[News] Arcania: Gothic 4 Upadek Setarrif - Data premiery

Kacperex

KacŚpioszek
Przed chwilą na oficjalnym forum JoWood nowy Community Manager spółki poinformował o wstępnym terminie premiery dodatku. Będzie to miało miejsce w pierwszych 6 miesiącach przyszłego, 2011, roku. Ciekawym jest fakt, że być może zrówna się z premierą Arcania: Gothic 4 na PS2 w Polsce. Dostaliśmy też zapewnienie, że niedługo dowiemy się więcej o możliwości grania innymi postaciami.Dodatek do Arcania: Gothic 4 będzie dostępny w sprzedaży specjalistycznej oraz przez Steam. Pragniemy też poinformować, że w związku z ogłoszeniem prac nad dodatkiem, na naszym forum pojawił się specjalny dział do dyskusji o Arcania: Gothic 4 Upadek Setarrif oraz dział w naszej Galerii.
Zapraszamy do dyskutowania i oglądania screenshotów
- Forum Arcania: Gothic 4 Upadek Setarrif (forum/index.php?/forum/125-arcania-gothic-4-upadek-setarrif/)
- Galeria (forum/index.php?/gallery/category/14-arcania-gothic-4-upadek-setarrif/)

Wyświetl pełny artykuł

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Wtf? inne postacie? Dodatek traktujący o oblężeniu miasta, prawdopodobnie z jakimś dennym "mrocznym i zuym" tłem? Dziękuję, ale dość się napatrzyłem na zwykłą Arcanię.

Wysoki93

Active Member
Data premiery tego dodatku sporo mówi o całym planie gry. Zamiast zrobić od razu rozbudowaną grę z dużą liczbą misji, mają zamiar dać dodatek do gry za około pół roku, który oczywiście będzie płatny. Wniosek już sam się nasuwa, zyski panowie zyski. Teraz tylko jestem ciekaw jaka będzie cena Upadku Setarrif.

Co do samej gry, nie wiadomo za dużo. Znikome informacje, że będziemy mogli grać innymi postaciami z gry, ale w jaki sposób? Czy będziemy mogli w dowolnej sytuacji się "zmieniać" czy tylko wtedy, kiedy będzie tego wymagała fabuła gry? A może to będzie coś w stylu Dragon Age'a i będziemy chodzili całą grupą? Czego by nie zrobili, będzie to z jednej strony ciekawa odmiana a z drugiej strony całkowite zaprzepaszczenie dotychczasowego stylu Gothica.

Największą moją nadzieją jest tylko to, aby było dużo więcej potworów. Czy to tak wiele? ;(

Do góry Bottom