[News] Okładka Risen 2 Zbyt Brutalna?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
risen-2nowaokladkaaa.jpg

Takiego właśnie jest zdania organizacja
ESRB (amerykański odpowiednik PEGI). Na pierwszy rzut oka wydaje się, że jedynym elementem, do którego można mieć zastrzeżenia, to czaszka z dziurą po kuli. Nic bardziej mylnego. Otóż amerykańska organizacja uznał, iż znajdująca się na okładce gry Risen 2 czerwona plama, zbyt bardzo imituje krew i musi zostać zmieniona! Sprawa wydaje się absurdalna, jednak Deep Silver aby wydać Risen 2 na terenie Ameryki Północnej musiało zmienić kolor omawianej "plamy" na niebieski . Amerykanie po raz kolejny pokazali nam, że potrafią sami się ośmieszać.

Barneyek

Starsza Wiedźma
Członek Załogi
Moderator
:blink: Łojzicku… mają fantazję, doprawdy.
Dla mnie jest całkiem nawet… stonowana, a plama kojarzy mi się ze wszystkim, tylko nie z krwią, no ale ja jestem, panocku, popierdolona...

sebogothic

New Member
Amerykanie to hipokryci. Czy to przypadkiem nie u nich powstała seria GTA? A im przeszkadza czerwona farba...

Fūri

słit Wojtuśśśśś
162029_273964595995274_793956714_n.jpg
Czerwona farba im przeszkadza... A w Carmageddon normalnie rozjeżdżano ludzi (ech, ta czerwona posoka...) i gry nie zakazali. A nawet jeżeli tam były zombie... to lała się zielona posoka. A gra miała Pegi 16+. Ale zrozum tu amerykanów.​

Do góry Bottom