Magia

Status
Zamknięty.

smog1996

Member
przydały by sie jakies nowe rodzaje magii fajne było w gothic 3 że jest księga czarów to by mogło byc ale jeszcze nowe rodzaje magii

Wysoki93

Active Member
W G3 było coś w stylu księgi czarów - w ekwipunku, tam gdzie się wybierało czary do ataku :p
Nowe czary... hmm... na pewno więcej czarów Beliara, bo wodne i ogniste już trochę mi zbrzydły B)

Dark Shadows

Active Member
Oby nie było nowych rodzajów magii. Gothic ma swoje wszystkim znane u lubiane zaklęcia, a dodanie nowych żywiołów według mnie całkiem te grę rozpierniczy. Do tego trzeba nowych bogów, historia na ich temat i ich magii, nowe stronnictwa itp. A co tu do Gothica skoro wcześniej były tylko 3?

Jestem na nie.

Potak

Member
W GIII miały być dodatkowe bóstwa typu powietrza i ziemi, odpowiednio szaty błękitne czy też białe, ziemi brązowe, żółte :p Ale nie było ich naszczęście ;] Co do GIV sądze, że nie powinny się znaleźć żadne nowe bóstwa, co z kolei idzie za tym iż nowych czarów jako tako nie będzie :D Bo cóż innego można wymyślić jeśli chodzi o zaklęcia ?:p Niech pozostaną takie jakie są, można pododawać i pomodyfikować ale nic nowego typu przyołanie Smoka i innych badziewi ;] Czyli jestem za tym aby było jak jest :) Pozdrawiam

smog1996

Member
moze będzie jakis nowy obóz ale jakąś inna nazwe oczywiscie nisz nowy obóz i by mieli inne bóstwo na boga łuczników :rolleyes:

Wysoki93

Active Member
Nazwy na pewno będą inne, nawet jakbyśmy byli w Górniczej Dolinie !!!
Bo w końcu nazwy obozów powstały po barierze, a czasu będą wcześniejsze !!!
Nazwy mogą być najrozmaitsze i bardzo ciekawe :)

artistic

Member
nooo a ja bym byl za tym aby powrocic do rozwiazania z pierwszej czesci Gothica... zdobywanie run i kregi magii. poza tym ze bylo to swietne rozwiazanie to by sie pokrywalo z koncepcia tworcow czyli z pokzaniem swiata przed tym co juz mielismy okazje poznac, czyli wykluczone bedzie uzywanie magii jak w G3 gdyz pamietajmy ze prastara magia zostala na nowo odkryta dopiero po zniszczeniu run przez Xsardasa

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Albo magia sekty... Tak jak w 1, tylko niech ich obóz nie będzie taki ważny w grze... Pomyślcie! Chodzisz sobie ludkiem po mieście, nagle słyszysz jak ktoś rozmawia o dziwnej sekcie... Znajdujesz jaskinie, a w niej wyznawców Bezimiennego (hehe), dołączasz do nich... I używasz nowych czarów typu "Armagedon" :p. Jak to nie będzie taka ważna gildia jak w G1 gildia świrów, to może zostać, gdzieś na uboczu... Możesz się nauczyć tylko 5 czarów... Później sekta zostaje zniszczona...

llllllllll

Member
Może to głupio zabrzmi ale przydał by sie deszcz Meteorytów napewna wyglądało by to zajebiście

Najemnik@

Member
W Gothicu 3 zabraklo czaru w ktorym zakochalem sie juz w G1..taak chodzi o fale smierci uriziela/masowe zniszczenie ;] dmg imponujacy i zasieg tez, ale mysle ze o ile wogole w g4 beda czary to slabe bo nie bedzie beziego.

Karpielek

VIP
VIP
Ja chciałbym jakies ciekawe zaklecia magi Beliara. Pamietam w gothic2 byl taka fajna runka: Armia Ciemności :D Po prostu super. Wogole chciałbym, zeby bylo cos zwiazane z ożywieńcami. Jak ktos powiedział Kula Ognia mi sie tez znudziła. Przydała by sie magia wiatru: jakas traba powietrzna ktory niszczy fale wrogow. No mozliwości jest bardzo duzo :D

barlogo

Member
umbras tutaj piszemy jakie byśmy chcieli czary anie nic od siebie nie napisałeś a więc ja chcialbym żeby był czar tchnienie śmierci :p bo był fajny hehe a i także żeby był czar taki jak np strach tylko zeby zaliczal się do czarów beliara dla innosa wsciekły ognik taki że atakuje trudno go trafić a dla adanosa wściekłośc adanosa(tsunami) ale te czary mają byc trudne chodzi mi o to żeby jak zostajesz magiem to pierwszy twuj czar to np jakiś z tych takimi może walczyc jakiś arcymag

umbras

New Member
napisałem kula ognia ?? :p i t ojest metafora-stare czary:)
spoko wiem o co Ci chodziło;)

Hadler

Member
Fajne byłoby łączenie czarów, np. lodowa fala i uderzenie burzy (z G1) = zamrożenie i odrzucenie przeciwników daleko od siebie, no i oczywiście kilka zaklęć z G1 i G2. Chociaż jakby wpadli na coś nowego to byłoby fajnie :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom