Mam Problem, Nie Wiem Co Zrobić, Prosze O Pomoc!

Status
Zamknięty.

Desp

New Member
A więc mam dwa problemy, pierwszy to taki, że Saturas nie chce ze mną w ogóle rozmawiać i nie chce przyjąć przesyłki od Vatrasa. Kolejną sprawą jest to, że nie mam zielonego pojęcia, gdzie znaleźć zastępstwo dla Vatrasa, chodzi mi to misje z naprawą Oka Innosa. Bardzo prosze o pomoc, bo nie wiem co mam zrobić :/ A i mam jeszcze pytanie, czy jak jestem już w trzecim rozdziale i naprawiam oko, to czy jest możliwe, żebym mógł jeszcze dostać sie do zapomnianej doliny i walczyc z krukiem?

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
1.Rada pierwsza - poczytaj czy nie było innych takich tematów!!!!!!!!!

Dwa - zapewne grałeś na kodach i wyprzedziłeś scenariusz, też tak zrobiłem i miałem ten sam problem.

Desp

New Member
nie, mylisz sie, nie użyłem żadnego kodu! jest duzo tematów, że nie wiedziałem nawet gdzie mam szukać. Dlatego założyłem nowy i prosze o pomoc

mogę zrobić jeszcze zadania w zapomnianej dolinie, jak mam już trzeci rozdział i misje z naprawieniem oka innosa?

Double post, czyli nagroda - Feo

Xingu

Member
1) Zakładaj tematy żeby było wiadomo o co chodzi
2) Korzystaj z opcji edytuj
3) Korzystaj z opcji szukaj

A co do problemu...

To Vatras daje przesyłkę dla Saturasa na początku, jak wstąpisz do Gildii i pogadasz z Lordem Hagene (II Rozdział) wtedy możesz iść do Doliny Budowniczych i tam wykonać musisz wszystkie zadania, po czym jak dojdziesz do III Rozdziału zastępstwo dla Vatrasa to Myxir, ale jak wszedłeś do doliny nie dając Saturasowi przesyłki nie mam pojęcia.

Desp

New Member
a więc jestem w wodnym kręgu, mam przesyłke od vatrasa, ale saturas nie chce nawet ze mną porozmawiać, spławia mnie słowami, że jst tu niebezpiecznie żebym szybko stąd odszedł

Pandrodor

Member
Przylazłeś z Laresem? Masz fragment ornamentu? Powiedz no, jakie masz zadania w dzienniku wykonane i niewykonane, te związane z magami wody, Laresem itd. Jeśli nie masz fragmentu ornamentu idź pogadaj z Laresem.
Pozdrawiam.

Desp

New Member
nie dostałem żadnego ornamentu, dostałem tylko wiadomość od Vatrasa, którą miałem dać Saturasowi. Rozmawiałem z Laresem, ale nie było opcji, by miał mnie tam zaprowadzić : /

no i nie mam zielonego pojęcia co mam robić dalej :/ mam nadzieje jednak, ze cos sie z tym zrobić da, bo za bardzo to nie uśmiecha mi sie od nowa zaczynać gry :/

I kolejna nagroda, nie radzę więcej pisać 2 postów bo możesz jutro już na forum nie wejść. - Feo

Pandrodor

Member
Gadaj z nim o wszystkim, jeszcze pomów z Vatrasem...W sumie to dolinę budowniczych załatwiałem zawsze w 2 rozdziale, ale z tego co słyszałem powinien ci oddać ornament.
I napisz mi te zadania co masz w dzienniku.
Pozdro

Desp

New Member
rozmawiałem z Vatrasem o wszystkim o czym tylko mogłem, z Laresem tak samo.
Zadania które mam w dzienniku
OKO INNOSA - ostatnia notatka o tym, że bennet naprawił obudowę
MAGOWIE WODY - ostatnia notatk, że Nefarius szuka onrnamentu, ale nie dostałem nic, gdzie moge taki znaleźć ani nikt minic nie mówił, że mam takowy znaleźć
zaginieni ludzie
bandyci w latarnii morskiej
Joe
Lucia
prychająca istota
Mięso
Złoto dla Brutusa
Klątwa Bilgotta
Złoto Diega
Głodny myśliwy
Paczuszka z zielem (tutaj nie iwem co mam zrobić dalej, bo już powiedziałem Cipherowi, że ten drugi najemnik ma jego zioło, i on go sprał już też)
Pazury zębacza
Niewolnicy kruka - tylko jedna, początkowa notatka
Dokumenty
Kamienne tablice
Pomoc dla Vatrasa - jedna notatka tylko
Wygnany farmer
Kusza Dragomira

Troche sie naskładał

Pandrodor

Member
Ok...już wiem.
Sprawdź w ekwipunku czy nie masz przypadkiem "Mapy od Nefariusa". Jeśli masz, idź do każdego punktu, uruchom kamienne kręgi i zabierz ornamenty. Potem wracaj do Nefka. Jeśli nie masz tej mapy, leć do niego i pogadaj z nim o wszystkim, pewnie ci da dopiero.
Pozdrawiam
P.S. List Vatrasowi dajesz dopiero gdy masz lecieć do Jarkendaru...chyba.
Ale to, że cię Saturas spławia to dziwne...Rób to co mówię, a jak nie podziała to zobaczymy.
Edit: Masz notkę niewolnicy kruka? Co tam mniej więcej pisze?
(nie odpowiadaj jeśli sobie poradziłeś)

Desp

New Member
a więc nie mam żadnej mapy od Nefariusa, gdy chce z nim porozmawiać to nie mam żadnej opcji, nic do powiedzenia. A i czytałem jeszcze wcześniej w poradniku, że pierwszy ornament mam dostać od Vatrasa. A w notce 'niewolnicy kruka'mam tylko jedną notatke, tzn że mam sie dowiedzieć dlaczego on to robi

switek17

Member
Napiszę wszystko od początku, po kolei i wtedy będziesz wiedział czego nie zrobiłeś.

Idziesz do Laresa, znajdujesz mu zastępstwo. Baltram. Idziecie do piramid. Na końcu podróży oddaje ornament, który należy zanieść do Nefariusa (po uprzedniej rozmowie z Saturasem). Nefarius zleci odnalezienie pozostałych części ornamentu. Farma Lobarta, las za farmą Akila, farma Sekoba. Gdy Nefarius ma już wszystkie zacznie się ceremonia połączenia. Gotowy ornament daje Saturas. I teraz jeśli się nie mylę, przed podróżą albo przed ceremonią połączenia trzeba dać Saturasowi list od Vatrasa.

Jeśli nadal coś jest nie tak, to zapewne masz buga i wczytaj wcześniejszego save'a.

Desp

New Member
a więc już zrobiłem, poszło dalej jestem już za portalem :) głupio sie przyznać, ale sprzedałem wcześniej ornament od Vatrasa przez przypadek :/ ale dzięki za pomoc :) pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom