Kilka Postaci Jeden Głos?

Status
Zamknięty.

qubis1990

Member
Witam wszystkich, (zakładam ten temat jako ciekawostke) otóż chciałem dowiedzieć się kto podkłada głos bezimiennego bohatera w gothic'u 1 i 2. Zaczołem więc szukać i znalazłem bardzo ciekawą informację jeśli chodzi o podłożony głos pod różne postacie. Wiec aby nie przedłużać dowiedziałem się iż Piotr Bąk udzielił głosu do gothic'a 2 głos postacią takim jak Harad, Pablo, Gorn, Jack Aligator, Myxir.
A teraz inna ciekawostka z głosem otóż niejaki Mirosław Zbrojewicz udzielił głosu w gothic'u 3 osobą takim jak Gorn czy Innos ( to bardzo mnie ździwiło). Mam nadzieję że ktoś zainteresuje się tym tematem.

Pozdrawiam serdeczne Qubis.

Dzyl

El Principe
Też podejrzewałem że głos Gorna,Harada i Jacka Aligatora podkłada ta sama osoba.Ale nie sądziłem że Myxira i Pablo też bo mają nieco inny głos.Myślę że jeszcze jakaś inna osoba w G2NK podkładała głos dla 2 postaci.Nie pamiętam już jakich bo dawno nie grałem.A ten głos Beziego to podkłada chyba koleś od reklamy Mobilking :p kiedyś był gdzieś o tym temat.

Thran

Che Świniara
Ja wiem tylko tyle że Samuela i Xardasa też ta sama osoba podkłada no i Bonesa i Grega też podkłada ta osoba a co jest dziwne czyżbyśmy nie mieli więcej głosów do użycia ^_^ ?

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Wiele osób ma bardzo podobne głosy teraz nie pamiętam ale głos Beziego podkłada Jacek Mikołajczak.

KamilzLasu

New Member
Gothic I
* Jacek Mikołajczak – Bezimienny
* Adam Bauman – Diego
* Jarosław Boberek – Milten
* Paweł Szczesny – Lester, Świstak
* Piotr Bąk – Gorn
* Jacek Kopczyński – Lee, Bloodwyn
* Tomasz Marzecki – Xardas
* Janusz Wituch – Cor Kalom, Kruk, Dexter
* Robert Tondera – Wrzód
* Przemysław Nikiel – Snaf, Scatty, Thorus
* Jarosław Domin – Fisk
* Agata Gawrońska-Bauman
* Łukasz Nowicki
* Marek Obertyn
* Jacek Sołtysiak
* Paweł Iwanicki
* Andrzej Tomecki
* Mirosław Zbrojewicz- Cavalorn

Gothic II
* Jacek Mikołajczak - Bezimienny
* Adam Bauman - Diego, Lares, Pyrokar, Dexter, Matteo, Borka, Atilla, Jesper, Sentenza, Alrik, Lehmar, Canthar
* Marek Obertyn - Bennet, Thorben
* Janusz Wituch - Constantino, Kruk, Sędzia, Bengar, Daron, Gerbrandt, Erol
* Przemysław Nikiel - Lord Andre, Cavalorn, Nagur, Jora
* Agata Gawrońska-Bauman - obywatelki, Saggitta, Rosi, Thekla, Maria
* Paweł Szczesny - Lobart, Orlan, Nefarius, Vatras, Carl
* Mirosław Zbrojewicz - Rangar, Esteban, Martin, Randolph
* Tomasz Marzecki - Xardas, Onar, Kardif, Ignaz, Ramirez, Zuris, Właściciel ziemski, Fernando
* Jacek Kopczyński - Lee, Bloodwyn, Bartok, Lord Hagen, Elvrich, Herold, Brian, Garvell
* Jarosław Boberek - Milten, Pepe, Wambo, Rupert, Valentino, Hodges, Ulf, Dar
* Piotr Bąk - Harad, Pablo, Gorn, Jack Aligator, Thorus, Myxir, Halvor, Hakon
* Jarosław Domin - Rengaru, Talbin, Brahim, Bromor
* Andrzej Tomecki - Greg, Torlof, Sekob, Lothar, Vino, Raoul
* Paweł Iwanicki - Lester, Akil, Jergen, Juan, Fortuno, Buster, Wilk, Abuyin, Lutero, Skip
* Kinga Ilgner - obywatelki, Cassia, Gritta, Elena, Hilda

Gothic II - Noc Kruka
* Adam Bauman - Lares
* Janusz Wituch - Kruk
* Przemysław Nikiel - Cavalorn
* Agata Gawrońska-Bauman
* Paweł Szczesny - Orlan, Nefarius, 'Vatras
* Mirosław Zbrojewicz - Esteban
* Tomasz Marzecki - Xardas, Cord
* Jacek Kopczyński - Bloodwyn, Elvrich
* Jarosław Boberek
* Piotr Bąk - Jack Aligator, Thorus, Myxir
* Jarosław Domin - Bromor
* Andrzej Tomecki - Greg
* Paweł Iwanicki - Skip
* Kinga Ilgner

Gothic III
* Adam Bauman - Diego, Lester, Milten, Lares, Beliar
* Tomasz Marzecki - Xardas, Saturas, Vatras
* Robert Gawliński - Kerth
* Mirosław Zbrojewicz - Gorn, Kan, Innos
* Sławomir Pacek - Rhobar II, Zuben
* Jacek Kopczyński - Lee, Angar
* Przemysław Nikiel - Thorus

Sporo ludzi się powtarza, a najbardziej rozbił mnie aktor, który gra Rhobara II i Zubena, to trochę dziwne, nie sądzicie? :p No i martwi mnie to, że w każdym Gothicu ktoś inny podkłada głos pod postacie, nawet te główne (Lester).

Kacperex

KacŚpioszek
Niestety wkurza to trochę. Nie raz grając ma się wrażenie, że kilka osób posiada ten sam głos. Przy tak dużej liczbie NPC, jak i głównych postaci to nic dziwnego. Z drugiej strony jednak zatrudnienie setek aktorów wiązałoby się z większymi kosztami. Deweloperzy mogli się chociaż pokusić o to, by główne postacie miały rożnych aktorów.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
W każdej części jeden głos był dla kilku postaci.Może Ci co dubbingowali modulowali głosem ale nie bardzo to nie którym wychodziło ;)

Elessar

Inkwizytor
Weteran
CYTAT
No i martwi mnie to, że w każdym Gothicu ktoś inny podkłada głos pod postacie, nawet te główne (Lester).

Masz rację, trochę to irytuje. I zgadzam się z Kacpim - rozumiem, że to duże koszty i w ogóle, ale chociaż główni NPC mogliby mieć różne głosy.

Ave

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Według tego co napisał KamilzLasu to Laresowi w G2 i w NK głosu daje ten sam koleś, ale ja jakoś jak gram w NK to rozróżniam jego głos z zwykłego G2 i z NK hmm... dziwne.

KamilzLasu

New Member
Między premierą Gothica II a dodatku minęło trochę czasu, to głos mógłby mu się zmienić :lol:
A tak bardziej serio, to denerwują mnie zwłaszcza gadki w wątku o zaginionych ludziach - wtedy głosy chyba najbardziej dają się we znaki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom