Jak Podłączyć

• Thread starter Gray_Fox
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
G

Gray_Fox

Guest
Siema, akurat tak sie zlożyło że padły mi głośniki od kompa. Na szczescie mam wieże obok kompa i moje pytanie is - jak podłączyć wieże do kompa???? Prosze mi dokładnie i JAS-NO wytłumaczyć.

Pozdr.

Laska

Active Member
Musisz zlokalizować z tyłu wieży wyjście AUX, (jeśli takowe posiadasz) wpinasz do niego kabelek, podłączasz do wyjścia na głośniki z karty muzycznej, przełączasz wieżę na AUX i śmigasz...

PUNK EREMITA

Member
Trzeba miec specjalny kabelek który można kupić w sklepie z takimi bajerami róznymi on kosztuje gdzies koło 5 zł a reszte wytłumaczył mój poprzednik

Kushi

Weteran
Weteran
Ale sr... (no właśnie). Musisz wiedzieć co to jest wzmacniacz, wzmacniacz, rozumiesz, wzmacniacz. No i bierzesz podwójnego Jack-a (Dżak masta jaaał siksa ziaaam żondzi), podpinasz do karty tak jak mówił Laska.

Jedi

Caporegime
VIP
Widze że nikt się nie postarał zabardzo:p... no to tak
Narpierw sie zorientuj czy twoja wieża wejście AUX, albo VCR (chodź to rózni sie tylko nazwą) ma na chinc (jakoś tak się pisze ale czyta się czincz) czy mini-jack (mini-jack to taki jak wtyczka słuchawet do walkmana,discmana,mp3 "czincz" to takie dwie wtyczki jedna czerwona jedna biała(chodx zą rózne kolory) Jeśli się już zorientujesz jakie masz wejście w wieży to: jeśłi masz "czincz" to musisz kupić taki kabel : czincz = mini-jack (czincz do wieży a minijack do kompa) jeśli masz w wieży mini jack (żadziej spotykany w wieżach, raczej w magnetofoach) to musisz kupić kabel (albo sobie zrobić, bo da się kupić części, jak i kable w sklepach RTV) minijack=minijack, wtedy to nie jest już ważna kolejność... włączasz komputer, potem wieże, na wieży klikasz na przycisk AUX, VCR(jaki masz) i już, natomiast jeżeli nie masz takiego przycisku to pewnie nie masz wejścia na AUX i wtedy cały mój trud idzie na marne. to na tyle, powodzenia.

Pozdro

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom