Jak Aktywować Kod

Status
Zamknięty.

slipsoad

New Member
Witam. Napisałam na PW do jednego użytkownika, który wcześniej utworzył temat : KODY ale został oon już niestety zamknięty. Nie chodzi mi o podanie kodów, bo to na google na pierwszej str można znaleźć :) Dzieckiem neo nie jestem, żeby o to prosić hehe.
Moje pytanie brzmi inaczej: Otóż już wszystko pozmieniałam w pliku w Gothic 3, otwiera mi się konsola z kodami po naciśnięciu ~ wpisuję kod ( chodzi mi tylko o nieśmiertelność, a jak znalazłam brzmi on po prostu: ,,God" ) no ale biorę Enter i nic nie idzie :/ Nic się nie zatwierdza itd. Nad tą całą konsolą do wpisywania kodów widnieją po ang takie kategorie jak: File, Game, Edit, View, Debug, Profile, Engine i Help ale nie wiem czy coś z tych muszę powłaczać, bo po naciśnięciu każdego wyskakuje mi cała lista innych rzeczy jakie mogę zrobić w grze. No nie ważne.
Proste pytanie: Wpisuję kod i co dalej? jak go zatwierdzić aby działał... proszę o szybką pomoc i pozdro :)

Aha! jeszcze jedno. Gdy chcę wpisywać kod to zamiast litery: o wyskakuje mi 4 itd. Zamiast liter to cyfry ale tylko po prawej str klawiatury. Widzę również pod F11, że świeci się jakby taki mały kalkulatorek czyli pewnie przy włączaniu ~ uruchamia się kalkulator jakiś podręczny :/ Tragedia. Podczas gry nie da się go wyłączyć. Gram w Gothica na laptopie, bo mój stacjonarny komp jest za słaby, a na laptopie chodzi jak marzenie. Może tez z tym coś poradzicie? Póki co aby wpisać kod to kopiuję litery, tworzę słowo: God" i wklejam podczas gry, bo inaczej wyskoczy mi: G4d. Rozumiecie.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
W sumie to po wciśnięciu entera powinien wyskoczyć komunikat, że kod jest włączony. Próbowałeś w ogóle sprawdzać czy jesteś nieśmiertelny?

A co do drugiego problemu, to czy próbowałeś instalacji patchy? Ten problem może powodować brak reakcji kodów...

slipsoad

New Member
Po pierwsze to jestem dziewczyną =.=' przecież pisałam, że: instalowałam, próbowałam itd. o_O
CYTAT
W sumie to po wciśnięciu entera powinien wyskoczyć komunikat, że kod jest włączony

Czyli gdy pokaże mi się konsola do kodów to piszę normalnie tam gdzie mi kursor miga czyli na samym dole? A u Was też jest jakiś tekst po ang w tej konsoli gdy się uruchamia? Pod nim normalnie wpisuję kody.
CYTAT
Próbowałeś w ogóle sprawdzać czy jesteś nieśmiertelny?

no jasne, zawsze tak sprawdzam ale nie jestem nieśmiertelna.
CYTAT
to czy próbowałeś instalacji patchy?

Nic nie instalowałam. A skąd można wziąć taką ,,łatkę"? Powinna być przy grze czy jak? :/ I w sumie to może pomóc ale wg mnie w moim laptope użycie ~ właśnie służy do włączenia tego kalkulatora i czy gram w Gothica czy też nie sadzę, że to zzawsze się będzie wł, a szperać w panelu nie chce mi się za bardzo i nawet nie sądzę aby można było to zmienić.
CYTAT
Ten problem może powodować brak reakcji kodów...

Nie uważam tak, ponieważ przecież wklejam cały poprawny kod, który brzmi: GOD. Co z tego, że go nie napisałam w tej konsoli skoro brzmi tak jak należy? Rozumiesz nie? Myślę też, że może spróbuję wpisać inny kod i zobaczę czy chodzi.

slipsoad

New Member
bardzo się cieszę, że laptop raczej nic do rzeczy nie ma ( kupiłam go pod Gothica xD ). Patrzyłam za łatkami ale nic nie znalazłam. W tym linku byłam już wcześniej i nie znalazłam od kodów przynajmniej nie widziałam...

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
To nie ważne, że nic nie pisze przy nich o kodach. Zainstaluj patch 1.6 full, to może pomóc.

slipsoad

New Member
No zainstalowałam właśnie po południu :) A przed nim tego 1.15 czy coś, bo było napisane, że najpierw tego, a dopiero mogę tego FULL. No i co? No i nic... nie działa xP dupa tam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom