Kilka Pytań Pytań...

Status
Zamknięty.

frugo

Member
Zamierzam zagrać Najemnikiem i chciałbym wiedzieć czy opłaca się nauki robienia mikstur siły, czy lepiej te punkty wpakować w siłę, czego jeszcze warto się uczyć.
No i pytanie o miecz.

Dużo ludzi chwali Szpon ale on bez pioruna ma małe obrażenia.
Podobno Duże Magiczne Ostrze Na Smoki trzeba samemu wykuć a to kosztuje PN.
No i jeszcze jeden miecz, a mianowicie Smocza Zguba. Największe obrażenia i o wiele mniej siły niż do DMONS.

I pytanko czy DMONS ma jakieś magiczne właściwości. To samo pytanie o Świętego Kata.

Jaki miecz wybrać?

Everon_92

Member
Raczej w mikstury siły na mój gust się pakować nie opłaca,przynajmniej sam tak nigdy nie robiłem,a i jakieś punkty na to z powodzeniem powinieneś znaleźć.Co do mieczy,to Szpon jak dla mnie to badziew nigdy go nie nosiłem,bo zadaje za mało obrażeń,używałem Smoczej Zguby.Nie zbytnio rozumiem o co ci chodzi,przecież najpierw możesz z powodzeniem używać SZ,dopóki nie będziesz mógł używać DMONS.Co do magicznych właściwości to chyba tylko SB je ma,ale żadna z wyżej wymienionych broni nie.

Pozdroo

frugo

Member
Ale dlaczego później mam zmieniać Smoczą Zgubę na DMONS, skoro Smocza Zguba ma atak 190, a DMONS 180?

Wykucie DMONS coś kosztuje?

palpatin

New Member
Ładuj wszystko w siłę i walkę bronią dwuręczną, to pasuje do najemnika, który z reguły jest głupim mięśniakiem ;)
jeżeli chodzi o broń to topór bersekera jest najlepszy ma 200 obrażeń :)

frugo

Member
Mam pytanie. Czy jest ktoś, a jak tak to kto zwiększy za darmo władanie bronią dwuręczną o 2 %, bo wiem, że w mieście Khorinis, ten gość co trenuje strażników zwiększa w godzinach od 5-7, ale broń jednoręczną.

rokerss

New Member
Naprawdę opłaca zainwestować w naukę przyrządzania Eliksiru Siły choć kosztuje to 20 PN.Dlaczego?Ze znalezionych i kupionych Smoczych Korzeni(12 sztuk)możesz uzyskać 36 Siły.Wydaje sie to mało,ale jeśli Twoja siła wynosi 100 to nauka 1 pkt Siły kosztuje już 5 PN!!! Co level będziesz silniejszy o 2 pkt siły.Czyli na naukę tych 36 pkt Siły wydałbyś...180 PN!!! 18 leveli!!!Zrobisz tyle???Rachunek jest wiec prosty..A tak małym kosztem Twój Bezio będzie silny i może udzwignąć ciężkie miecze i używać kuszy.

Ja używam cały czas Smoczej Zguby i Kuszy Łowców Smoków,do tego kilka zwojów i sieję wszędzie zniszczenie.

frugo

Member
Ja już też mam taki ekwipunek. Nie znalazłem wszystkich korzeni, bo tylko 8. Prawdę mówiąc wcale nie szukałem tylko zbierałem te co widzę. I teraz, kiedy mam nawet mapkę nie chce mi się już chodzić, bo nie pamiętam skąd zabrałem :D

Mam 166 siły i noszę DMONS i Kuszę Łowcy Smoków. :D

frugo

Member
Pakowałem w walkę mieczami do 65%, bo później dałem sobie:

- Księgę "Bloki Dwuręczne" od Lutera za 5000 - +5%
- Kamienne tabliczki - łącznie +20%
- Duże Magiczne Ostrze Na Smoki - +10%

A siłę do 100 a reszta z tablic, mikstur, przyrządzanie mikstur jabłek, gulaszów itp. co prawda przed setką doładowałem sobie 5 pkt jakimiś bonusami ale niewiele na tym straciłem. Znalazłem 10 smoczych korzeni i jestem w piątym rozdziale. 11 jest w Dworze Irdorath a 12 nie chce mi się już szukać, bo mogę już wszystko ubrać. Teraz będę pakował wszystko w kuszę, ale i tak mam 60%.
Opłaca się też uczenie mikstur zdrowia. łącznie 15pkt nauki a bonus niesamowity jak komuś zostaną Szczawie Królewskie. Zrobiłem sobie 5 mikstur życia = +100 do zdrowia :D (nie miałem wszystkich szczawi z gry, bo jeden brakowałby mi do 12 mikstury siły a prócz tego jest jeszcze kilka!!!, więc bonus HP może być o wiele większy). Mam obecnie około 950 zdrowia bez bonusów od ubrania.

Jakbym się o wszystko starał jeszcze bardziej od początku gry to mogłoby być lepiej. Mam chyba 49 lvl i zaraz jadę do Irdorath skopać tyłek Panowi Smoków. Do Jarkendaru już nie idę, a tam się teraz niezłe potworki kręcą. Ale mam taki oręż, że ich zabijanie mnie już nie bawi.

No i takie jedno wytłumaczenie, bo gram Łowcą Smoków. Na rogach cieniostwora u Bustera zrobiłem jakieś 3 lvl. Nie więcej. Bo przecież można nieskończoność :)

rokerss

New Member
Nie popieram oszustwa.Nie ma wytłumaczenia,korzystasz z bugów(co nie jest czystą grą).Nabiłeś 3 levele na Busterze.Sprzedałeś mu rogi Cieniostwora,pobiłeś,zabrałeś z powrotem i ponowny raz sprzedałeś.Według mnie to cheat(ktoś się może nie zgodzić).

Ja gram bez kodów i bugów w"czysta wersję"tak jak Ty Łowcą Smoków.Bezi ma obecnie 43 level
siła 177(razem z amuletem i pasem
zręczność 89
mana 64
życie 584(mogło być więcej lecz tuninguje Szpon,sam nie wiem po co :D )
broń 1h 48
broń 2h 95
łuki 45
kusze 95
Jestem w TRZECIM rozdziale,nie uwolniłem jeszcze Benneta z paki,nawet nie byłem w Klasztorze po Oko Innosa.
Czyli mniej więcej połowa gry,Jestem ciekawy,jaki poziom będzie miał mój Bezi przed finałowym pojedynkiem.

Jak widać można to wszystko osiągnąć bez stosowania kantów :D

Jeśli ktoś chce mieć dobrze rozwiniętą postać,powinien od samego początku gry planować"edukację"Beziego.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Zaraz, zaraz... grasz łowcą smoków, jesteś w trzecim rozdziale i nie uwolniłeś jeszcze Benneta? Sorry, ale coś mi tu śmierdzi... Z tego co pamiętam, łowcą smoków można zostać dopiero, gdy bennet już WYJDZIE z "więzienia", przecież to on daje Ci pancerz łowcy smoków. Teraz, możesz być co najwyżej najemnikiem :) Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.

rokerss

New Member
Kolega ma rację.Moja obecna profesja to NAJEMNIK.Sorki za duże uproszczenie i użycie skrótu myślowego.Poza tym reszta się zgadza.

frugo

Member
Skończyłem grę. Pozostało mi 50 pkt nauki.
Miałem chyba 51 lvl.

Jak się już ma 100% władania bronią 2H to się odechciewa grać.

A 3 lvl na rogach to i tak nie za dużo jak już napisałem zostało mi 50 pkt nauki i nie wiedziałem w co je włożyć.
A jeśli ktoś kantuje na stali u kowala i sprzedaje miecze. A jak ktoś zarobi z 20 000 na martwym Senghardzie, bo wie, że umrze w IV rozdziale, to też kant? Daj spokój. Przynajmniej zaoszczędziłem trochę czasu, bo nie latałem za potworami.

Tak samo można by powiedzieć, że w GI oszustwem jest wykorzystywanie błędu skoku zamiast schodzenia z wysokich wzniesień.

Też myślałem o zabijaniu wszystkiego ale jak się tak zrobi, to później nie ma już przyjemności z gry. Z takim lvlem każdego smoka się pokona bez problemów. Jak miałem 100% władania 2H to już nie robiłem nawet questów bo mnie gra nudziła. Nie poszedłem do Jarkendaru bo co to za przyjemność z zabijania potworów. Dwór Irdorath to też dziecinada. Jednak 43 lvl w tym rozdziale robi wrażenie.

Zapewne musiałeś wybyć wszystko w I rozdziale, a można to łatwo zrobić zwojem przemiany w smoczego zębacza.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom