[News] Prezentacja Arcania: A Gothic Tale na wiosennej konferencii CD Projekt

Kacperex

KacŚpioszek
Pierwszy dzień wiosennej konferencji CD Projekt mamy za sobą. Dziewiczy pokaz Wiedźmina 2 już się odbył. Nas jednak bardziej interesuje to, co działo się przy stanowisku oznaczonym literą A , gdzie grupka pracowników Spellbound prezentowała ich najnowszy produkt, Arcania: A Gothic Tale.Na tak ważnym evencie nie mogło zabraknąć naszego korespondenta, który już dziś zdołał podzielić się z nami tym co zobaczył. Zapraszam do lektury relacji z prezentacji Arcania: A Gothic Tale. >>Prezentacja Arcania: A Gothic Tale na wiosennej konferencji CD Projekt

Wyświetl pełny artykuł

Fahrenheit

Pimpu?
No wszystko fajnie, ale grafika na niektórych ss'ach wygląda jak w Gothicu 3, poza tym to jest fajnie. Nie ukrywam, że dla mnie w tej konferencji 100 razy ważniejszy był Wiedźmin 2 od Arcanii (do tej nazwy się nie mogę przekonać, brzmi jak pewien świat w tibii). Fajnie, że traktujesz serię Gothic tak poważnie, że nawet korespondenci są :D

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Fah, G-up jest jednym z największych serwisów w Polsce o Gothicu ;p To wcale nie jest dziwne, przecież Kac współpracował już z Cenegą, a jako właściciel tak dużej strony ma pewną renomę ;)

Co do artykułu... Ech. Zrezygnowano z nauczycieli, zalążek fabuły jest tak obesrany że już amnezja Bezimiennego z Gothica II była lepsza. Rozwalono mu wioskę, więc musi uciekać a potem się zemścić. Brzmi jak zarys fabuły opowiadania jakiegoś 12-latka który dorwał się do klawiatury. Grafika z tego co widziałem na screenach jest ładna, ale będę musiał zmienić system żeby w to pograć. Bo niestety mam XP a na nim działa tylko DirectX 9. Czyli szykuje się też kupno Sevena... Z dobrych informacji jest raczej to, że muzycy się popisali i zrobią kawał dobrej muzyki. Oprócz tego otwarty świat i kilka wysp - to też mi się podoba. Różne warunki klimatyczne itd. Poza tym fajnie że spotkamy starych przyjaciół Beziego, czyli Diega i Gorna. A nuż i Milten z Saturasem się przyplączą :)

Ogólnie nie jestem zadowolony z postępów na tą grą. Klimatu chyba w tej grze zostało ze starych Gothiców niewiele, bo skoro tak gruntownie pozmieniali mechanikę gry... No cóż. Nie wróżę temu tytułowi wielkich szans. Aczkolwiek pożyjemy, zobaczymy :)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Mi brak nauczycieli odpowiada. A bo to rzadko zdobywasz punkty nauki w połowie misji, gdzie jesteś daleko, na krańcu mapy, a nowa zdolność bardzo by się przydała. I masz rozterki,czy wracać do miasta, czy męczyć się z tym co mamy.

A co do fabuły, jak pisał bojka, jesteśmy w ciemnej... dziurze. Niekoniecznie to co wiemy teraz, będzie jej trzonem. Relax, wszystko przed nami. Spokój Bojana mnie przekonuje do tej gry.

Hadler

Member
Nareszcie jakiś dobry news o Arcanii, chociaż bardzo mnie smuci informacja, że zrezygnowali z nauczycieli. Przecież bez sensu jest np. zdobyć doświadczenie i wyciągnąć sobie z d*py jakiś czar, albo więcej siły, zręczności :/. Podoba mi się wątek z Diegiem, chociaż tą historię ściągnęli, bo Diego prowadził interes "kupiecki" z Gerbrantem (oczywiście długo przed wydarzeniami z G1), a ten go wrobił i trafił do koloni. Grafika jak widać jest niezła, ale skoro nie będzie chodzić na XP to raczej zbyt szybko się do tej gry nie zabiorę ;/. Fabuła nie jest zła, ale mogli wymyślić coś bardziej... odkrywczego, bo taka fabuła występowała już nie raz w grach i filmach. Dobrze, że dopracowali walkę, bo średnio podobało mi się machanie mieczem (lub inną bronią białą) w lewo i prawo. No cóż, mam nadzieję, że będzie dużo zwrotów akcji i nieliniowej fabuły. Pozdro, Hadler :)

Electric Dragon

Majster
Weteran
Nu a niedługo kolejna relacja wzbogacona o ciekawe zdjęcia ;) Więc zapraszam do śledzenia newsów bo będzie ciekawie :D

Do góry Bottom