Mp4

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
To co dałeś nie jest złe pod względem parametrów, ale firmy nie znam i ciężko mi ocenić.
Sam ostatnio planuję zakup mp4, trochę się zorientowałem co i jak, więc może będę mógł Ci coś podpowiedzieć.
Ile chciałbyś przeznaczyć na sprzęt i jakie funkcje powinien mieć?

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Na sprzęt chciałbym przeznaczy do 160zł lub do 200 jeśli będzie jakaś super okazja.

Co do funkcji to nie szukam czegoś zajebiście oryginalnego, poradzę sobie bez pierdół pokroju wyświetlanie tekstu piosenki. Jednak odtwarzanie muzyki, filmików, zdjęć, radio i pen drive to minimum jakie wymagam od sprzętu, ale to chyba ma każdy egzemplarz.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Mam dla Ciebie kilka propozycji:

Jednymi z lepszych odtwarzaczy o dobrej jakości i przystępnej cenie są obecnie produkty firmy Sansa, ewentualnie Creative, które są trochę droższe, ale jakością nie odbiegają od tych poprzednich.

Więc tak:
Sansa c250 - bardzo dobry odtwarzacz, znajomy ma i sobie chwali. Teoretycznie nie ma w nim radia, ale po wgraniu softu(rockbox) ta funkcja staje się dostępna. Jedynym minusem jest mały wyświetlacz.

Sansa e250 radio, duży wyświetlacz, 2gb pamięci, cena też całkiem przystępna

Sansa e260 zdecydowanie najlepszy wybór, sam planuję zakup takiej. Dużo pamięci, ładny wyświetlacz, co prawda nie ma radia, ale można temu zaradzić (soft)
Ewentualnie jeśli byś chciał, dostępna jest wersja z radiem w opcji

Creative Zen całkiem przyjemny odtwarzacz, duży wyświetlacz, dyktafon, radio, nie ma jednak możliwości wgrania do niego Rockboxa.

Mam nadzieję, że pomogłem chociaż trochę, jak byś miał jakieś pytania to wal :)

A i jeszcze jedno- jeśli będziesz chciał zamawiać w internecie, a tak wyjdzie o wiele taniej, zwróć uwagę na ten sklep

Pozdrawiam

Jedi

Caporegime
VIP
Jedyne co możesz zrobić z tym chłamem to wyrzucić z dużym zamachem przez okno.
mPower to pół firma. Miałem - nie polecam
Tak jak wyżej polecam sansę i creative. Miałem i polecam ;)

Nie brał bym na twoim miejscu mp4 bo to kolorowe bzdurki pełne bezsensownych nikomu niepotrzebnych funkcji zrzerających baterie.

Co do zdjęć to nie masz telefonu? Lepszy wyswietlacz.

Z doświadczenia polecam Ci szukanie odtwarzacza z wymiennymi bateriami typu "male paluszki" kupujesz ladowarke z akumulatorkai za 30zł z allegro i masz, akumulator sie osłabi wymieniasz za 5zł i masz nowy. A jak kupisz mp4 z wbudowaną baterią to raz ze jak idziesz gdzies w miescie i ci się rozladuje to koniec sluchania, a ja siegam do plecaka po 2 akumulator i ide dalej z muzyką na uszach. Dwa ze bateria po roku uzytkowania wyraznie sie osłabi*.

Osobiscie polecam Creative z serii MuVo, są małe tanie, bez kolorowego wyswietlacza. Maja reczny equalizer i manwerowanie miedzy folderami > miodzio.

Pozdro.

Jedi nie we wszystkich. W moim Ipodzie którego dwa lata używałem nie osłabła. Dalej trzyma tyle samo ile trzymała ; p - NS

Nie wierze, ipoda tez miałem i mi osłabła po roku a uzywałem normalnie [# ipod nano 2gb] :)

Lares_

Paladyn Wody
Creative z serii MuVo również polecam. Praktycznie niezniszczalne. Ja mialem w nim prawie wszystko rozwalone, kolega rzuca nim o sciane. Rozpada sie na wszystkie czesci ale po zlozeniu dziala.(nie pochwalam takich rzeczy, ale podaje przyklad na niezniszczalnosc ;d)
Sam mialem taki 1,5 roku i wszystko bylo prawie okej.(niszczyly sie na nim sluchawki , ale okazalo sie ze to latwa do naprawienia usterka.)
Zmienilem na PHilipsa 2 g mp4(300 złotych, to nie bede szukal nawet linkow). Tez chwale, ale mojego starego MoVo nic nie zastapi.
mp4 jest gorszym wyborem niz mp3. Wiem, bo teraz mam mp4.

MadMack

Forumowy lol
Małe sprostowanie do Bojan'a:
http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=2533

To nie MP4 - ja to nazywam hybrydą MP3 - bo sam mam taką " zabawkę ". Odtwarza MP3 - zdjęcia ( tylko za ch** nie umiem wgrać do niego zdjęć ), radio działa bez problemu. Dużym plusem jest brak baterii - wpinasz do USB i CI się maszynka ładuje. Dobry sprzęt - mimo, że siadło mi w nim gniazdo słuchawek, po naprawie działa parfekt. Powiedziałbym, że to jest po prostu MP3 z kolorowym wyświetlaczem..., jak na MP3 - Najlepszy wybór. Jak na MP4 odpada...

Pozdrawiam

Lares_

Paladyn Wody
no mi teraz siadlo wlasnie. Dzisiaj.
Jest sposob na naprawe? To wina sluchawek?
Dziala jedna sluchawka a druga nie...
Wie ktos jak temu zaradzic? Oddac na gwarancje?

Jedi

Caporegime
VIP
Najlepiej jak sprawdzic czy to slchawki to sprawdzic na innym komplecie.

Jeśli to były np sluchawki oddzielnie kupowane za 60zł< to mozesz zgłosić na serwis gwarancyjny.
Jeśli były to sluchawki w zestawie z mp3/4 to najlepiej wywal je bo powiedza ci ze uszkodzenie mechaniczne i cie pogonia ze sklepu ;)

Słuchawki których obecnie używam i mam juz 2 komplet to
TDK HP100 i je polecam
Dodatkowo mialem kilka kompletow tych: http://www.allegro.pl/item368446831_salon_..._podrobek_.html

Maja swietny dzwiek ale psuja sie szybko :(

elo~

MadMack

Forumowy lol
Kretox - najpierw sprawdź inną parę słuchawek, a jeśli nie zadziała, to gniazdo padło. Idź do jakiegoś serwisu i powiedz, żeby wymienili - ja zapłaciłem 15zł za wymianę gniazda.

Pozdrawiam

Do góry Bottom