Mocne Gitarowe Brzmienie

Status
Zamknięty.

PUNK EREMITA

Member
Znacie moze jakieś dobre piosenki w których jest mocne gitarowe brzmienie wiem, że Korn ma nawet dobre kawałki ale znacie może coś oprócz tego.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Nie wiem czy o takie brzmienie chodzi, ale spróbuj z Systemem ( System of a down ) albo z Linkin Parkiem i Limp Bizkit. Ta trójka + Korn to dawka całkiem ciekawej muzyki. Oczywiście Mi najbardziej odpowiada SOAD i LP
tongue.gif

Blair

Członek #RN
VIP
No cóż po pierwsze Korn , po drugie FooFighters , po trzecie Lenny Kravitz.

Gucio

Member
Ja upatrzyłem w soundtracku NFS Most Wanted piosenkę Deceadence (jakoś tak
tongue.gif
) grupy "The Disturbed". Nie jest to może megaostre brzmienie (ale jednak jest), ale mnie bardzo przypadła ta piosenka do gustu
smile.gif

Pozdro
cool.gif

QUOTE wiem, że Korn ma nawet dobre kawałki

KoRn ma zaje***** kawałki
wink.gif
, a nie "dobre"
biggrin.gif

A co do tematu to oczywiście SOAD, LP(tylko te starsze kawałki bo mixy itd. to mierne są )Nirvana, Metalica, Slipknot(oj mocne) Hunter(bardzo fajny polski zespół) Vader(o lol to juz zupełna sieka
laugh.gif
) Nine Inch Nails, Green Day, Bracia i oczywiście KoRn. Pozdro!! mam nadzieje, że starczy
tongue.gif

Jedi

Caporegime
VIP
hmmmm... dziwie się że nikt tu nie wspomniał o rammsteinie (dla mnie to najlepsza rokowa grupa,), według mnie jest to jedyna niemiecka grupa która jest godna uwagi, a co do innych tak jak poprzednicy (system, LP ) nie wiem może jeszcze iron maiden albo audioslave.
narazie tyle...

Pozdro

Bor@

Member
co jak co ale ja baredzo lubie stary zespol ktory gra do gdzis "maohead" czy jakos tak. super muza. lp itp. chowaja sie przy tym!

Baton

Weteran
Weteran
"Fuel - Quarter" z "Need for Speeda Undergrounda 1". Cudeńko! Nie przeapadam za tym typem muzy ale ten kawałek jest naprawde dobry!

Geezer

Member
Hoho!

Jest tego dużo...

Przede wszystkim Machine Head, mocny thrash core, jest wgniot.

Slayer... ciężko i psychicznie, przy tym diabelnie, diabelsko szybko

Metallica, głównie płyty "Kill'em All", "Ride The Lighthning"

Pantera... nie wiem czy tobie to by odpowiadało, ale polecam
cool.gif
mocna muza

Black Sabbath i progresja, no ale to nie w gustach większości...
No i klasyka
cool.gif

ozi

Athlete
Weteran
Mocne brzmienie? Disturbed !! ;] Muza rodem z NFSU. Dynamiczna i podnosi na duchu. Polecam utworek "Stricken". Coś pięknego :p

Top trochę spamerski, ale niech pobędzie jeszcze do jutra. No chyba, że nie przypasi Jr. Adminom, to droga wolna - możecie zamykać jeśli ktoś przegnie...

Edit:

Jeszcze sobie przypomniałem 2 kapele. SOAD - to oczywiste chyba, że hardcore i Nickelback. Te piosenki, które pokazują w TV są cholernie Pop'owe, ale grają też agresywniejszą muze np: (tytuły) "Hollywood", "Money Bought", "Where Do I Hide" etc... Przyjemne, muza trochę jak z Tonny Hawk'a albo jak dla tirowców xP

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Cóż...
Oprócz tych co zostali wymienieni wyżej proponuje zespół Queen. Tak, tak, wiem, mam obsesję na ich punkcie i fakt, nie w każdej ich piosence jest gitarowe brzemienie, ale takie piosenki jak chociażby Tie Youre Mother Down czy Now I'm Here mają nie tyle, że gitarowe brzemienie ale świetne riffy ( jeśli wiecie co mam na myśli ) Gitarzysta tego zespołu, Brian May, sam stworzył swoją ( nazwa Red Special albo Piecyk ) gitarę i zawsze na koncertach dawał świetne solówki.

Także polecam ten zespół

Cisu

Member
No to tak. Mocne gitarowe brzemiania znajdziesz między innymi u: KoRn'a (właśnie słucham Y'all Want a Single
happy.gif
), Limp Bizkit (naprzykład Eat You Alive), Linkin Park (jest tego sporo
smile.gif
), P.O.D. też ma spoko kawałki (naprzykład "BOOM" lub "Change The World"). Oczywiście polecam także zespół (dlaczego nikt go tu nie zamiścił?
tongue.gif
), który zowie się Papa Roach. Mają naprawdę genialne kawałki, takie jak "Between Angels and Insects", "Getting Away With a Murder", "Last Resort", "She Loves Me Not" i wiele innych
wink.gif
. Naprawdę polecam
smile.gif
.

bobek_666

sex beast
Weteran
Jeżeli chcesz coś NAPRAWDĘ mocnego to posłuchaj "Behemota". Jest to najbardziej znany Polski metalowy zespół za granicami. Polecam świetny kawałem "Antichristian Phenomenon". Od razu mowie, że nie jestem fanem takiej muzyki. Nosi ona miano bodajze death metalu. Słow na 100% nie zrozumiesz ;].

Przy okazji troche mocnieszego punka mozesz posłuchać. Np. "Penywise", czy "Sum 41". Do GreenDaya nic nie mam, ale jak dla mnie jakieś mocnawe to nie jest.

Odradzam "Linkin Park". Kiedyś tego słuchałem. Koleś beznadziejnie sie wydziera...wyadje sie jakby go kastrowali. Ni to nu-metal, ni to meta...Taki rock dla nastolatków;]...Bezpłuciowe granie...Ale nadal daże sentymentem.

Kushi

Weteran
Weteran
Aj jaj jaj, jak nie słucham Metalu to w tej sprawie mam coś do powiedzenia.

- Rammstein,
- Slipknot,
- Behemot,
- Hunter,
- Kat,
- Vader,

I inne dead metalowe undergroundy (ostatnia trójka z w/w).

Najlepsze brzmienie ma tylko i wyłacznie SOAD(System Of A Down) jeszcze lepsze brzmienie jest jak masz piosenke z koncertu ja sciagam programem Bearsher(czy jakos tak) powiem ze to szybki program. Polecal tylko SOAD oni sa naj naj naj naj.....lepsi!!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom