Najemnik-jak grac?

• Thread starter Anonymous
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Guest
Witam, mam zamiar grać najemnikiem, czy opłaca się uczyć władania bronią jednoręczną i dwuręczną skoro i tak wszyscy piszą, żę szpon Beliara jet najlepszy? I ten szpon to broń jedno czy dwuręczna? W co na początku ładować?

GO_RN!!!

Member
Ja słyszłem, że szpon będzie bronią w zależności od twoci umiejętnośći, ale najemnikiem bardziej opłaca się ładować w broń dwuręxczną, ponieważ duże ostrze na smoki jest dwuręczne. Ja osobiście najemnikiem ładuje z kuszy i breoni dwuręcznej, bo tak mi sie wydaje najlepie.

A

Anonymous

Guest
A inwestować w zręczność, siłę czy coś innego?

Arch

Member
przede wszystkim w sile zrecznosc tez ale bez sily nie podniesiesz mieczow dwurecznych

cavalorn

Member
jeśli nie zrozumiałeś ze szponem że zależy od umiejętności to on się stanie tą bronią gdzie bedziesz miał więcej % we władaniu nią np.masz 60% z jedno i 20% z dwu to szpon będzie jedno... :wink:

FaTtaLitY

Member
Skoro juz mowa o szponie beliara.Rozumiem że jak będe mial więcej zręczności niż siły to Szpon bedzie wymagać zręcznosci,Czy to tyczy sie tylko Umiejętnosci walki??___Na przekór wszystkim ja grając najemnikiem radze pakowac w zręcznosc,miecze jednoręczne i łuki
biggrin.gif

flash

Member
Skoro juz mowa o szponie beliara.Rozumiem że jak będe mial więcej zręczności niż siły to Szpon bedzie wymagać zręcznosci,Czy to tyczy sie tylko Umiejętnosci walki??___Na przekór wszystkim ja grając najemnikiem radze pakowac w zręcznosc,miecze jednoręczne i łuki
biggrin.gif
Łuki ? wes ładuj w kusze są silniejsze !!
Tak dotyczy to tylko umiej. walki
Szpon nie wymaga siły

FaTtaLitY

Member
Jak juz mu napisałem zeby pakowal w zręczność to nie bardzo logicznie jest potem w kusze isc,przeciez one wymagają siły.A ja tam nie sądze żeby kusze były lepsze od łuków.Moze maja 20-30 wieksze obrazenia ale za to są wolniejsze od łuków.

flash

Member
Są nawet o 40 silniejsze. Łuki szybciej strzeleją :?: Tak samo jak kusze.

Gucio

Member
QUOTE Są nawet o 40 silniejsze. Łuki szybciej strzeleją :?: Tak samo jak kusze.

Eee no co ty kusze wolniej strzelajom od lukow :!: Bo w kuszy musi kolo przeladowac i dopiero wtedy strzelac :!:
biggrin.gif

sir_John_Rambo

New Member
Stary pakuj w sile i zakladaj smocza zgube, nie oplaca sie tracic punkty zycia na i tak slaby szpon. Smocza jeast najszybszym mieczem a jak umiesz sie tluc to zaden piorunek nie bedzie ci potrzebny. Ja biore dwoch elitow i nawet mnie nie drasna, a swojego pirerwszego elite zabilem na 6lvl!!!...

Wiec wniosek jest taki zebys sie najpierw nauczyl walczyc a potem wybierac miecze a nie na odwrot!!!...

FaTtaLitY

Member
Hehehehehe Orc Elita na 6 lv,Dobry żart.Powiedz odrazu ze zaraz po uruchomieniu gry wpisujesz pare magicznych formułek typu "edit abilities" a potem lecisz z wesołym HURRRRAA do górniczej doliny wyrżnąć orków.A i gdzie znalazłes orka elite na 6 lv?Niby że już byłes wtedy w GD.Ciekawe :].Przynajmniej nie ściemniaj
tongue.gif
.A ja nadal stoje przy swoim ze u najemnika najlepiej pakować w bronie 1-h i zręczność oraz łuki.Ja tak gram i gra sie loozacko
biggrin.gif

R

ReZiWiz

Guest
re

Drogi, nowy userze.... za taki wyczyn powinieneś dostać ostrzeżenie! Zobacz posta po wyzej twojego :!: "Wysłany: Sob Lut 19, 2005 7:42 pm" A ty odpowiedziałeś po miesiącu :!: Prosze o zamknięcie tematu :x I wiesz.... nie mow głupot że elite zabiłes na 6 lv! Userze, elitę bardzooo trudno pokonać na 20 leverze, a co dopiero na 6 :!:

KeNZi

Member
Jeśli ktoś uważa na temat niewyczerpany - czemu ma nie pisać? A co do orka elity - mam jeden argument za i jeden przeciw:
ZA:
ja zwykłego orka wojownika zabiłem na 4 levelu bez żadnych strat (tego w jaskinii koło Khorinis) - sposób: walka prawo-lewo
PRZECIW:
z tego, co mnie pamięć nie myli jeśli nie jesteś na 7, czy tam 10 poziomie Paladyni przed górniczą doliną ZABRANIAJĄ Ci przejść dalej... ale co do tego nie jestem pewny?

P.S.: Ja gram na bronie jednoręczne i kusze i naprawdę nie narzekam...

Acha - sprawa dla pana moderatora - jeśli już ktoś jakoś po polsku pisze to albo niech pisze "poziom"/"poziomie", a nie odmienia "level"/"leverze", zamiast jak już coś - "levelu"... zresztą dobra - tą końcówkę po przeczytaniu proszę usunąć, bo odbiega od tematu...

Odydoz

Member
Temat nie jest zamknięty, więc każdy ma prawo w nim pisać.
A mysle, że możliwe jest zabicie Orka-Elity na szóstym, ale graniczące z cudem. Wielu graczy wie, że umiejetnośc walki w Gothicu nie zalezy tak naprawde od siły, walki bronia itd. tylko od wprawy gracza - więc moze i by metodą "walnąć i parować w odpowiednim momencie" dałoby sie zabić Orka-Elite na szóstym. A Orka_elite można nawet w pierwszym rozdziale znaleźć w lasku przy latarni morskiej Jacka.

Mac

New Member
To jest absolutnie prawda. Idąc po schodkach na farmę Akila skręcamy w lewo, mijamy jaskinię bandytów i spotykamy... Orka-Elitę.
BTW, kto powiedział, że trzeba go zabić meiczem? Porządny zwój i Ork padnie
biggrin.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom