[News] Arcania: Gothic 4 - Data premiery?

Kacperex

KacŚpioszek
Od pewnego czasu społeczność rozgrzewają informacje związane z datą premiery wyczekiwanej kolejnej części sagi gothic. Jak nieoficjalnie udało się nam dowiedzieć w oparciu o wiarygodne źródła data premiery Arcania: Gothic 4 została zaplanowana w stanach na 3 kwartał 2010 roku, natomiast w europie najprawdopodobniej będzie to data 31 września 2010. Wciąż czekamy na oficjalne potwierdzenie tych informacji ze strony wydawcy gry. Wydaje się jednak, że nie będzie ona ostatecznie zbytnie odbiegała od obecnych szacunków. W ostateczności pozostaje nam oczekiwanie na kolejne informacje w sprawie produkcji, które z pewnością znajdziecie na gothic.org.pl

Wyświetl pełny artykuł

Electric Dragon

Majster
Weteran
Przypomnę tylko, że w tym miesiącu jeszcze JoWood ma podać oficjalną datę premiery gry. Zobaczymy, kiedy dokładnie. Jak autor newsa napisał, tak chyba każdy stawia na wrzesień. Miło by było, gdyby urodziny Gupu nałożyły się z premierą gry :D

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Ja do tego newsa podchodzę z odrobiną niepokoju ;) Mam dziwne wrażenie że Spellbound zmieni datę wydania gry na końcówkę tego roku. Nie zdziwiłbym się gdyby premiera była na kilka dni przez Bożym Narodzeniem. Ale jak to mówią, pożyjemy zobaczymy :)

EDIT: No pomyliłem, dzięki za poprawę;) W takim razie to JoWood przełoży datę premiery na grudzień;d

Electric Dragon

Majster
Weteran
Ball mylisz producenta z dystrybutorem. To JoWood ustala datę premiery, nie Spellbound. Studio nie ma dużego wpływu na to, ma po prostu zdążyć w terminie. Zresztą jest jeszcze jedna firma, która prawdopodobnie dyktuje warunki m.in. z datą premiery - "BVT Games Fund III Dynamic GmbH & Co"
Nie wiem czy nie do niej należą właściwe prawa do marki.

Do góry Bottom