Kacperex
KacŚpioszek
W związku z zamieszaniem wywołanyminformacjami o równoległym projekcie Spellbounda Andreas Speer w wywiadzie dlaWorld of Gothic, rozwiał wszelkie wątpliwości dotyczące projektu Ravensdale.WoG: Ravensdalejest nowym projektem Spellbounda? AS: Myślę, że czas wyjaśnić całąsytuację. Ravensdale istniał jeszcze przed rozwojem Arcanii. To jegoprototyp oparty o przekonującątechnologie był jednym z głównych powodów, dla których JoWooD wybrał naszestudio jako dewelopera Arcanii. WoG: Ze względu na fakt, iż to prototyp, został odstawiony do „kąta ?AS: Ravensdale nigdy nie było złomem , to tylko projekt odłożony wczasie i kontynuowany w tle prac nad kolejną częścią Gothica. WoG: Czy istnieją jakiekolwiek powiązania pomiędzy Arcanią i Ravensdale?W społeczności częściowo podniosło się domniemanie, że demo Ravensdalestanowiło nazwę Arcanii. AS: Ravensdale nie ma nicwspólnego z Arcanią. Jedyne co łączy oba projekty to fakt, że Arcania powstajew oparciu o technologię z Ravensdale, którą Spellbound wniósł do projektu. Obiegry mają być oparte na tej samej bazie kodu. WoG: Usłyszymy w przyszłości więcej na temat Ravensdale? AS: Teraz prace nad Arcanią dobiegają końca. Spellbound,jak każdy deweloper musi się martwić o następne projekty, również te pokroju Ravensdale.W końcu po raz kolejny ukazał się na forum publicznym. WoG: Czyli Spellbound obecnie pracuje nad dwoma projektami, role-playing? AS: To nie jest przypadek. Wstępnieto był tylko prototyp. W tle naszych działań było to opracowanie, z któregorównież korzystała Arcania. WoG: Ravensdale był wówczas jednym z tajnych projektów, który teraz zostałobjawiony? AS: Projekt Ravensdale Nie jest tajemnicą. Jak już wcześniej wspomnianobył, powodem, dla którego Spellbound został wybrany przez JoWooD. Naszym celemjest fakt, by z Ravensdale zrobić kolejny wielki tytuł dla graczy urzeczonychArcanią. Podnoszenie publicznej debaty nad Ravensdale, podoba się nambardzo. Tak więc, mam nadzieję, że wszelkie niejasności zostały rozwiązane. Źródło: http://www.worldofgothic.de/ Poniżej macie dwa Artworki, które udało mi się wyłowić z sieci. Wydaje się na pierwszy rzut oka, iż Ravensdale faktycznie ma niewiele wspólnego z Arcanią ze względu na typowo steampunkowy klimat jaki widzimy na artach.
Wyświetl pełny artykuł
Wyświetl pełny artykuł