Karta 8gb W Se K770i

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Tak jak w temacie, chciałbym sobie kupić kartę 8 gb do telefonu, ale słyszałem od wielu ludzi, że telefony z
dużymi kartami pamięci sie ścinają(zawieszają) i bateria szybciej zchodzi. Czy to prawda?

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Prawda, im więcej pamięci na karcie, tym telefon bardziej zamula.
Optymalnie do telefonu powinno się dawać karty 2giga. Karty 4 gigowe, też można, ale jeśli się ma pewność że będzie to oryginalna karta (nie żałować kasy na taką) i że telefon będzie wstanie obsłużyć całą pamięć karty.
Ja mam w swoim W810i kartę 1giga i mi wystarcza, jak mi odwali to kupie 2 giga, ale nie więcej.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Czyli lepiej kupię kartę 2gb, i tak całej nie zapełnie, bo nie mam czym xD. Temat do zamknięcia.

A jednak znowu piszę. Teraz mam problem, bo mi kolega powiedział że do tego fona działają tylko Micro SD M2.
One są droższe bo 1GB kosztuje 7 dych. Normalna 1GB kosztuje 15zł.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Nie ma takiej jak normalna karta.
Są karty droższe i są tańsze. Ja mam przy swoim telefonie kartę MS Pro Duo (chyba najdroższa wersja kart), inne telefony mają MircoSD (najtańsza wersja).
Akurat masz taki a nie inny telefon, który obsługuje tylko karty Memory Stick Micro (M2).
Nic nie poradzisz, karty nie są tanie, musisz kupić taką, lub nie kupować w ogóle.
Jest też inne wyjście, zakup adapter który umożliwi przejście z karty Micro SD na M2. Adapter ten pewnie nie jest bardzo tani (myślę że w 30,- z przesyłką na allegro się zmieścisz), ale na pewno taniej wyjdzie takie coś, niż kupowanie nowych kart, gdy obecna wyda się za mała.
Gdy będziesz miał ten adapter, wystarczy wtedy kupić kartę Micro SD o dowolnej wielkości i po sprawie.
Ja tak mam i sobie chwale to rozwiązanie.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Dowiedziałem się dzisiaj też o tym z innego żródła. Co do kasy to w innym sklepie kosztuje 50 zł. za 2gb.

Dzyl

El Principe
Za 40zł możesz kupić nawet karte 2gb.No przynajemniej mój brat kupił...
Radze nie kupować więcej niż 2gb, bo wtedy bateria schodzi baaaaaaaardzo szybko...No ale myśle ze 2gb ci starczy.Dużo mp3, tapet , filmów itp, wejdzie ci.
A czy zamula to nie bardzo, no takie co mają 8gb to zamulają telefon jak h*j.Więc radze kupić ci 2gb.

Do góry Bottom