Nowy Komputer I Gothic Iii Nie Chodzi

Status
Zamknięty.

Laskov

New Member
A więc mam taki problem mam nowy komputer i przy instalacji Gothic`a III wyskakuje błąd i nie odpala mi gry myślę że to może być przez to że mam Windowsa 7 a grę kupiłem tydzień po premierze. Co mam zrobić???

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Może szczegóły? Nie jesteśmy jasnowidzami.

Napisz jaki dokładnie błąd wyskakuje. Instalowałeś patcha, quest packa? Na W7 spokojnie G3 działa, wiem bo sam mam i mi działa.

Laskov

New Member
Ok zaraz podeśle zaraz screena i nie wiem czy to się liczy ale gre kupiłem tydzień po premierze w Polsce a co do patchy i quest packa nic z tego nie instalowałem

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Może płytka porysowana?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Zrób screnna, bez niego nic nie zrobimy.

sir_RobeN

Bossu Kokssu
VIP
1. Jeśli problem występuje w trakcie instalacji - może uszkodzona jest płyta
W takim wypadku spróbuj skopiować zawartość płyty do katalogu na dysku twardym (np. stwórz sobie katalogu Instalka_Gothic3 na dysku C i całą zawartość płyty skopiuj do tego katalogu).
Później, jeśli podczas kopiowania nie wystąpią błędy, uruchom plik SETUP właśnie w tym katalogu na dysku twardym.

2. Jeśli natomiast problem dotyczy sterowników TAGES - to jest to normalne, gdyż wersja na płycie jest bardzo stara i nie jest zgodna z Windows 7.
W tym wypadku zastosuj rozwiązanie: http://www.cdprojekt.pl/support/article/287/5257/Windows7_tages
Najlepszym jednak rozwiązaniem byłaby instalacja patcha 1.74, który możesz pobrać stąd: http://www.cdprojekt.pl/files/get/769/Patch

3. Jeśli komputer jest nowy i nie instalowałeś sam nowych wersji sterowników karty graficznej i dźwiękowej, to warto to zrobi. Bardzo często nowe komputery mają sterowniki 6-8 miesięczne, co może przyczyniać się do problemów z grami.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Dodam tylko, że Win 7 dziwnym trafem nie widzi płyty Gothica 3 w napędzie, jeśli nie instalowałeś żadnego patcha, to nie odpalisz gry.

Ave

sir_RobeN

Bossu Kokssu
VIP
Dodam tylko, że Win 7 dziwnym trafem nie widzi płyty Gothica 3 w napędzie, jeśli nie instalowałeś żadnego patcha, to nie odpalisz gry.

Ave

Win7 widzi płytę G3 w napędzie. ;-)
Jeśli nie widzi = problem z płytą lub napędem (ew. sterownikami kontrolera).

Kurde, ani mnie nie widział ani kumplowi :p. Sry. - Ele

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Oczywiście, że widzi. Ja mam Win7 64bit i najpierw instalowałem podstawowego Gothica3 (pierwsze tłoczenie- w pre orderze zakupiony), a dopiero potem wszelkie patche i wszystko gra.

Laskov

New Member
O to chodzi że płytka nie jest nawet trochę porysowana a możecie dać jakieś stronki ze sterownikami lub patchami?

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Najpierw musisz zainstalować Gothic 3, patcha instalujesz (nie wklejasz) do katalogu z grą.

Laskov

New Member
Dziękuje wszystko działa i nareszcie mogę sobie przypomnieć co się działo w Gothic`u III ;)

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Sprawa jasna. Zamykam.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom