W końcu spolszczyłem(sądzę, że kompletnie) mod ManaReload autorstwa RealityCheck. Działa on na platformie Gothic II z dodatkiem Noc Kruka w wersji 2.6. Dodano 1 npca w bibliotece klasztornej, który naucza regeneracji many. Zatem można pograć w Gothica 2 NK prawie jak magiem z Gothica 3 (bardziej szczegółowe informacje są w pliku readme.txt w archiwum) już na spolszczonej wersji. Dodałem dubbing dla Bezia w rozmowie z nowym npc(żeby nie było tak drętwo, że same napisy) i pozostawiłem w wersji niemieckiej dubbing nowego npc.
Twórca: Nikolai "RealityCheck" Hlubek
Platforma: Gothic II NK
Premiera niemiecka: 14.09.2004
Premiera polska: 06.01.2010
Lokalizację wykonał: Pawciow
Opis(streszczenie pliku Readme.txt):
Mana Reload
W tej modyfikacji oryginalnej gry "Gothic II - Noc Kruka" energia życia i energia many odnawiają się nieprzerwanie. Oprócz tego dodano innego NPC, u którego można nauczyć się, jak zwiększać tempo regeneracji many. Jak szybko regeneruje się energia many, jest podane w karcie postaci jako nowy punkt.
Ważne:
Aby regeneracja się rozpoczęła, bohater musi zostać raz zraniony.
Manareload na WorldofGothic
Download wersja polska:
Zapraszam do do grania i testowania.Jak znajdziecie błędy tłumaczenia to piszcie, ja się nie doszukałem
edit: poprawiłem plik .ini-teraz ładuje się właściwy mod.
W razie problemów lub jakichkolwiek błędów pisać PW, w temacie lub na http://www.modypl.hpu.pl
Twórca: Nikolai "RealityCheck" Hlubek
Platforma: Gothic II NK
Premiera niemiecka: 14.09.2004
Premiera polska: 06.01.2010
Lokalizację wykonał: Pawciow
Opis(streszczenie pliku Readme.txt):
Mana Reload
W tej modyfikacji oryginalnej gry "Gothic II - Noc Kruka" energia życia i energia many odnawiają się nieprzerwanie. Oprócz tego dodano innego NPC, u którego można nauczyć się, jak zwiększać tempo regeneracji many. Jak szybko regeneruje się energia many, jest podane w karcie postaci jako nowy punkt.
Ważne:
Aby regeneracja się rozpoczęła, bohater musi zostać raz zraniony.
- Dokładniejsze info w owym pliku po ściągnięciu (archiwum manareload_pl.rar).
- dodanie regeneracji życia dla bohatera,
- dodanie regeneracji many dla bohatera,
- dodanie nauczyciela regeneracji many w klasztorze Magów Ognia-biblioteka (wyższe poziomy regeneracji many dostępne dopiero po wstąpieniu do klasztoru),
- dodano dubbing dla nauczyciela regeneracji many,
- długość gry taka jak w Gothicu 2 z dodatkiem Noc kruka.
- spolszczone napisy,
- dodano dubbing dla Bezimiennego (po polsku-syntezator mowy) w rozmowie z nowym npc,
- dubbing dla nauczyciela regeneracji many pozostawiony po niemiecku.
- spolszczenie nie wymaga wersji niemieckiej,
- archiwum manareload_pl.rar zawiera: wygodny instalator moda + plik readme.
Manareload na WorldofGothic
Download wersja polska:
Zapraszam do do grania i testowania.Jak znajdziecie błędy tłumaczenia to piszcie, ja się nie doszukałem
edit: poprawiłem plik .ini-teraz ładuje się właściwy mod.
W razie problemów lub jakichkolwiek błędów pisać PW, w temacie lub na http://www.modypl.hpu.pl