Mistrzowstwa Europy W Piłce Nożnej..

• Thread starter Electric_Dragon
  • Rozpoczęty
E

Electric_Dragon

Guest
Jak wiecie dzisiaj miało miejsce losowanie grup eliminacyjnych na Mistrzowstwa europy w piłce nożnej. Ogłądałem transmisję w telewizji i przedstawiam Wam składy poszczególnych grup:

Grupa "A"
1.Portugalia
2.Polska
3.Serbia i Czarnogóra
4.Belgia
5.Finlandia
6.Armenia
7.Kazachstan
8.Azerbejdżan

Grupa "B"
1.Francja
2.Włochy
3.Ukraina
4.szkocja
5.Litwa
6.Gruzja
7.Wyspy Owcze

Grupa "C"
1.Grecja
2.Turcja
3.Norwegia
4.Bośnia i Hercegowina
5.Węgry
6.Mołdawia
7.Malta

Grupa "D"
1.Czechy
2.niemcy
3.Słowacja
4.Irlandia
5.Walia
6.Cypr
7.San Marino

Grupa "E"
1.Anglia
2.Chorwacja
3.Rosja
4.Izrael
5.Estonia
6.Macedonia
7.Andora

Grupa "F"
1.Szwecja
2.Hiszpania
3.Dania
4.Łotwa
5.Islandia
6.Irlandia Płn.
7.Liechtenstein

Grupa "G"
1.Holandia
2.Rumunia
3.Bułgaria
4.Słowenia
5.Albania
6.Białoruś
7.Luksemburg

Jak wiadomo najbardziej interesuje nas grupa "A" czyli tam gdzie jest Polska. Moim zdnaiem jest to średnia grupa. Największy kłopot będzie z Portugalią i Belgią, pozostałe drużyny nie sądzę aby nam zagroziły. Zmieniono system rozgrywek. Nie ma baraży. Awansują dwie najlepsze drużyny z grupy. Co ciekawe nasza drużyna była ulokowana w koszyku nr 2 czyli z innymmi zespołami na drugich miejscach w grupach. Za wcześnie jest typować wyniki czy awansujemy czy nie ponieważ do jesieni daleko, a wszystko na się wyjaśnić po mistrzowstwach świata. Ma zostać odmłodzona kadra. Ogólnie byłbym zadowolony z grupy gdyby nie to że -jak zauważyliście- w grupie "A" jest 8 drużyn a nie 7. przez to tener będzie miał napięty terminarz, większe będzie obciążenie zawodników. W końcu to 14 spotkań czyli o 2 więcej od pozostałych drużyn innych grup. Bardzo mnie ciekawią Wasze opinie na temat naszej grupy i inych też. Dla mnie najsłabszą jest grupa "G" a najsilniejszą "F"

Pozdrawiam,
Electric_Dragon

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
natomiast dla mnie najsłabszą grupą ejst Grupa A jeżeli nie było by tam Polski, gdyż jak na tą grupe naprawde tam wymiatamy
tongue.gif
, natomiast jeżeli patzreć że tam ejst polska to z perspektywy np. Serbi i Czarnogóry, najsilniejsza jest grupa D oczywiście wg. mnie.

Grupy są wyrównane lecz nie całkiem. TRoche źle że w naszej grupie jest 8 drużyn, będzie nam trudniej, powinni zrobić że z naszej grypu wyją 3 drużyny...

PS: EJ było już ogłószone gdzie będą ME 2k8 ???
Pozdro 500

Jay_Kay

Magister vitae
Może grupa nie jest dobra, ale i tak z niej nie wyjdziemy.
Portugalia, Belgia i Serbia i Czarnogóra to drużyny porównywalne klasą do naszej, ale mające więcej indywidualności i zawodników mogących rozstrzygnąć losy meczu. Nie będę tu ich wymieniał, ale moim zdaniem zajmiemy 3 miejsce.

QUOTE TRoche źle że w naszej grupie jest 8 drużyn, będzie nam trudniej, powinni zrobić że z naszej grypu wyją 3 drużyny...

Wcale nie trudniej, po prostu od naszego ogólnego wyniku punktowego odejmie sie nam mecze z ostatnią drużyną w grupie. Czyli np. kiedy wygramy z Armenią 2 razy i zdobędziemy 6 pkt, a Armenia zajmie ostatnie miejsce w grupie, to np. zamiast 28 będziemy mieli 22 pkt.
Nasilniejszą grupą jest grupa B, zdecydowanie jak dla mnie.
Pozdrawiam.

E

Electric_Dragon

Guest
Zgadzam się co do Portugalii. Z Serbią i Czarnogórą będzie trudniej, ponieważ grają bardzo dobrą piłkę. Belgia to "kowal Europy".
Jay_Kay mamy dużą szansę powalczyć o 2 miejsce, więc nie kracz
wink.gif
.

QUOTE PS: EJ było już ogłószone gdzie będą ME 2k8 ???

Jodełko ME'08 organizują razem Austria i Szwajcaria. W sumie na ośmiu stadionach będą rozgrywane mecze. Po cztery na każdy kraj.

Pozdrawiam,
Electric_Dragon

Arsil

Member
Dla mnie najlepsza to grupa B i D. Co do naszej grupy to Janas będzie miał nieciekawy problem z terminarzem ale mam nadzieję, że organizatorzy coś wykombinują.

Polska ma szanse rewanżu
wink.gif
. Ostatni mecz z Portugalią to było aż 4:0 w plecy...

Dla mnie w grupach wyjdą takie oto drużyny
smile.gif
:

gr. A
Belgia
Polska (a co! podbijamy Europe)

gr. B
Francja
Ukraina (niech będzie i to bo ktoś słabszy musi być)

gr. C
Grecja
Norwegia

gr. D
Czechy
Słowacja (aby byłi dwaj sąsiedzi)

gr. E
Anglia
Estonia

gr. F
Hiszpania
Dania

gr. G
Holandia
Bułgaria

Mam nadzieję, że w wynikach się zaskocze i faworyci odpadną
smile.gif
.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Zobaczymy czy Polska po raz pierwszy zagra w mistrzostwach europy. Grupa jak zwykle jest do ogrania, ale co z tego, skoro przeważnie nie jesteśmy w stanie jej ograć. Wszystko okarze sie po mistrzostwach świata w Niemczech. Zobaczymy w jakiej formie są podopieczni Pawła Janasa i czy będą w stanie pokonać Belgię czy Portugalię w drodze do ME 2008.

E

Electric_Dragon

Guest
QUOTE Grupa jak zwykle jest do ogrania, ale co z tego, skoro przeważnie nie jesteśmy w stanie jej ograć.

Jak nie jesteśmy!?!? Z połową drużym powinniśmy sobie spokojnie dać radę.

5.Finlandia
6.Armenia
7.Kazachstan
8.Azerbejdżan

Z tymi bez problemów sobie poradzimy. Zresztą moim zdaniem wallka rozegra się między cztyrema pierwszymi drużynami.

QUOTE Wszystko okarze sie po mistrzostwach świata w Niemczech.

Tu się z Tobą zgodzę. Wszystko zależy od tego jak pójdzie Portugali, Serbi i Polsce w MŚ'06. Jeśli wyjdą z grupy, zajdą wysoko wtedy skład pozostanie bez zmian. Jeśli jednak wypadną słabo. Wtedy wiadomo co się stanie:
wink.gif
zmiana kadry, nowy trener, budowanie składu od nowa.

Potak

Member
Moim zdaniem powinniśmy dać rade. Dlaczego??? Ponieważ jedyna drużyna moimzdaniem która może nas pojechac a spewnością tak zrobi to będzie Portugalia
laugh.gif
Z nimi nie mamy się co mierzyć i mieć jakichkolwiek nadzieji na zwycięstwo
biggrin.gif
Realnie trzeba patrzeć. Jeśli chodzi o pozostałem drużyny to Azerbejdżan Kazachstan i Ormianie są skazani na porażke. Belgia i Finlandia to już nie te potegi które liczyły się jeszcze nie tak dawmno na świecie. Chociaż kto wie może coś się wydarzyć nie przewidzianego
tongue.gif
Poczekamy zobaczymy
biggrin.gif
Narazie przed nami World Cup - okaże się na jakim poziomie sa nasi
cool.gif
Oby tylko nie kręcili bilbordów reklam i innych badziewi by się wzbogacić tylko trenować i starać się abyśmy wreszcie jakoś wyszli na tej najważniejszej imprezie w Piłce Nożnej !!! Pozdro Allllllll

G

Gray_Fox

Guest
Jedynym moim zdaniem prawdziwy przeciwnik to Portugalia i Beliga. Reszta to cieniasy. Oczywiście teoretycznie
smile.gif
=]

Przeważnie w polskiej piłce było tak, że co słaby przeciwnik to często strzelał nam bramkę. Powód? Pewność piłkarzy że "wygramy"... Lol...
Dużo zależy od formy piłkarzy, ich nastrojów oraz nie sile ale DOKŁADNOŚCI. Zawsze to powtarzam.
Podobno było z Wisłą Kraków to UEFA Champions. Ostatni mecz decydujący...i zonk.
Myśle że będzie ciężko, jakiś może fartem uda sie, jednakże iż mimo posiadam dużą sympatie do Polskiej Reprezentacji, to w głównych rozgrywkach padniemy. Przyznajmy szczerze : Są o wiele wiele lepsze drużyny od naszej.

Pozdro.

Yezo

Active Member
QUOTE (Electric_Dragon @ 28-01-2006, 10:34) QUOTE Grupa jak zwykle jest do ogrania, ale co z tego, skoro przeważnie nie jesteśmy w stanie jej ograć.

Jak nie jesteśmy!?!? Z połową drużym powinniśmy sobie spokojnie dać radę.

5.Finlandia
6.Armenia
7.Kazachstan
8.Azerbejdżan

Z tymi bez problemów sobie poradzimy. Zresztą moim zdaniem wallka rozegra się między cztyrema pierwszymi drużynami.

taaa az finlandią sobie poradzimy...lol, a kiedy ostatni raz z nimi wygralismy ? Noo dośc dawno, Belgia, Portugalia, Finlandia, Serbia i Polska to drużyny które beda walczyc o wyjście z grupy, ale moim zdaniem nie mamy zbyt dużych szans... Mysle że awansuje portugalia i Belgia/Finlandia.

Phoenixx

Member
hmm wedlug mnie zle trafilismy ^^ trafilismy na 8 druzyn i to nie byle jakich ;/ belgia i "jugoslowia" moze nam namieszac x] jednak nie wolno zapominac o druzynach ze wschodu ... polacy czesto udowadniali ze lubia tracic pkt ze slabiasami ^^ , portugalia jest poza zasiegiem
tongue.gif

QUOTE "gr. A
Belgia
Polska (a co! podbijamy Europe)" gratuje "rozumu" .... belgia i polska ... n/c .. "(niech będzie i to bo ktoś słabszy musi być)","(aby byłi dwaj sąsiedzi)" czlowieku z takimi pogladami daleko nie zajdziesz ^^

Maniak89

Member
Ja nie uwżam ża nasza grupa jest najsilniejsza, jednak portugalia w naszej grupie nie jest dobrym ustawieniem dla polaków.Inne państwa też nie są najgorsze ale po ostatniej formie Polaków spodziewam się wygranych.NIestety jest ta nieszczęsna Portugalia.Z tym krajem będzie kłopot i myslę że na 80% polska przegra z portugalią.Jak będzie zobaczymy.

cichy

Member
Myśle, że grupa jest jak najbardziej w naszym zasięgu, z tymi drużynami, które są na dole tabeli poradzimy sobie bez problemu zaś z Belgią, Serbią i Portugalią możemy mieć problemy. Wiadomo Portugalia, mnóstwo utalentowanych piłkarzy, którzy umieją wygrać mecz w pojednyke. Serbia i Belgia, dość poukładane zespoły z nienajgorszymi piłkarzami grającymi w naprawdę nienajgorszych klubach, choć Belgia jest aktualnie w słabszej foemie.
Czas pokaże, narazie jesteśmy do EME naprawde daleko, zobaczymy co będzie na MŚ...

UbEr

Member
Imho z grupy mamy szanse wyjść. Wiadomo Portugalia wymiata, lecz Belgia się wypaliła . Kiedyś grała lepjej , widziałem ich pare meczów na MŚ w 2002 , a już dawno o nich jako drurzynie nie słyszałem. Imho groźniejszym rywalem będzie Serbia i Czarnogóra. Nie zapominajmy że jest to dawna Jugosławia. Widziałem mecz w którym przegrywali 3:0 i w 8 minutach strzelili 3 bramki wygrywając cały mecz w karnych. Reszta drużyn nie powinna nam zagrozić lecz przed każdą drużyną powinniśmy czuć "szacuken". BTW. niemoge się doczekać Mistrzostw Świata , gdy nareszcie dokopiemy Szwabom za te wszystkie lata
biggrin.gif

chery

Member
Jako wielki fan piłki kopanej jestem dobrej myśli co do grupy w której znajdują się biało-czerwoni. Mamy moim zdaniem realne szanse na wyjście z grupy i kto wie czy nie na pierwszym miejscu??? Polska reprezentacja ostatnio znacznie się poprawiła i myślę żę wraz z upływem czasu do mundialu będzie grać coraz lepiej. Polska rządzi
tongue.gif
biggrin.gif

Do góry Bottom