Hearts Of Iron 1 I 2

Status
Zamknięty.

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
No właśnie... Co myślicie o tych grach? Ich akcja dzieje się w latach 1936 do 1947. Można w nich być jakimkolwiek państwem, które istniało w tamtych czasach. Co wam się podoba w tych grach, a co nie?

Ja ogólnie lubię te gry. Wciągają mnie one ze względu na to, że lubię II Wojnę Światową. Moje ulubione państwo to oczywiście ZSRR. W tej grze najbardziej podobają mi się możliwość działania ;] Można Związkiem Radzieckim wywołać wojnę lub Niemcami. Najbardziej w grze nie podoba mi się jej grafika, ogólnie jest bardzo szczątkowa. Wielkim atutem tej gry jest muzyka, która jest wspaniała. Wolę grać w 2 część tej gry, ze względu, na ulepszoną naukę i produkcje jednostek i jej większą ilość. Polska mocarstwem światowym? Niemcy wygrywający II WŚ? Włochy z Aliantami? CZEMU NIE! Hearts of Iron 1 i 2 Ci to umożliwią :]
Serdecznie do nich zapraszam :]

Co myślicie o tych grach?

Pozdrawiam

Jay_Kay

Magister vitae
Grałem w HoI i wrażenia są bardzo pozytywne.
Przede wszystkim zbilansowanie jednostek i realizm oraz złożony sposób rządzenia państwem. To na plus, no i oczywiście dochodzi grywalność.
Minusy? Może grafika, chociaż to tak bardzo nie przeszkadza.
Osobiście najlepiej gra mi się Włochami. Dlaczego? Otóż w sumie łatwym kosztem można podbić większość Europy. Jak to zrobić? Najogólniej - zacząć w 1936, zawrzeć sojusz z Niemcami, podbić Austrię i Jugosławię oraz rozbudować system obronny. Następnie wypowiedzieć wojnę Francji, zająć jej południe. Jak się uda to zaanektować. Jak nie, to mamy bazę do ataku na Hiszpanię i Portugalię. Możliwości jest wiele, każda interesująca. ;)
Teraz kwestia tego, żeby to utrzymać. Ale da się zrobić.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom