Katastrofa Programowa W Xp

Status
Zamknięty.

Kyroge

Member
Ludzie, koniec świata jest bliski.
Dzisiaj uruchamiam złoma. Photoszit CS2 nie działa, Paint, Kalkulator, Gadu-Gadu, AQQ, etc. Nic mi nie działa!
Co zrobić? Ciągle errory wyświetla.
I jak uruchamiam programy, to pisze: "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana".
Nawet Notatnik odmawia posłuszeństwa.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Takie objawy zapowiadają jedną rzecz - format. Gorąco polecam :)

Pozdrawiam

Dzyl

El Principe
To może paint, notatnik itd mają za duże wymagania na twego kompa ? xD
Joke.

Nie no, myślę że jedyne rozwiązanie to format kompa.

Kyroge

Member
Pięknie. Ale pytanie: jak ja mam zrobić backup danych? Na pendraka nie wejdzie, a Nero leży...

szczurek

Menda serowa
Weteran
podłączyć inny dysk - kopiuj wklej. Jak ktoś bardzo chce to dysk pożyczy ;p

Kyroge

Member
Dobra, problem rozwiązany.
EDIT: I znowu to samo! Ja już nie wiem... A dysku drugiego nie mam ;<

kilek13

Member
Nie wiem ile masz tam tych danych, ale z tego co wiem zeby nagrac cos na plytke CD nie trzeba wcale nero ani innego programu. Potrzebne pliki wystarczy skopiowac do "Stacja dyskow DVD-RAM" (przynajmniej u mnie tak sie to nazywa :p )
Wlozyc plytke cd i kliknac na "Zapisz te pliki na dysku CD" ;)

Kyroge

Member
Ech, żeby mi ten komp nie odmawiał tak posłuszeństwa... A tak to wejdę w jakiś folder, system zamiera na kilka sekund, wyłącza się explorer i za chwilę się włącza. Nie mogę nic z tym zrobić =="

GOFER152

Member
Może ci się jakaś komputerowa menda zagnieździła , ale pewnie skanu nie zrobisz bo AV też ci padł jak reszta :(

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
To może być wirus tak jak mówi Gofer.Zrób format- to może pomoże :p A jak nie...to zbieraj na nowy sprzęt :D

Kyroge

Member
Mam antivira Pandę Platinium i jakoś działa O,o Inne programy nie. Więc na wszelki wypadek zrobię skan.
Mam .NET.Framework 2.0. Service Pack 1 i 2 mi nie wchodzą, DirectX też nie. Tylko czemu?

Vendetta

Deathproof
VIP
Kyroge.. Co ty robisz z tym komputerem xD?
A co do tematu... Po prostu zrób skan Pandą :p Jak się da... Ja używam Avasta! i nie mam wirusów ;P
Jeśli skanami nie rozwiążesz problemu pozostaje ci format.

Kyroge

Member
No pięknie. Teraz usunęły się stery do ATI i nie mogę ich zainstalować. Robię ostatnie scany, zrzucam pliki na płytę i format :<

kilek13

Member
CYTAT(Kyroge @ 01-04-2009, 17:00) index.php?act=findpost&pid=218389
No pięknie. Teraz usunęły się stery do ATI i nie mogę ich zainstalować. Robię ostatnie scany, zrzucam pliki na płytę i format :<

Nastepnym razem skombinuj lepszy antywirus. :p

Kyroge

Member
Wszystko pięknie, tylko nie mogę zgrać plików! Nie ma opcji "Zapisz na dysku CD", co chwila się explorer wyłącza i włącza....
Jak ja mam zrobić ten backup?

GOFER152

Member
Pewnie masz mende nowego typu , niedawno miałem taką , rozwala oryginalny program a sama się podszywa pod niego i jest nie do uruchomienia , jedyny sposób na nią to format wszystkiego + wyłączenie przywracania systemu przed formatem :(

Thran

Che Świniara
CYTAT(Vendetta @ 01-04-2009, 15:25) index.php?act=findpost&pid=218367
Kyroge.. Co ty robisz z tym komputerem xD?
A co do tematu... Po prostu zrób skan Pandą :p Jak się da... Ja używam Avasta! i nie mam wirusów ;P
Jeśli skanami nie rozwiążesz problemu pozostaje ci format.

Fuj pfuj fuj pfuj i jeszcze raz fuj pfuj ! Avast ssie jak ja nim skanowałem kompa to rozdupczył mi dwie pozostałe partycje i mogę je otwierać tylko przez Eksploruj.

Ja tam bym polecał zanieść kompa do serwisu albo znaleźć dobrego informatyka który pomoże ^_^

Nie no serio ściągnij Kasperskiego Najnowszego, zainstaluj a jak będą wiry to usuwaj.

Kyroge

Member
Dobra, temat - CLOSED.
Reinstal poszedł jak nic. Okazało się, że to wirus-podmieniacz, którego Panda mi nie wykryła! Kaspersky - owszem. Cóż, teraz zbieram system do reszty ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom