Matura To Bzdura

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Pragnę polecić fajną stronę / program dla osób, które pragną się dowartościować. Dzisiaj na nią przypadkowo natrafiłem.

http://maturatobzdura.tv/hitoria-lubi-sie-powtarzac-odcinek-1/

Młody pan zadaje pytania najczęściej tępym ludziom, tudzież tak działa na nich stres związany z kamerą 2 metry od facjaty. Tak czy siak, jest się z czego pośmiać, chociaż po czasie łapie człowieka refleksja, czy niektórzy nie marnują tlenu na tej ziemi...

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
A myślisz, że skąd znam określenie Matura to Bzdura :)

Oglądałem kilka odcinków i trzeba przyznać, że wyedukowani jestesmy, że heeeloooołłł

Choć czasem myślę sobie, że jak by mnie dopadli na ulicy też bym z niektórymi pytaniami mógł mieć problem :D

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Oczywiście to nie ten program wymyślił owe powodzenie więc nie mogłem domyślać się skąd je znasz ;)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Ten kto to wymyślił musiał być
...Mondrym człowiekiem ;D

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Dość głośno było o nich w mediach swego czasu, dziwie się że nie słyszałeś o nich wcześniej.
Odnośnie samego pomysłu na program, jest on oczywiście żywcem skopiowany z ... tak, z Ameryki. Tylko że u nas dotyczy on konkretnie matury. Wątpię by przez program udało się wpłynąć w jakiś sposób na tworzenie matur.

Jeśli chodzi o pytania, to większość jest prosta i bez problemu można na nie odpowiedzieć. Są dziedziny trudniejsze (sztuka i malarstwo) i prostsze (geografia). Nie było wielu pytań które by mnie zagięły całkowicie, oczywiście też nie na wszystkie znałem odpowiedzi.
Osoby biorące udział w programie podpisują podobno na papierze że zezwalają na wyświetlanie ich w internecie.
Poszukajcie odcinka o Bogach Greckich i motywu z patelnią. Gość przeszedł samego siebie i wszystko co dotąd słyszeliśmy o mitologii.

Cedric

GołoWąs
Co ukradł Prometeusz
coś gorącego ,związanego z ogniem

- patelnię ! :trollface:

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Problem polega na tym, że człowiek nagle zagadywany i zarzucany pytaniami, jest w stresie i się gubi. Gdyby mógł na spokojnie pomyśleć nad pytaniem, tak jak przy maturze prawdziwej, myślie że odpowiedziałby poprawnie na te parę pytań więcej.

Np. kto by napisał twoją autobiografię?
No moją chciałbym by napisał ktoś uczony. Chociaż o to będzie trudno bo Sienkiewicz nie żyje :trollface:

Binek7

Member
Boom, no tak, ale co innego w stresie nie odpowiedzieć na jakieś pytanie, a co innego nie wiedzieć gdzie leży Hiszpania, albo że rodzynki wcale nie rosną na "krzakach". Bez przesady, niektóre te pytania były tak proste, że nawet jakby bronią grozili to by się na nie poprawnie odpowiedziało. :)

Do góry Bottom