[News] Prezentacja Arcania: A Gothic Tale w Warszawie

Kacperex

KacŚpioszek
Wszystko wskazuje na to, że targi GDC nie przyniosą istotnych informacji o Arcania: A Gothic Tale, czego spodziewali się fani gry. Jednak co się odwlecze, to nie uciecze. W dniach 25 i 26 marca tego roku CD Project organizuje konferencję prasową, która odbędzie się w Warszawie. Po raz pierwszy zaprezentowana zostanie na niej druga części polskiego hitu, Wiedźmina. Na konferencję przybędą również zagraniczni deweloperzy, którzy pokażą tam swoje najnowsze tytuły, w tym JoWooD wraz z Arcania: a Gothic Tale!ijH8qac0yPg Jeśli pokaz czwartej części Gothica przyniesie nowe, istotne informacje o produkcji, będzie to duże wyróżnienie dla polskich fanów serii. Relacja z konferencji na naszym portalu już wkrótce.

Wyświetl pełny artykuł

Electric Dragon

Majster
Weteran
dzisiaj obejrzałem jeszcze raz zapowiedź konferencji. I jedna rzecz mnie zastanowiła w słowach Michała Gembickiego. Forma, w jakiej wypowiedział nazwę produktu Spellbound 'Gothic 4: Arcania' To albo jego przeoczenie w co wątpię albo skrót myślowy bo większość przecież zna samą nazwę Gothic i taka forma na na celu zwrócenie uwagi jeszcze tym niedoinformowanym, którzy nie kojarzą Arcania a Gothic Tale z sagą. W każdym razie jest to jedna z rzeczy, które mnie interesują

Wiedźmin 2 jest drugim tytułem, który mnie z tej całej konferencji interesuje. I ciekawi mnie czy wyjaśnią motyw pojawienia się smoka w grze i jego ataku na miasto. Bo jak wiemy Geralt smoków nie zabija. Wiele niewiadomych, których trza się dowiedzieć ^^

Do góry Bottom