[News] Zapowiedź Arcania: Gothic 4 w Gamers Plus

Kacperex

KacŚpioszek
Niemieckie czasopismo Gamers Plus umieściło w swym najnowszym numerze zapowiedź nadchodzącej, czwartej części Gothica. Większość zawartych tam informacji jest nam znana od dawna, jednak redaktorzy gazety podali do informacji kilka drobnych nowinek. System walki jest połączeniem tego, czego mogliśmy doświadczyć podczas gry w poprzednie części. Tradycyjnie lewy przycisk myszy odpowiada za atak, prawy za blok. W zależności od poziomu umiejętności postaci, możemy wykonywać dzięki nim różne kombinacje. Ograniczona wytrzymałość bohatera nie pozwoli nam na bezmyślna szarżę w tłum wrogów, bezmyślnie wymachując mieczem.30 poziom rozwoju bohatera jest maksymalnym w grze. W zakończeniu artykułu, autor chwali stabilność gry, na którą fani serii są przewrażliwieni mając w pamięci Gothic 3 i dodatek do niego.

Wyświetl pełny artykuł

Hadler

Member
Eh, szkoda, że będzie ograniczony poziom postaci. Dobrze, że bez wytrzymałości nie będzie można atakować :) To bardzo utrudni rozgrywkę, ale dzięki temu fani Gothica będą mieli więcej frajdy z gry.

Pozdrawiam, Hadler :)

Electric Dragon

Majster
Weteran
Niedługo zaktualizuję newsa o kolejne materiały z tej zapowiedzi, m.in. screeny i skany

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Wytrzymałość? Ja pierdylę, nie mówcie że Spellbond zastosowało ten gówniany system z ZB... Ograniczony poziom postaci? A co to jest? MMORPG?!
A ja jeszcze dawałem jakieś szanse tej grze... Widać że chcą się przypodobać innym graczom, a fanów mają w d*pie. Szkoda.

Fahrenheit

Pimpu?
Podobnie było w Risen, tam też chyba było ograniczenie do 30. A nawet jeśli nie było, to i tak trzeba było być uber nolife'em by dobić więcej niż 30 :p

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
W Risen był nieograniczony poziom, a tutaj? Oni serio chcą stoczyć Gothic'a po równi pochyłej. Głupie pomysły, wszystko nowe, niesprawdzone i nie spodoba się starym graczom Gothic'a (między innymi mnie).
Nie podoba mi się pomysł z brakiem nauczycieli, z wykorzystywaniem wytrzymałości, z jakimś dziwnym interfejsem pokazywania wykrzykników nad osobami (co to ma być mmorpg?) jakby chciały powiedzieć "ej ty cho no tu mam dla ciebie questa, no chodź!". Zauważyłem, że na początku gry można już walczyć z mocno rozwiniętą kulą ognia(!), mnie się to w ogóle nie podoba a zwłaszcza przy minimalnej ilości posiadanej inteligencji.

Ogólnie szkoda, że Piranha Bytes nie robi tej części Gothic'a. Jak widać bez nich to już nie to samo.

@down : "wszystkie udogodnienia będzie można wyłączyć" - myślałem, że nie będzie można było. Dzięki, że mnie z tym zaznajomiłeś.

Electric Dragon

Majster
Weteran
W Risen był nieograniczony poziom, a tutaj? Oni serio chcą stoczyć Gothic'a po równi pochyłej. Głupie pomysły, wszystko nowe, niesprawdzone i nie spodoba się starym graczom Gothic'a (między innymi mnie).
Nie podoba mi się pomysł z brakiem nauczycieli, z wykorzystywaniem wytrzymałości, z jakimś dziwnym interfejsem pokazywania wykrzykników nad osobami (co to ma być mmorpg?) jakby chciały powiedzieć "ej ty cho no tu mam dla ciebie questa, no chodź!". Zauważyłem, że na początku gry można już walczyć z mocno rozwiniętą kulą ognia(!), mnie się to w ogóle nie podoba a zwłaszcza przy minimalnej ilości posiadanej inteligencji.

Ogólnie szkoda, że Piranha Bytes nie robi tej części Gothic'a. Jak widać bez nich to już nie to samo.

Po pierwsze, wedle zapewnień wszelkie udogodnienia można będzie wyłączyć. Czy to poprzez wybrany stopień trudności czy przez odpowiednie przyciski w opcjach. Ograniczenie poziomu też nie jest do końca pewną rzeczą. Pamiętajmy, że jak na razie tylko GamersPlus podało tą nowinkę. Być może, developer chce sprawdzić nastawienie fanów/recenzentów. Myślałem, że dodam dzisiaj kolejne informacje z tej zapowiedzi jak opis zadania z Murdą oraz kolejne screeny ale teraz po prostu znużony jestem jakoś.

Do góry Bottom