Mody W Formie Dodatku

Status
Zamknięty.

Esmallion

New Member
Witam

Mam pytanie. Poszukuje modyfikacji ale nie takich ze coś jest zoptymalizowane jaki koleś ma inny kolor włosów czy dodana jest 1 misja typu znajdź chleb.
Chodzi mi o modyfikacje w formie dodatków które zmieniają świat gry tak jak np. Noc Kruka. Zależy mi także, żeby nie były awaryjne i nie wyglądały amatorsko, tylko były takie... jak dodatek.
Chodzi o modyfikacje do wszystkich części. z gory dzięki za odpowiedź ;)

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
http://gothic.org.pl/forum/index.php?/topic/18741-spis-modyfikacji/

na pewno znajdziesz tu cos dla siebie. Polecam mroczne tajemnice, diccuric i golden mod.

Esmallion

New Member
No wiem dzięki, ale chciałem zapytać was, które waszym zdaniem naprawdę warte są uwag. I chodzi mi o mody ze wszystkich części. po polsku oczywiście.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
MT i Diccuric są warte polecenia i zagrania. Obydwa dodatki instaluje się na G1. Ten drugi dodatek, to zupełnie inny bohater i świat gry. Odrębna przygoda i historia, ale klimat jest genialny. Może nawet lepszy niż w oryginalnym G1... Nie zagrać weń, to duża strata, dla fana serii.

MT to rozszerzenie fabuły G1, dodanie nowych gildii, bohaterów, questów, a nawet dodaje nowy obszar (wyspa). Także warto zagrać, choćby dlatego, by zobaczyć koncert, kapeli rockowej, dającej czadu w SO :D

Esmallion

New Member
Dzieki Biafra. Z pewnością ściągnę ;) A znacie jakieś dobre mody do pozostałych części?

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
jest sporo godnych polecenia, oprócz tych które zostały już wymienione to polecam:

Returnig - ros. mod do NK ze polszczeniem (nie wiem czy jest najnowsza wersja), bardzo długi mod (7 rozdziałów) ma niewiele bugów, nie ma dub. polskiego. rozszerzenie NK -> dodano wiele nowych lokacji, NPC oraz misji. ostrzegam to dość trudny mod i nie pomaga pakowanie w siłę/ zręczność - to jeden z modów w którym trzeba logicznie myśleć aby nie zamknąć sobie drogi do kolejnych etapów gry. grę można przejść na wiele sposobów dostając zupełnie inne misje itd

Valeya - mod do NK - główną bohaterką jest kobieta, poza znajomymi lokacjami i NPC, to zupełnie inna akcja, która toczy się w Khorinis,

dość ciekawe mody to Jaktyl mod (do NK) - inna fabuła i NPC, zupełnie zmieniony świat, wart uwagi.

jak sobie przypomnę nazwy innych modów godnych polecenia to zedytuję mojego posta.
miłego grania

Esmallion

New Member
Dzięki abisynka ;) a zna ktoś jeszcze mody do Gothica 3? Są wgl jakieś? Sorry ale w tej kwestii w ogóle sie nie orientuje. Zawsze grałem tylko w podstawowe wersje ;/

Cedric

GołoWąs
Quest Pack 4 do III :trollface:
A tak na razie nie ma
Zbliża się powoli Community Story Project

Esmallion

New Member
Hmmm, ogólnie mody do Gothiców są na takim poziomie ze odechciewaj mi się w nie grać. Aż wieje od nich amatorszczyzną. Jedynie dobra jest edycja rozszerzona zmierzchu bogów choć nie wiem czy można nazywać ją modem. Ale i tak dziękuje wszystkim, może kiedyś zagram :p

Cedric

GołoWąs
Hmmm, ogólnie mody do Gothiców są na takim poziomie ze odechciewaj mi się w nie grać. Aż wieje od nich amatorszczyzną. Jedynie dobra jest edycja rozszerzona zmierzchu bogów choć nie wiem czy można nazywać ją modem. Ale i tak dziękuje wszystkim, może kiedyś zagram :p
Zależy w jakie mody do Goticzków grasz :trollface:
Jeżeli chodzi o 1-NK to masz z tych dobrych : Mroczne tajemnice,Podróżnik ,Returning,Obóz bandytów i wiele innych
A ER to bardziej patch niż mod

Esmallion

New Member
A ER to bardziej patch niż mod
W sumie tu masz racje a co do innych modów to kuje mnie to w oczy że ją jakieś takie... no widać po nich że to tylko fan made ;/

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Nie wiem czego ty się po fanowskich modach spodziewałeś, ale powiem Ci tak: marudzisz i tyle. Mroczne Tajemnice, Diccuricc, czy Velaya: Historia Wojowniczki, to naprawdę dobre i solidne mody. W zasadzie gra się w nie dokładnie tak samo jak w podstawowe gry, zarówno w zakresie klimatu jak i fabuły, zadań itp.
Spróbuj pograć trochę dłużej, to się przekonasz. A jeżeli nie, to znaczy że jesteś beznadziejnym przypadkiem i nie możesz grać w mody, gdyż masz za wybujałe wymagania ^_^

Oczywiście określenie beznadziejny przypadek tylko w odniesieniu do modów, nie do Ciebie jako takiego. Wyjaśniam to, bo wiem, że niektórzy mogliby odebrać to opacznie ;)

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Oczywiście określenie beznadziejny przypadek tylko w odniesieniu do modów, nie do Ciebie jako takiego. Wyjaśniam to, bo wiem, że niektórzy mogliby odebrać to opacznie ;)
I zaraz by wybuchła kolejna wojna.

Do Gothic 2 bardzo fajne mody to m.in. Piratenleben oraz Jaktyl, polecam zapoznać się z tymi tytułami. Ponadto odsyłam do strony http://gothicmods.info/ .

Esmallion

New Member
Romek nie jestem taki obrażalski, nie bój się :p niestety obawiam się, ze jestem przypadkiem beznadziejnym ponieważ kilkakrotnie zaczynałem przygodę z jakimś modem i nie za bardzo mi się to podobało nie ważne jak dobry był :| niestety ja tylko oryginały :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom