Nauka Siy Kosztuje 2x Więcej Pd

Status
Zamknięty.

Pandrodor

Member
Witam. Mam takie pytanie. Czemu gdy miałem chyba 35 siły i 25 zręczności, cena siły zdrożała z 1PD do 2PD. Słyszałem, że broń jedno/dwuręczna drożeje, gdy jest duża różnica między umiejętnościami jedno/dwuręcznej. Wtedy za każde 2PD idzie w górę 1 broń jednoręczna i 1 dwuręczna, a po jakimś czasie jest normalnie. Jednak przy nauce siły 2x droższej nie zwiększał się żaden inny skill. Możę ktoś to wytłumaczyć??

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Jest tak dlatego że masz dodatek Noc Kruka. NK jest trudniejsza od podstawowego G2;
Jest to rozłożone tak: (zręczność i siła)
10-30 1 PD / 1pkt
30-60 2 PD / 1pkt
60-90 3 PD / 1pkt
90-120 4 PD / 1pkt
120+ 5 PD / 1pkt

Generalnie nie opłaca się iść jednocześnie w siłę i zręczność. Z siłą dużą możesz używać broni dystansowej, mianowicie kusz.
CZyli: Albo zręczność, albo siła (zręczność też ma b.dobre bronie jednoręczne, np. rapier 50 zr. 100 obr i +8 jednoreczna, ktory mozesz zdobyc w 1 rozdziale). Ale nie oba.

Co do broni to nie pamietam.

Pandrodor

Member
Spx...słyszałem dużo, że NK jest trudniejszy. Podobno w "czystym" GII n początku mamy 20PD... Mógłby ktoś jeszcze do tego zamieścić inne umiejętności, które drożeją? Ja jak zaczynałem grę, to na początku zainwestowałem 10 PD w zręczność, żeby móc miecza używać :( a potem jeszcze 10 żeby łuk myśliwski mieć :/. Później już tylko rosłem w siłe ;) ale radzę sobie, niedługo idę do GD po dowody.

Pozdro

szczurek

Menda serowa
Weteran
Wszystkie umiejętności drożeją w taki sposób ;p
A na poczatku g2 nie mamy 20 PN :]

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom