[News] Wywiad Andreasa Speera z WoG / Artworki z Ravensdale

Kacperex

KacŚpioszek
W związku z zamieszaniem wywołanym informacjami o równoległym projekcie Spellbounda Andreas Speer w wywiadzie dla World of Gothic, rozwiał wszelkie wątpliwości dotyczące projektu Ravensdale.

WoG: Ravensdale jest nowym projektem Spellbounda?
AS: Myślę, że czas wyjaśnić całą sytuację. Ravensdale istniał jeszcze przed rozwojem Arcanii. To jego prototyp oparty o przekonującą technologie był jednym z głównych powodów, dla których JoWooD wybrał nasze studio jako dewelopera Arcanii.

WoG: Ze względu na fakt, iż to prototyp, został odstawiony do „kąta ?
AS: Ravensdale nigdy nie było złomem , to tylko projekt odłożony w czasie i kontynuowany w tle prac nad kolejną częścią Gothica.

WoG: Czy istnieją jakiekolwiek powiązania pomiędzy Arcanią i Ravensdale?W społeczności częściowo podniosło się domniemanie, że demo Ravensdale stanowiło nazwę Arcanii.
AS: Ravensdale nie ma nic wspólnego z Arcanią. Jedyne co łączy oba projekty to fakt, że Arcania powstaje w oparciu o technologię z Ravensdale, którą Spellbound wniósł do projektu. Obie gry mają być oparte na tej samej bazie kodu.

WoG: Usłyszymy w przyszłości więcej na temat Ravensdale?
AS: Teraz prace nad Arcanią dobiegają końca. Spellbound,jak każdy deweloper musi się martwić o następne projekty, również te pokroju Ravensdale.W końcu po raz kolejny ukazał się na forum publicznym.

WoG: Czyli Spellbound obecnie pracuje nad dwoma projektami, role-playing?
AS: To nie jest przypadek. Wstępnie to był tylko prototyp. W tle naszych działań było to opracowanie, z którego również korzystała Arcania.

WoG: Ravensdale był wówczas jednym z tajnych projektów, który teraz został objawiony?
AS: Projekt Ravensdale Nie jest tajemnicą. Jak już wcześniej wspomniano, był powodem, dla którego Spellbound został wybrany przez JoWooD. Naszym celem jest fakt, by z Ravensdale zrobić kolejny wielki tytuł dla graczy urzeczonych Arcanią. Podnoszenie publicznej debaty nad Ravensdale, podoba się nam bardzo. Tak więc, mam nadzieję, że wszelkie niejasności zostały rozwiązane.

Poniżej macie dwa Artworki, które udało mi się wyłowić z sieci. Wydaje się na pierwszy rzut oka, iż Ravensdale faktycznie ma niewiele wspólnego z Arcanią ze względu na typowo steampunkowy klimat jaki widzimy na artach.

Wyświetl pełny artykuł

Do góry Bottom