[News] Gothic 3 Quest Pack (Spolszczenie)

Kacperex

KacŚpioszek
W związku z tym, iż wielufanów zainteresowało się szczegółami dotyczącymi szansy na spolszczenie QuestPacka do Gothica 3. Dla tych nieświadomych jest to Pack zawierający ponad 600mbdodatkowych questów do trzeciej części sagi. Oryginalna wersja stworzonazostała w języku niemieckim, jednak jak udało się nam dowiedzieć toczą sięzaawansowane prace nad tłumaczeniem packa na język angielski. Około 60%tłumaczenia jest już gotowe. Na ukończenie prac nad angielskim tłumaczeniem zniecierpliwością czekają polscy fani, którzy planują stworzyć spolszczenia zwersji angielskiej. Czas pokaże jak uda się zrealizować ten ambitny projekt. Znadzieją oczekujemy na kolejne sygnały w tej sprawie.

Wyświetl pełny artykuł

Black-Men

Member
No coż,nie miałem nadzeji,że wyjdze wersja ANG ale sie udało tłumaczą zrobić aż do 60%,ja więżę,że wyjdze wersja ANG i polacy ją spolszczą -_-

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Miłe zaskoczenie. Nie wierzyłem już w to, że pojawi się QP w naszym języku. A tu rposzę, światełko w tunelu widać.
Nie mniej dalej jestem pesymistą i nie wierzę, że prace zostaną ukończone, choć z przyjemnością zagrałbym w to. Nawet w angielską wersję, która jest po prostu bardziej prawdopodobna.

Black-Men

Member
 Rangiz ja też nie wieżę ale może to się okazać prawdą z tym QP PL lub QP ANG,ale chociaż jak wyjdze angielska wersja Quest Packa to zamierzam pograć  -_-

Kacperex

KacŚpioszek
Wersja Angielska będzie znacznie przystępna dla Polskiego gracza =]
Nie czarujmy się Niemiecką wersję QP mało kto by zrozumiał, a angielską już bardziej.
Jak wyjdzie wersja ENG to na pewno sobie zagram ;)

Black-Men

Member
 O mam nadzeje,że tłumaczenie nad Quest Packiem PL,nie będą trwały długo bo mam zamiar pobrać,zainstalować i pograć,skomentować ale jestem nie cierpliwy :p

wolf667

Member
No to ciekawe, bo były głosy, że prace zostały anulowane. Miła niespodzianka, lecz uwierzę w powodzenie tego tłumaczenia, jak będę miał plik G3 QP eng na dysku :D

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Bo prace zostały anulowane :p Dobrze słyszałeś. Tłumaczenie z Niemieckiego to nie jest betka
Pomysł się wznowił po tym jak doszły słuchy, że robi się wersja ENg, a wiadomo, ze łatwiej przetłumaczyć z angielskiego niż z niemieckiego.

wolf667

Member
No mi chodziło, że zostały anulowane prace nad tłumaczeniem z niemieckiego na angielski.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
No mi chodziło, że zostały anulowane prace nad tłumaczeniem z niemieckiego na angielski.

To gdzie to słyszałeś, proszę o konkretne źródło.
Bo babka jak zbierała trufle w lesie też coś o tym słyszała :p

Ja w zeszłym tygodniu zasięgnąłem opinii u konkretnego źródła i z jedną z osób, która będzie pracować nad spolszczeniem.

wolf667

Member
Teraz to już nie ma znaczenia, bo prace zostały wznowione i może doczekamy się ich końca.
Miedzy innymi tu czytałem o tłumaczeniu:
http://ja.gram.pl/blog_wpis.asp?id=314&n=35&page=11

Do góry Bottom