Microsoft Windows Vista

Status
Zamknięty.

Chris

New Member
Zapewne każdy kto interesuje się choć troche komputerami wie, że Microsoft ma już wkrótce (2 kwartał 2006) wydać na świat swoje nowe dziecko - Microsoft Windows Vista.
Ma to być system łatwy, przyjemny i nowoczesny. System ten ma mieć wbudowane do pulpitu: zegar, kalendarz i prognoze pogody. A jaka jest wasza opinia na temat Visty?

Życze wszystkim wystrzałowego Sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku!!!!!!

Velans

Member
Ja już przetestowałem Vistę alę wersje beta. Bardzo prosta instalacja dlugością dorownóje XP. A w wygladzie wizualny fajne ma obramowania okna (szklane
smile.gif
). Fajne dopasowanie kolorów. Ogólnie fajne ale używam teraz Xp bo to wersja beta nigdy nie wiadomo co się stanie
wink.gif

Pozdro

Moozi

Member
Słyszałem o nim już dawno. A jeszcze dawniej słyszałem o Microsoft Windows Longhorn. Uważam że wypuszczenie na rynek nowego oprogramowania jest bordzo dobre. Windows XP pochłania dużo ramu i popełnia dziwne błędy
dry.gif
. Miejmy nadzieję że nowy system będzie się sprawował dużo lepiej
tongue.gif

EdGaR

Member
Taa, słyszałem
wink.gif
Ale i tak pewnie nie będę jej/jego używał, ponieważ na nowego kompa chciałbym mieć linuksa, i właśnie mógłby mi ktoś jakiegoś polecić ?
smile.gif

Pozdrawiam

+Dark Innos+

Member
Windows Vista jest windowszem na który czekam o dawien dawna . Myśle że Windows Vista będzie miły w obsłudze i że bedzie więcje możliwości niż w Windowsie XP . Mam nadzieje że będą poprawione zabezpieczenia .

P.S

Tobie EdGaR polecałbym Windowsa XP bo na Linuxie nie chodzą gry ani żadne żerzy wyprodokowane prze firme Microsoft ( chyba że ściągniesz inną wersje ) ale Linux ma bardzo dobre zabezpieczenia w sieci . Więc żadnego wirusa nie musiałbyś się obawiadz. A na Windowsie XP raczej wszystko chula . Jak na mój gust to w tej chwili to najlepszy Windows ale Vista ma byc jeszcze lepsza
wink.gif

Pozdro

Miłego sylwka
wink.gif

Jedi

Caporegime
VIP
Szczerze mówiąc to słyszałem o tym nowym systemie firmy Microsoft... ale jakoś nie paliłem się do informacji o nim. Zastanawiam się natomiast czy ten systemik nie będzie poprostu zwykłą kopią XP, która została zmieniona wizualnie... mam nadzieje że nowy system nie będzie pożerał tyle RAM'u co obecna wersja... Nic pozostaje nam tylko czekać aż sysyem nowy dojżeje i wejdzie do sklepów za jedyne 800zł wersja boxowa...
tongue.gif

Pozdro.

Tiops

Member
A ja nie słyszałem, żeby Microsoft robił jakąś Vistę. Słyszałem o innym systemie Microsoftu ale Vista to troche głupia nazwa- Microsoft Windows Vis(ś)ta
dry.gif
.
Mam nadzieje że bedzie dobry lecz nie rozumiem i nigdy nie rozumiałem bluzg w strrone Microsoftu. Według mnie naprawde sie staraja i probuja tworzyc jak najlepsze programy. Kase musza zbierac bo na tym polega tez ich praca i nie uważam żeby wydali kiedykolwaiek jakis wielki shit. Zreszta wiekszosc z was pewnie ma Windows i nie narzeka na niego, ale narzeka na Microsoft, dokładnie nie wiedąc za co.

Szzcesliwego Nowego Roku!

Glifion

Hitman
Weteran
QUOTE Mam nadzieje że bedzie dobry lecz nie rozumiem i nigdy nie rozumiałem bluzg w strrone Microsoftu.

A ja jak najbardziej rozumiem... ale do tego wrócę później.

QUOTE Według mnie naprawde sie staraja i probuja tworzyc jak najlepsze programy.

Ja bym tego nie powiedział, system Windows jest bardziej dziurawy od sitka i sprawia mnóstwo błędów, łatwo się psując i doprowadzając użytkowników do białej gorączki, gdy po raz kolejny w danym miesiącu muszą wszystko instalować od nowa.

QUOTE Kase musza zbierac bo na tym polega tez ich praca i nie uważam żeby wydali kiedykolwaiek jakis wielki shit.

Jak dla mnie to takim właśnie "shit'em" jest XP... to po prostu stary Windows z nowym wyglądem, nieco tylko odpicowany. No, ale przyznam, że mam z nim mniej problemów niż z takim ME, na którym siedziałem przez całe 4 lata.

QUOTE Zreszta wiekszosc z was pewnie ma Windows i nie narzeka na niego, ale narzeka na Microsoft, dokładnie nie wiedąc za co.

Ja narzekam na to, że muszę używać Windowsa... większość z gier nie chodzi pod Linuxem, a głównie to robię na komputerze. Staram się używać jak najmniej oprogramowania Microsoft, no oczywiście poza Windowsem, na który jestem najwyraźniej skazany. Nowe produkty, to (jak to ktoś ładnie powiedział) "stare dziury załatane nowymi". Można zrobić dobry system operacyjny, który wcale nie musi kosztować, Bóg jeden wie ile. Jak widzę ceny tego chłamu zalegającego na półkach, to aż słabo mi sie robi. Za to wszystko co przeżyłem przy WinGrozie, WinShit, czy jak to sobie tam nazwiecie, powinni mi zwrócić całą tą wydaną na system kasę...

"Nie smucę się, iż się na mnie ludzie nie poznali.
Boleję jeno nad tym, iż sam ludzi poznać nie zdołałem."

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Na pewno se go wrzucę, aby pozbyć się XP który jest dla mnie najbardziej traumatycznym przeżyciem... Mam wrażenie, ze od windowsa 95 wszystko idzie w gorsze... Z winem 95 prawie nie miałem problemów, ale oczywiście cholernie mało na niego chodziło, więc było trza sięgnąć po 98... straszny OS, ale jak się okazało może być gorzej... Trzymałem się 98 jak tylko długo się dało... XP mam od ok. półtora miesiąca i nie mogę się przyzwyczaić. O ile w poprzednich winach skupiali się głównie na robieniu błędów tu jeszcze dopracowali kretyński interfejs... Czy Vista będzie o wiele lepsza? Wątpie... Byle nie była gorsza [choć w sumie bym się nie zdziwił].

Gothi Out

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom