do gier w zupełności wystarczy, a cash 16mb przydaje się bo się szybciej kopiuje pliki i polega to nie tym że pliki do 16mb kopiują się odrazu (bez takiego paseczka stanu :) ) a jeśli masz cash 8mb to paseczek stanu pokazuje się juz przy plikach większych niż 8 mb :)
Ja jakoś mam stary sypiący się dysk maxtora (nie polecam tej marki) z cashem 8mb i jakoś przy grach nie mam zadnego porblemu <_<

Pozdro

Ulotnymc

Member
Nie zgodzę się z tobą S-ATA 2 bardzo dużo daje przy grach przykład z życia wzięty grałem w gothica 3 na starym dysko z 8 mb cashu i gra czasem się pocinała itp. zmieniłem na dysk S-ATA 2 z 16 mb cashu i od razu polepszyła się wydajność gry zniknęły doczytywania itp. itd więc ilość cashu ma duże znaczenie przy grach przynajmniej przy Gothicu 3.

Jedi

Caporegime
VIP
Może poprostu zrobiłeś formata na nowym dysku i ci się zoptymalizował komputer <_<

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom