ME W Siatkówce Kobiet

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Nie jestem pewny czy w dobrym temacie ale trudno;p

Polki zdobyły brąz na Mistrzostwach Europy w siatkówce.Całkiem nie dawno Siatkarze zdobyli złoto a teraz siatkarki brąz.To potwierdza że w Polsce są sporty z których możemy być dumni.
Po bardzo dobrym meczu Polki wygrały z Niemkami 3:0 i zakończyły turniej rozgrywany w Polsce na 3 miejscu.
Jak dla mnie to bardzo dobry wynik zwłaszcza że większość fachowców stawiała nasza drużynę na straconej pozycji od początku fazy grupowej.Moim zdaniem gdyby trener był z reprezentacją dłużej a nie od 17 stycznia tego roku to złoto było by jak najbardziej w naszym zasięgu :)

A co Wy o tym sądzicie?
Zapraszam do dyskusji :)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Gratki, gratki. Pech chciał, że holenderki były w tych ME na fali.
Nasze złotki tym razem brązowe, chociaż z tamtej ekipy (co kosiła złota na ME) nie został prawie nikt. To świadczy o tym, że mamy ciągłość w kadrze, że młode Polki i Polacy rokują i nie musimy się bać o przyszłość. Orliki stają (koło mnie nie dawno skończyli), to na pewno zaowocuje w przyszłości. Mamy potencjał w ludziach, brak było infrastruktury i szkolenia. Teraz to się zmienia to i wyniki powinny iść na lepsze.

Jesteśmy potęgą siatkarską i możemy być z tego dumni :).

daria

Szejn
Weteran
Hah, nawet nie wiecie co się u mnie w domu działo, po tym wygranym meczu z Niemkami xD Mnie to aż łezka się w oku kręciła, patrząc na twarze naszych siatkarek, bo wiem jak to jest. Kilka razy sama byłam w takiej sytuacji, grając mecze z reprezentacją ;)
Co do samych ME. Polki to świetne siatkarki. Wszystkie mecze były jak najbardziej dobre... Czasem miały chwile załamania podczas meczów, ale od razu brały się w garść i grały doskonale.
No cóż, a to, że trafiły na holenderki to pech, ale z drugiej strony cieszmy się, że na Włochy nie trafiliśmy.

Ogólnie to bardzo mi się podobało podczas tych mistrzostw. Oglądałam każdy mecz od początku do końca i aż czułam taką jakby dumę xD

Do góry Bottom