[News] Klęska JoWood

Kacperex

KacŚpioszek
Najnowsze negocjacje firmy z potencjalnymi inwestorami nie doszły do skutku czego wynikiem jest niepowodzenie odbudowy całej firmy. Jak donosi serwis Boerse Express finanse całej firmy stopniały diametralnie ze względu na jej długi. Również akcje samej firmy spadły na łeb, na szyję. Od października 2010 roku akcje JoWood z kursu 1,8 spadły do 0,38. To bardzo źle wygląda.Również serie gier do których prawa ma firma (Spellforce, Painkiller, Gothic itd.) zostały nazwane Game Over oraz została wstrzymana jakakolwiek sprzedaż gier spod znaku JoWood tym samym nie zobaczymy na pewno Arcania : Upadek Settarif w najbliższym czasie. JoWood bardzo długo był na rynku gier komputerowych.Teraz najprawdopodobniej to się skończy, ponieważ szansa zamknięcia firmy JoWood wzrosła do 75%. Jest jeszcze dla nich szansa, lecz mizerna. Jak się z tego wywiną?

Wyświetl pełny artykuł

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Dobrze im tak, jest to kara za słabą 4 część Gothica :p . Szkoda tylko innych gier spod tej marki, może jakiś wydawca to od nich odkupi. Da się tak?

Esmallion

New Member
Chyba da się, ja od początku byłem zdaniem że się nie utrzymają teraz jestem pewien. Trzeba było zrobić dobra Arcanie to sytuacja może by wyglądała nieco inaczej. No ale jak się zbytnio goni za zyskiem to można więcej stracić inż zarobić. Upadek tej firmy to koniec pewnego rozdziału z historii gry Gothic. Jak będzie wyglądał następny? jestem tego ciekaw.

Cedric

GołoWąs
Można się było tego spodziewać :eek:jciec:
Tak jak napisali poprzednicy : Dobrze im tak ,trzeba było lepiej pracować .
Szkoda właśnie gier spod ich ręki like Spellforce.
No cóż ,JoWood Kaput ! :D

Vidok

New Member
No cóż "Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz" , dostali to na co sami sobie zasłużyli :D Ja się osobiście z tego cieszę bo widać że ostatnio szli już tylko komercyjnie, resztę mieli gdzieś.

Dark Fenix

Strażnik Pana Ciemności
Członek Załogi
Redakcja
Dokładnie, JoWood zasłużyło sobie na to. To może niech zmienią "Arcania Upadek Setarrif" w "Arcania Upadek JoWood".

Laskov

New Member
Dobrze im tak oby Pirania jak najszybciej odzyskała prawa do Gothic`a

Frag

New Member
Piranha raczej nie podejmie się toczenia dalej Gothica. Zresztą, jak by to wyglądało. Gothic Gothic Gothic , Arcania i znów Gothic...
JoWood wiedziała że podupada i dlatego chciała to zobrazować w Arcania: Upadek Setarif

Esmallion

New Member
Piranha raczej nie podejmie się toczenia dalej Gothica. Zresztą, jak by to wyglądało. Gothic Gothic Gothic , Arcania i znów Gothic...
Eee czemu ma sie nie pojąć, Arcania to w końcu Gohtic 4.Gorzej jak JoWood przeżyje i będzie robić arcanie a Piranha wróci do gothica i pójdzie inna ścieżką, wtedy to by było dziwnie o.0

Frag

New Member
Po przeczytaniu wywiadu z gostkiem z Piranhy wnioskuję że raczej wolą tworzyć dalej risena i "tajemniczy projekt" niż wraca do Gothica.

"Gorzej jak JoWood przeżyje i będzie robić arcanie a Piranha wróci do gothica i pójdzie inna ścieżką, wtedy to by było dziwnie o.0"

Czemu? Załóżmy że Arcania Upadek Settarif się kończy tym że Nowy Bezi wyrusza gdzieś hen hen a król wraca do Myrtany. Historia Starego Beziego idzie w jedną stronę jako Gothic a historia nowego beziego w drugą stronę jako Arcania. Ale i tak by było trochę dziko...
Zresztą ja na ich miejscu też bym olał Gothica... No bo jak? o zrobią z Rhobarem skoro już się rozsiadł na tym tronie. Co? Że niby jakiś spisek i go degradują? To by było naciągane. A Arcania to inna bajka... Musieli by ją odkupić, bo jak się okazuje to Arcania: Gothic 4 to taki przenośnik z Gothica do Arcani...

Przez to JoWood tak to się skończyło... Gdyby nie ono to może Stary Bezi nigdy nie siadł by na tronie...

Do góry Bottom