Niedziałający Zmierzch

Status
Zamknięty.

Durran

New Member
W dniu wczorajszym zainstalowałem Zmierzch Bogów, oczywiście na komputerze posiadam legalną wersję gothica 3 zamieszczonego jakiś czas temu w magazynie Play - dodaje to, żeby nie było, że mój błąd wynika z pirackiej wersji. Po udanej instalacji, odpaliłem grę... i.. wyskoczył mi komunikat

Where is the guru?
Gothic III Forsaken Gods.exe caused a exception_access_violation in module usp.10.dll at .....
A druga tabelka zawiera treść: g_app::created failed: can't create application singleton. Check log for more infos.

Co się dzieje? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł mi pomóc

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Poprosiłbym o parametry sprzętu który posiadasz.

Jaki Windows? Aktualne sterowniki do karty graficznej? Nikt ci nie pomoże jak nam tego nie powiesz ;)

Durran

New Member
Fakt, mój błąd. A więc się poprawiam:
Windows Xp z Service Pack 2
Komputer: pentium 4 CPU 3.00 GHz, 3.01 Ghz, 1,00 GB Ram, karta graficzna Radeon x1300

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
I tu jest pies pogrzebany kolego ;). Service Pack 2 ma błędy. Musisz go zaktualizować do Service Packa 3.

W dodatku jeśli masz Directa 10 to na XP jest on zbędny. Warto wrócić do wersji Direct 9.

Jak to zrobisz, odpisz czy się udało.

Pozdrawiam.

Durran

New Member
Działać zaczął działać, ale się tnie jak diabli - nie idzie grać.
Dzięki za pomoc

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Niestety tak już jest ze Zmierzchem Bogów. Tnie kompa jeszcze bardziej niż Gothic 3. Poza tym masz tylko 1 GB RAMu no i twoja karta nie jest najpotężniejsza ;)

Durran

New Member
Ok, dziękować. może z czasem dorobię się większego ramu i lepszej grafiki :p Temat można na dobrą sprawę zamknąć. Jeszcze raz dzięki

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom