[News] Intro Arcania: Gothic 4

Kacperex

KacŚpioszek
Serwis IGN opublikował kilka materiałów wideo Arcania: Gothic 4. Jednym z nich jest intro gry. Większość scen tam przedstawionych pochodzi z ostatniego trailera, natomiast lektor opowiada historię przybycia Rhobara III na wyspę, którą już znamy. Mimo to przygotowaliśmy dla was polskie napisy.
Na szczególną uwagę zasługuje mapa całego królestwa - Myrtany, Khorinis, Feshyr i Argaan. Pozostałe materiały wideo Arcania: Gothic 4 od IGN w rozwinięciu newsa.

Wyświetl pełny artykuł

Według mnie jest to bardzo dobre i ciekawe intro. Szkoda tylko, że nie ma jakiegoś pełnego spolszczeczenia albo chociaż z napisami.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Rozumiem że to będzie na początku gry?;] Jakoś tak czuję pewien niedosyt...intra w poprzednich częściach były ciekawsze jak dla mnie. Wg. mnie nie pokazuje za wiele a jedynym ciekawym momentem jest właśnie ta mapa świata;]

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Widmo, napisy pl były od początku, tylko zniknęły - ale już naprawiłem i znowu są, a więc obejrzyj jeszcze raz ;).

Daniel781996

Member
Mogliby jeszcze pokazać wyjaśnić skąd się wziął Lord Hagen. Ale może to intro będzie troszke dłuższe w grze. A Rhobar nie podbił też Khorinis??

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
To prawda, o Khorinis nie było mowy od dosyć dawna. R III podbił cały kontynent i wyruszył na WP - o Khorinis nikt nie wspomina w tj całej historii. Nawet na mapie nie jest ono zalane czerwienią. Być może JoWooD i Spellbound zostawiają wyspę z górniczą doliną na 5 cześć Gothica? Któż to wie.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Prawdę mówiąc, to nie powaliło mnie to intro.
Niby jest niezłe i widać, że to fragmenty, ale...
Zauważcie, jakie nielogiczności powstały. Popatrzcie, gdzie jest Khorinis. Jak blisko Nordmaru! W związku z tym, cała wyspa powinna być skuta lodem! A w szczególności jej północna część! Dlaczego tak nie jest? A raczej - nie było? Mam wrażenie, że twórcy czwartej części Gothica chyba popełnili "mały" błąd kartograficzny ;]
Co do samej wyspy Khorinis, to chętnie bym tam wrócił w nowym Gothicu...
Poza tym, to nie rozumiem jednej rzeczy - miały być początkowo cztery wyspy. A co teraz nam dają? Dwie. Feshyr i Argaan. To jak to w końcu ma być?

PS. 800-setny post! ;D

Electric Dragon

Majster
Weteran
Z pewnością jest to fragment intra. Część całości. Dobrze, ze nie pokazali wszystkiego. Co do braku jakiejkolwiek wzmianki o Khorinis. Cóż, albo twórcy nie mają jeszcze sprecyzowanego planu co do wykorzystania wyspy w fabule, albo szykują powrót do korzeni w kolejnej odsłonie. Bo wiemy już o dodatkach/rozszerzeniach przenoszących nas na pozostałem wyspy.

Co do jakości intra, cóż dobre wprowadzenie dla gracza, który pierwszy raz styka się z serią Gothic. Ciekawi mnie też, co zawładnęło Robbim III

Daniel781996

Member
Ciekawi mnie też, co zawładnęło Robbim III
Robbi podoba mi się to sformułowanie. Więc Robbim zawładnął chyba amulet bo jak słuchać jego wypowiedzi to jest tam fragment "amulet...ja... my musimy walczyć .....". Chyba chodzi o ten amulet Śniącego.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Intro nie powala na kolana, stary Bezimienny również nie powala.
Zjednoczył kontynent krwią pokonując wszystkich orków widocznie uratował także Khorinis skoro wziął Lorda Hagena na swego generała.
O ile pamiętam to kiedyś był konkurs od Speelbounda na najlepszy amulet Śniącego. Widocznie o niego mowa. Ale dziwne, że dopiero podczas podróży na wyspy południowe mu się to zdarzyło.
Wer pamiętasz lodowego smoka? Jak zaciągnął całą zimową pogodę w jedno miejsce? Widocznie brał ją z Nordmaru i ukształtował w jednym miejscu na wyspie oszczędzając inne. Ognisty smok ogrzewał lodowy zamrażał. Może to akurat nie jest błąd kartograficzny?

Ogólnie intro dobre, nie powalające jak już wcześniej wspomniałem, lecz dobre dla tych którzy zaczynają historię z Gothic'iem.

PS.
beztytuugk.png

Ten pierwszy z prawej to Lord Hagen, a ten drugi to....Lee? Nie no diametralnie zmieniają nam twarze.

PS2.
beztytuuxhm.png

Co sądzicie o tej wieży na prawo? Chodzi mi o jej czubek. Żywcem z poprzednich wież... Xardasa? On zawsze miał takie ostrza na wieży.

Wieża z Isengardu rodem z Władcy Pierścieni? Co do twarzy to do facjaty Lee się nie czepiam ale Hagen W Gothic 2 był siwy...

tomisakis

Whiskas
VIP
Intro(a raczej jego część) złe nie jest, ale jakieś super-hiper też nie. Znamy rozmiary 2 wysp. Argaan jest dość pokaźnych rozmiarów, ale Feshyr to mała wysepka na morzu, nie wiem co będą tam za lokacje, ale gra zapowiada się ciekawie.

Powiadacie, że piąta cześc może być na wyspie Khorinis. Ciekawie by było i mi powrót by się podobał.

Patrząc na mapę,a konkretniej na Khorinis i porównuje z mapami z G2 to widzę, że graliśmy tylko na małej częsci wyspy. Ludzie mówili w G2, że dalej są góry.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
ED, powiadasz, że są już zapowiedziane dodatki? Nie słyszałem o tym xd W każdym razie to dość ciekawa inicjatywa wyciskacza forsy :)
Powiem tak: mimo wszystko jest to błąd kartograficzny, mógłbym ci pokazać na mapce dlaczego, ale prawdę mówiąc to strasznie mi się nie chce w to bawić xd wystarczy powiedzieć, że Górnicza Dolina była na północy. Więc co do ognistego smoka to nie ma żadnego przełożenia na pogodę. A lodowy to lodowy, co powiesz o np. bagiennym i kamiennym? To nie o to tu chodzi. Po prostu według mnie twórcy popełnili gafę niszcząc wizerunek Khorinis sprzed kilku poprzednich części.

Daniel781996

Member
Osobiście mi twarze z intra wogóle się nie podobają. Są kompletnie inne. A co do mapy nie wiem co o tym myśleć mapa jak mapa. Ale interesuje mnie jedno. Mówicie że mają być dodatki tak?? Na 4 wyspach. A gdzie są te wyspy?? Nie zaznaczyli je czy jak?? Troche tego nie rozumiem. A khorinis nadal jest zajęte przez orków??

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
ED, powiadasz, że są już zapowiedziane dodatki? Nie słyszałem o tym xd

Bo to była informacja pozakulisowa wyłowiona przez nas na CdP Spring Convention 2010. Nigdzie oficjalnie nie wiadomo o tym, ale dwa dodatki sa zaplanowane bankowo jak Arcania się dobrze sprzeda.

Samo intro mi się podobało, chociaż faktycznie nie zwala z nóg.

Co do pewnych sprzeczności to musimy zdać sobie sprawę, że to gra i twórcy na jej potrzeby będą naginali delikatnie pewne reguły.

Do góry Bottom