[News] Arcania: Gothic 4 z wyższymi wymaganiami sprzętowymi

Kacperex

KacŚpioszek
Wielu fanów Gothica cieszył fakt, że Arcania: Gothic 4 nie będzie grą wymagającą nadzwyczaj dużo od naszych blaszaków. Tak przynajmniej wskazywały dotychczasowe, oficjalne wymagania sprzętowe gry. Od jakiegoś czasu jednak pojawiały się głosy, jakoby wymagania te były zaniżone względem realnych. Plotki te znalazły potwierdzenie - na oficjalniej stronie Arcania: Gothic 4 pojawiły się nowe wymagania sprzętowe. W tym przypadku nowe, nie oznacza lepsze. Gracze o relatywnie słabszych PC'tach mogą zacząć się martwić, gdyż uaktualnione wymagania sprzętowe nieco wzrosły. Minimalne wymagania PC System operacyjny: Microsoft Windows ® ® XP / Vista / Windows 7 Procesor: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz/ AMD Athlon II x2 2.8 GHz Pamięć: 2 GB Karta graficzna: GeForce 8800GTX ® DirectX: DirectX 9.0c lub nowszy Dysk twardy: 9 GB Karta dźwiękowa: Karta dźwiękowa zgodna z DirectX 8.1 Zalecane wymagania PC System operacyjny: Microsoft Windows ® ® XP / Vista / Windows 7 Procesor: Intel Core I7 3 GHz / AMD Phenom II x4 3 GHz Pamięć: 4 GB Karta graficzna: GeForce GTX 295 ® DirectX: DirectX 9.0c lub nowszy Dysk twardy: 9 GB Karta dźwiękowa: Karta dźwiękowa zgodna z DirectX 8.1 Pozostaje mieć nadzieję, że Arcania: Gothic 4 zostanie dobrze zoptymalizowana. Wszyscy, którzy są niepewni jakości gry na swoich komputerach, będą mogli ją przetestować już 24 września, kiedy to zostanie wydane demo gry.

Wyświetl pełny artykuł

Halem

New Member
Uuu... Będzie ciężko. Niestety u mnie nie pójdzie na max. opcjach. :-[

No...chyba powoli sobię wykreślę Gothic'a 4 ale jeszcze sobie wszystko dokładnie obejrzę w demówie.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Ahahaha! Chore! Assassin's Creed chociażby i to jedynka, ma mniejsze wymagania! Pójdzie na moim sprzęcie, ale widziałem tę grę nieraz na gameplayach i wygląda jak Gothic 3 :) Nie wiem skąd wzięli te parametry, ale myślę, że raczej z ciemnej części ciała :)

tomisakis

Whiskas
VIP
Wymagania wymaganiami, ale optymalizacja równie słaba jak w G3, bo cięło się na kompie CDProjectu, a tam mają raczej dobry sprzęt.

rafell

Member
Jak dla mnie to może mieć i nawet Quad'a :p Dla mnie liczy się tylko to żeby ta gra odpaliła. Pierwszego i drugiego Gothic'a kończyłem na Pentium II MMX a mimo wszystko się udało. Nie ważne są fajerwerki lecz radość z tego że można zobaczyć kolejną część na naszych komputerach. Oby tylko nie spaprali optymalizacji...
Co się tyczy optymalnych wymagań to twórców poniosła fantazja. Nie każdego stać na blaszaka/laptopa o takiej mocy obliczeniowej. Ale w tej branży trzeba cały czas dokładać i dokładać (co dla mnie jest raczej niemożliwe w polskich realiach)

Człowiek Widmo ma świetny podpis ;) Zgadzam się w 100%

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
No wymaganka niezłe Geforce 8800 GTX to mocna karta, a wymagana jest jedynie do odpalenia gry, do maksymalnych potrzebny GTX 295 no nieźle nas załatwili, chociaż sądzę , że jeżeli gra będzie działała w DirectX 9 i rozdzielczości nie HD to spokojnie każdy gracz z Prockiem 2.0 (x2) i kartą pokroju Geforce 9500 spokojnie odpalą grę i będą mogli się cieszyć płynnością.

Daniel781996

Member
No mam nadzieje że mój dwuletni komputerek da rady Arcanii :) Ale nie wiem czy by mi poszła. Chociaż jak narazie o Arcanii moge pomarzyć (krucho z kasą :()

wolf667

Member
Hmm, miałem dema nie ściągać, bo potem nie chciałoby mi się przechodzić ponownie tą sama cześć w pełnej wersji, no ale chyba jednak ściągnę z czystej ciekawości, żeby zobaczyć jak mi to będzie działać.

rafell

Member
Jeszcze czeka nas teraz atak noob'ów którzy będą rejestrować się tylko po to żeby napisać post typu: czy mi pójdzie?, czy odpali na moim kompie bo kupiłem rok temu itp.
Teraz taka sugestia ode mnie do administracji (no offence): od razu banować, usuwać posty, gnoić itp.
Przeglądałem wiele for internetowych i takie zapytania (a raczej ignorancja moderatorów) wołają o pomstę do nieba i pokazują "wysoki" poziom danego forum.

Rangiz: off top zrobiony celowo (za co bardzo przepraszam) bo po co mam zakładać nowy temat. Wiem że jest tutaj moja wina ale tym staram się przykuć uwagę szefostwa. Jak na razie forum to prezentuje przyzwoity poziom (wyłączając SB i niektóre tematy) więc w jakiś sposób chcę wspomóc dalszy rozwój. Może wielu przyczepi się do tego że offtopem nie pomogę ale powtarzam: jest to zrobione celowo żeby przykuć uwagę forumowiczów.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Może i masz jakąś tam racje rafell, ale twój post to czysty offtop, więc się tego wystrzegaj.
No cóż, tak niskie wymagania jakie prezentowano nam do tej pory, nie miały racji bytu, zwłaszcza, że ludzie, którzy mieli styczność w gotową wersją Arcanii mówią, że gra graficznie prezentuje się wyśmienicie (co nie do końca oddają nam nagrania).
Takie czasy, że trzeba modernizować nasze blaszaki co najmniej co 3 lata,żeby grać w najnowsze tytuły. Niestety, chyba przychodzi czas na mojego piecyka...

Do góry Bottom