[News] Arcania: Gothic 4 - Video Prezentujące Opcje Menu

Kacperex

KacŚpioszek
Niemiecki serwis poświęcony grom z serii Gothic opublikował nagranie video otrzymane od Community Managera- Reinharda Pollice, na którym przedstawiona została możliwość wyłączenia wszelkich ułatwień w grze. Przypomnijmy, że to nasi wysłannicy w marcu uchwycili na zdjęciach obrazy menu gry, które wywołały falę domysłów i dyskusji pośród fanów. Jak się okazało, poziom trudności 'Gothic' wcale nie będzie oznaczał usunięcia m.in. minimapy, poziomu życia przeciwników itd. Na poniższym nagraniu zdecydowanie jasno widać, że te elementy będziemy mogli ręcznie ustawiać wedle własnej woli. Co więcej, będziemy mogli wybrać pomiędzy wersjami kolorystycznymi gry czyli pomiędzy ciemniejszą wersją europejską czy bardziej żywszą - amerykańską. _8hIr144yXk Warto dodać, że nie należy zwracać większej uwagi na obrazy samej gry, gdyż wersja jakiej użyto do prezentacji wyłączania/włączania opcji menu jest dosyć wczesna. Jedynym celem Megalomaniac'a było uświadomienie nam, że będziemy mogli wpływać na wygląd interfejsu gry.Wiadomość ta niewątpliwie ucieszy tą grupę fanów, która była przeciwna prowadzeniu gracza za rączkę. Jest to kolejna dobra decyzja producenta gry pozwalająca fanom własnoręcznie modyfikować poziom trudności. Pełna lista opcji, na które będziemy mieli wpływ znajduje się w rozwinięciu newsa. Źródło: worldofgothic.de

Wyświetl pełny artykuł

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
No i powinny ustać narzekania co do wszelkich ułatwień/. Ba, nawet można będzie wybrać wersje grafiki. Podoba mi się to.
Przyznam, że nawet sam świat na tym wideo spodobał mi się - połamane drzewo, lejące deszczyk i ciemno jak... ma to jakiś swój klimat, Myślę ,że będzie dobrze.

Kacperex

KacŚpioszek
Podoba mi się to!
Pierwszy raz widzę, żeby grę można było tak spersonalizować. Wybór różnych opcji na pewno pomoże dostosować Arcania: Gothic 4 do własnych wymagań, SUPER.

Daniel781996

Member
Według mnie bardzo fajnie że będzie można wyłączyć niektóre "ułatwienia". Moim zdaniem podświetlanie postaci to nie jest zbyt dobry pomysł lepiej się czuje jeśli postać nie jest podświetlana. Ale akurat pasek życia nad postacią nie jest zły. Przynajmniej wiem ile jeszcze trzeba żeby go zabić. A co do tej wersji Europejskiej i Amerykańskiej, to jak narazie nie zauważam większych różnic (no może trochę jaśniej).

Electric Dragon

Majster
Weteran
Aktualizacja:

Zielona aura wokół ważnych NPC przy wykonywaniu questów będzie możliwa do wyłączenia tylko przy zadaniach pobocznych. Jeśli chodzi o te główne, ważne dla fabuły, niestety - pozostanie ona ;/
Nasuwa się pytanie, czy tak trudno również pozwolić graczom na usunięcie aury przy głównym queście.

Daniel781996

Member
Jeśli to co napisałeś jest prawdą to będzie trochę głupio. Coś takiego jak podświetlanie postaci było bodajże w Fable i bardzo mnie to wnerwiało. W końcu lepiej było "domyślać się" do kogo trzeba iść z ważnym zadaniem. Moim zdaniem ta aura powinna być do całkowitego wyłączenia

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Jednak ED zmienia zdanie - cytat z jego newsa.

Nasi koledzy z zachodnich serwisów, którzy pojawili się na targach, donieśli nam że wersja demo nie pozwala zagrać na poziomie trudności - Gothic. Dodatkowo została zdementowana informacja, jakoby podświetlenie postaci można było wyłączyć tylko dla pobocznych zadań. Nawet NPC ważny dla głównej fabuły nie będzie w jakikolwiek sposób 'świecił' i tym samym będziemy w mniejszym stopniu prowadzeni za rękę przez twórców gry.

Takie informacje chyba każdy wolał usłyszeć.

Electric Dragon

Majster
Weteran
Zmieniłem, bo dostałem info od gościa co sam grał w demo na targach. Wyłączył w opcjach wszystkie udogodnienia i jak się okazało, zielona aura już nie występowała

Daniel781996

Member
Huh to całe szczęście bo według mnie popsuło by to tylko rozgrywkę, bo nie lubię jak w grze jestem prowadzony za rączkę.

Do góry Bottom