[News] KŚG EXTRA - ArcaniA: Gothic 4; pierwsza recenzja w Polsce, Saga Gothic na DVD

Kacperex

KacŚpioszek
Komputer Świat GRY EXTRA: Największe przeboje 4/2010 / już w kioskachNajnowsze specjalne wydanie magazynu Komputer Świat GRY zostało w całości poświęcone wielce oczekiwanej grze ArcaniA: Gothic 4, czyli czwartej części kultowej w Polsce sagi RPG Gothic. To prawdziwy niezbędnik dla fana! W środku megarecenzja, gotycka opowieść Reka Groma, wywiad i nie tylko. Na DVD aż 3 gry - Gothic, Gothic II oraz Gothic II: Noc Kruka.W końcu! Po kilku latach nareszcie doczekaliśmy się premiery czwartej części słynnej sagi Gothic. Najnowsza odsłona, czyli ArcaniA: Gothic 4, nieco różni się od poprzedników. Z naszej megarecenzji (pierwszej w Polsce i drugiej na świecie!) dowiecie się w czym tkwią różnicę, czy nadal jest to Gothic czy może całkiem nowa seria, a także znajdziecie odpowiedzi na wszystkie drobniejsze, ale nurtujące fanów pytania. Przy okazji wspominamy najlepsze chwile z Gothika, zastanawiamy się na czym polega fenomen serii i prezentujemy profile tych wrogów Bezimiennego, którzy przewijaja się w każdej części gry.Specjalnie dla fanów mamy także gotyckie opowiadanie Ręka Groma, które wprowadzi Was w świat i klimaty Arcanii. Oprócz tego ekskluzywny wywiad z głównym projektantem Gothika 4 oraz 4 plakaty z bohaterami z gry i mapą świata!Na płycie DVD znajdziecie Sagę Gothic, czyli aż 3 gry - Gothic, Gothic II oraz dodatek do części drugiej - Noc Kruka. Wszystkie w pełnej polskiej wersji językowej. Do tego na płytach zamieściliśmy pełne poradniki do wszystkich części i mnóstwo bonusów dla fanów serii. (http://img155.imageshack.us/i/kgextranp42010arcaniago.jpg/) Komputer Świat GRY EXTRA: Największe przeboje 4/2010 z 3 grami na DVD już w kioskach w cenie 17,90zł!SPIS TREŚCI:INSTRUKCJA | Na DVDGothicGothic II: Noc KrukaGry, filmy, dodatkiMateriały dodatkoweRYNEK | PrzeglądFenomen GothikaSześć pamiętnych momentów seriiTEST | Temat numeruArcania: Gothic 4Dobrze znani nieprzyjacieleRYNEK | OpowiadanieRęka GromaRYNEK | RozmowaNie imitujemy Piranha Bytes - wywiad z głównym projektantem Gothika 4

Wyświetl pełny artykuł

wolf667

Member
Wow, niezłe, szkoda, że samych gier nie potrzebuje... ale czasopismo i plakaty owszem. Trzeba się będzie zastanowić nad kupnem.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Hmm. Szkoda tylko, że jestem spłukany, bo dzisiaj wydałem ostatnie pieniądze xd Trzeba będzie coś wygrzebać, bo tymi plakatami sprzed 3 lat można już sobie tyłek podetrzeć, a i o Arcanii bym poczytał... Idę po zaskórniaki ;p

Z pewnością kupię jutro w drodze ze szkoły :...)

I tak gdzieś zapodziała mi się płytka z Gothic 2...

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Do tego na płytach zamieściliśmy pełne poradniki do wszystkich części i mnóstwo bonusów dla fanów serii.

Sądzę, że chodzi o tą enigmatyczną część newsa. Nie liczyłbym jednak na nic wielkiego, chociaż może ...

HousE

Obywatel
Jeśli wystarczy funduszy to na pewno kupię. Gothic I, II, i II:NK za 18zł to niezła okazja. Wszystkie gothicki pogubione więc sie przyda.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Sama płytka średnio mnie interesuje, Sagi Gothic jakimś trafem nie zgubiłem, bo widzę że wszyscy gubią xD, niemniej jednak bardzo interesowały mnie zawarte informacje, wywiadu również byłem ciekawy. Muszę przyznać, że plakaty bardzo fajne, niedługo jeden na ścianie zawiśnie. Jeśli chodzi o same informacje to niewiele nowego, większość była już publikowana, ale opowiadania "Ręka Groma" miłe, zachęcające, wywiad też całkiem fajny. Zważając na 3 pełne wersje cena jest bardzo niewielka :).

Ave

Do góry Bottom