Neverhood

Status
Zamknięty.

Gregori

Member
Czy ktoś z Was grał w grę "Neverhood"? Jesli nie, to wytłumaczę pokrótce, o co w niej chodzi. Chodzisz ludzikiem z plasteliny o imieniu Klayman i musisz uratować plastelinowy świat. Wiem, że to głupio brzmi, ale gra jest bardzo ciekawa, a co najważniejsze- trzeba w niej MYŚLEĆ. na samym początku żeby wyjśc z pomieszczenia musisz zniszczyć młotem drzwi, potem rozwiązać łamigłówkę przesuwając odpowiednie kamyki żeby ułożyły literę H itd.itp....
A jeśli ktoś grał i co najważniejsze- wygrał, to mam do niego pewne pytanie. Po złączeniu połówek świata "poleciałem" czerwonym "samochodzikiem", który był za potworem na samym początku, do pomieszczenia, w którym był klucz do ostatnich drzwi na jednym poziomie i na poziomie niżej ostatnia dyskietka, której nie udało mi się zdobyć. Mój "samochodzik" jest na poziomie wyżej, na niższym nie da się "zaparkować" ani nic. Jak zdobyć tę ostatnią dyskietkę? Zdaje mi się, że związane jest to z tymi kólkami na linach na samym początku. Screena zmieszczę później.

Bor@

Member
grałem i przeszedlem. najciezszy moment byl wtedy gdy musialem zrobic cos z tymi monitorami ze znakami zeby armate odpalic.ale jak mi sie to udalo to pozniej poszlo jak z platka.

Gregori

Member
No dobra ale jak zdobyłeś tę dyskietkę w tym czerwonym pomieszczeniu do którego dolatujesz samochodzikiem po złączeniu światów? Jeśli trzeba pociągnąc któreś z kołek na początku, to które? Wiem, że ostatnie włącza radio, a przedostatnie otwiera drzwi. A tak swoją drogą to z monitorami nie bło trudne, trzeba tylko wiedzieć, jakie znaki. Pionowe będą bodajże w budynku z literą "H", a długim korytarzu nie zapalasz światła, idziesz do kolców, otwierasz przejście, zlatujesz na dół i zapisujesz znaki. Pionowe są przy pierwszym teleporterze, tam gdzie Cię gnom z młotkiem rzucił. Ehh i nadal nie wiem, jak zdobyć tę ostatnią dyskietkę
mad.gif
sad.gif
mad.gif

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Boże gra tak stara jak świat. Genialna. Moja pierwsza gierka i ukończyłem ją wiele razy. Widzisz Gregori grałem w to dawno i nie bardzo pamiętam ale spróbuje ci to wyjaśnić. Pamiętasz ten długi tunel po tym jak układasz literkę H na początku. Na początku tunelu jest winda w dół. Zjedź tam po ciemku a na ścianie będą znaki - zapisz je gdzieś sobie. Potem jak się zaczniesz teleportować będzie takie miejsce że wejdziesz do pokoju z dziurą w podłodze. Włączy się filmik Klayman wpadnie do dziury bo mu po palcach młotkiem przywali mały niebieski ludzik. Pamiętasz? Jak już zlecisz to będzie pokoik z tym teleporterrm a naścianie też bedą znaki zapisz je obok tamtych sobie. Żeby wejść do czerwonego pokoiku musisz do takiego jakby komputerka wpisać właśniie te znaki w prawdidłowej kolejności-najpierw te z windy potem te z pokoju. Ten komputerek jest w tym świecie co quest z myszką i pamięciówką. Tyle jak czegoś nie rozumiesz albo coś źle powiedziałem to napisz grałem w tą grę z cztery lata temu ostatnio więc mogę się mylić.Pozdro

Edit. ojej chyba te znaki z windy były własnie do armaty anie do tych drzwi
dry.gif
uuu to nie pamiętam
tongue.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom