Gry Blizzarda

Status
Zamknięty.

cesc

Member
Jakie gry z serii Blizzard lubicie najbardziej?
Od Blizzarda moją ulubioną grą, jest Warcraft 3 i dodatek. Nie jestem wielkim fanem tej gry, ale cenie ją sobie. Przeszłem ją chyba dwa razy. Podoba mi się w niej: jednostki, rasy, boahterowie(i ich magia), bitwy, kompanie. Często grywam poprzez siec lokalną z kolegami ;]. Moja ulubiona rasa to Ludzie, a bohater to ArcyMag, Miedziobrody i Ilidan. Warcraft III, jest dla mnie bardzo dobrą grą, nie raz mam ochote powrócic do przeszłości, gdy grywałem w niego nocami.

Cisu

Member
Cóż. Dla mnie Blizzard robi najlepsze gry. Warcraft 3 + Frozen Throne... w to gram do dziś :). Mam oryginalne, ale gram na prywatnym X-Pam'ie w UMSa o nazwie Defend of the Ancients (DotA Allstars). Co do kampanii to przechodzę raz na jakiś czas, bo to miłe przeżycie ;P. Ogólnie dla mnie Warcraft 3 to najlepsza strategia jaka kiedykolwiek wyszła, bo wynik walki nie zależy przede wszystkim od liczby i siły jednostek ;). Co do innych gier Blizzarda, to w StarCrafta grałem, bardzo mi się spodobał. Diablo jeden urzekło mnie swoim klimatem, ale za to Diablo II uważam za lekki niewypał (nigdy nie chciało mi się go ukańczać czyt. nigdy nie przeszedłem tej gry). A co do World of Warcraft...grałem na prywatnych serverach najpierw w podstawę, ostatnio w dodatek "The Burning Crusade", ale za jakiś tydzień (w momencie kiedy dostanę nowego kompa) przechodzę na globala :). Mam już klienta zakupionego i czeka na zainstalowanie.

szczurek

Menda serowa
Weteran
StarCraft... Pierwsza moja gra w jaką kiedykolwiek grałem. Musze przyznać że pomimo tego iż gra wyszła juz kilkanaście lat temu wciąż chętnie w nią gram. I nie tylko ja, ma ona masę zwolenników na całym świece, którzy czekają z niecierpliwością na wyjście kontynuacji.
Diablo 2 + LoD, w jedynke nie grałem ale czytalem o niej troche i nie wiem czy by mi sie spodobała. Zeby grać w diablo potrzebuje natchnienia i wtedy potrafie przy nim wysiedzieć na prawde długo.
WarCrafty mi nie podchodza...

switek17

Member
Grywam od czasu do czasu w Diablo 2 Lord of Destruction. Z początku fajnie się grało z bratem, ale teraz już mi się odechciało ^^ Ale ja to tak mam z tą grą, że pogram z miesiąc i CD ląduje na samym dole półki. Myślałem, że dzięki BattleNet dłużej będę grał, no ale ja tylko myślałem... A tak, paladyn coś koło 70lvla, hell.
Grałem jeszcze kiedyś w Warcraft 3, ale nie zbyt przepadam za tą grą...

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Blizzard - toż to klasyka RTS, kolebka wręcz :) Co prawda Warcraft I mi nie pasował z powodu archaicznego sterowania, za to Warcraft II to jedna z najlepszych jak nie najlepsza strategia wszechczasów. Warcraft III + TFT też było bardzo dobre, i także często gram na Lanie ze znajomymi.

Niestety WoW zatracił całe uniwersum Warcrafta...tak jak inne MMO zero fabuły... wątpię żeby wygrzebali się z tego kolejnym Warcraftem. Nie, Warcraft upadł, wraz z WoWem padła wielka historia serii... i niechaj seria nam spoczywa w spokoju.

Starcraft za to był hitem. Tak jak W2 i 3, to gra ponadczasowa. Fabuła była genialna, w zasadzie nie mogę się doczekać dwójki, dlatego że po prostu ten świat wciągał. I interesuje mnie los bohaterów takich jak Sarah Kerrigan i reszta. Fabuła w tej grze była genialna, i tego samego oczekuję od dwójki :p

Diablo I miał w sobie coś wielkiego, klimat, i to że zawsze były inne questy... istny geniusz i tyle!
W D2 LoD grałem na BNie z przyjaciółmi, ale mi nie szło i nie podobało się zbytnio, więc rozdałem cały mój crap na free i usunałem konto :p

Blizzard to niekwestionowany król RTS według mnie.

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Nie będę się wyróżniał, bo mi też RTSy Blizzarda się podobają. Jednak TYLKO RTSy. Grałem w Diablo 2 oraz w WoWa, ale te gry były dla mnie nudne jak komedie romantyczne.
Za to strategie są po prostu świetne. Jestem posiadaczem oryginalnego Warcrafta i zdarza mi sie nie raz zagrać na Battle.necie. Moją ulubioną rasą są orkowie. Cenię ich za siatkę raiderów(ułatwiają micro xD) i elastyczność działania.
Starcfart też mi się podoba, ale w niego rzadziej gram. Czasem z kolegami po LANie i częściej z ludźmi z internetu na pirackich serwerach, bo niestety już nieb można kupić SC samego.

Dawido90

New Member
Najbardziej z gier Blizzarda spodobały mi się StarCraft i oczywiście WarCraft i są to moje ulubione tytuły tego teamu.

Co do Diablo i Diablo 2 nie wypowiadam się bo... w nie nigdy nie grałem.

Mi sie najbardziej podobają StarCraft i World of Warcraft. StarCraft to była między innymi pierwsza gra w które grałem (keszcze nie na swoim kompie). W WoW'a aktualnie nie gram ale jak grałem to mogłem siedzieć przy nim całymi grami. Wg mnie to najlepsza MMO!!!

LaRes ruLeZ

Member
Ach jak pamiętam jak spędziłem rok czasu grając prawie codziennie w diablo 2 LoD przez neta... :rolleyes: w Warcrafta II i III grałem z 2 miechy i starcrafta też grałem, ale WoWa i starka nie trawię. Najlepsza z gier blizzarda (wg. mnie) to diablo (ponoć ma być 3 część ale to niepewne).
EDIT: to było półtora roku ;)

T

Thran

Guest
Zdecydowanie pierwszą był Warcraft II full wersja i zdecydowanie serię Warcrafta ubustwiam :) potem był Starcraft też fajny ale większą uwagę miałem dla Warcrafta :D normalnie ten konflikt z Warcrafta lepiej mi przypadł do gustu niż ten w Starcrafcie :)

Ja natomiast nienawidzę takich błędów ;/ - Kushi

EdGaR

Member
Wszystkie gry blizzarda to majstersztyk :D WoW zwlaszcza ;> potem w3 sc diablo 2 ;D przy wszystkiech spedzilem kupe czasu, a przy jedej wciaz spedzam; > Imo najlepsze gry wychodza spod tej marki ^^

Laska

Active Member
Blizzard jest swego rodzaju fenomenem, bo można mieć niemal pewność, że każda ich gra okaże się hitem... Warcrafty, Diablo, WoW czy Starcraft to gry, o których ciężko zapomnieć i każda z nich zasługuje na uwagę. Diablo - pierwszy hack n' slash, Warcraft - udane połączenie RPG i RTS, WoW - wprowadzenie MMORPG w świat Warcrafta. Trzeba przyznać, że niektóre gry robią naprawdę długo, ale za to jaki jest efekt końcowy :D Powinni dostać jakiegoś nobla, czy coś :p

T

Thran

Guest
Gdyby nie to żę Blizzard przedłuża zawsze premierę swoich gier to wychodzą same hity praktycznie no spójrzcie. Do dziś grają po sieć w Warcrafta III albo w Starcrafta ale głównie Warcrafta chyba a czemu ? bo istnieje coś takiego jak DoTA cholera niewiem co to przyznaje się ale musi być ciekawe nieważne.

Założę się że jeszcze nie raz przesuną premierę Starcrafta 2 by dodać poszczególne smaczki ciekaw jestem jakich :D a co do Wrath Of The Lich King to tutaj jestem innego zdania bo chodzą plotki że dodatek jest na średnim poziomie produkcji czyli mówią że gdzieś na święta Wrath Of the Lich King zawita w Ameryce a w Europie dopiero parę miesięcy póżniej to tylko kwestia czasu.

Geezer

Member
Dota śmierdzi. Jest to mapka zrobiona przez blizza czy fanów, nie wiem dokładnie, do grania na sieci z ludźmi... osobiście mi nie podchodzi, wole footmeny, td, ale najbardziej orcs&ud vs hum&ne xP

Czyli po moim rozpoczęciu od razu wiadomo, że gram na bnie w Wara. Ostatnio wciąga nieźle, raz to mapki fanowskie, raz to prawdziwy mecz... Zawsze uwielbiałem singla (choć nudny po jakimś czasie) i kampanię ze świetną fabułą i jakby nie przeszło, gram w wara już od dawna, tylko dopiero od jakiegos czasu mam oryginała i pykam na necie. Wcześniej był piracki serw europejski, ale to jest taki żal, że szkoda gadać... Więcej Rumunów niż kukurydzy na polu xP A reszta? W WoW'a przyznam, chciałem pograć, ale mnie wk*@%&# podłączanie się do serwa... Dałem sobie spokój. Diablo i Starcrafy nawet nie podchodzi, a więc Warcraft for life! Do tego przeczytało się kilka książek z tego uniwersum... Musze teraz sobie kupić Duszę Demona, ale gdzie gdzie?! U mnie w mieście oczywiście nie ma ;(

T

Thran

Guest
Rzecz w tym że tylko Blizzard wydał tak mało gier ale za to jakie wydał omg ! właściwie to wydał same hity ale ich największym dziełem to jest seria Warcrafta bo do dziś gra w nią po ileś tam ludzi a co do starcrafta to ten ma tyle fanów że o ja Koreańce,Chińczyki,Japońce wciąż grają przez sieć w 1 SC aż nie dziwie się że powstanie 2 ale ponoć jak wejdzie 2 w życie to w 1 zamkną all serwery do Battle Neta a wracając do Warcrafta to sukces WoWa był do przewidzenia <_< kto grał w całą serie strategii a do tego kocha tą serie to nie mógł sobie odpuścić WoWa mimo że jest abonament myśle że blizz jeszcze nie raz nas zaskoczy może w przyszłym roku jakimś nowym tytułem :) dobrze by było gdyby to był CRPG :D

Cuddy

New Member
Blizzard robi świetne gry :) z Warcraftem i Starcraftem na czele :) . Wg mnie wydawanie kolejnych dodatków do WoW'a to naciąganie graczy na hajs :D aczkolwiek ta gra to najlepsze MMORPG wg mnie.Jedyne marzenie odnośnie blizzarda które chyba nie będzie spełnione to kolejna część Warcrafta.

Pozdrawiam Cuddy

T

Thran

Guest
A niewiadomo gdzieś pisało że jeśli Wrath Of The Lich King ma być ostatnim dodatkiem do WoWa to po nim może wydarzą Warcrafta IV ale jaka szansa jest ? raczej mała gdyż Blizzard ma jeszcze w WoWie wiele nie wykorzystanych motywów jak Hyjal a w nim Jama Nelthariona Strażnika Ziemi albo Grim Batol ITP.

Coś czuje że Blizza czeka świetlana przyszłość :p

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Zdecydowanie Diablo II: LoD. Nie dość że na BN wciąga ja diabli, to jest tam tyle możliwości że to szok. Dobre żeby pograć sobie wieczorkami, relax. A później, kilka lat starsi wrócić można do tej gry i powiedzieć "Na tej grze się wychowałem". Na tym polega ten urok ^^

Phoenixx

Member
Blizzard mysli, wydali pare gier za to jakze wspanialych : >

SC: moja pierwsza gra, i przegrane nocki w kafejce. Gra jak na tamte czasy byla naprawde doskonale zrobiona.
WC3: Gram do dzis, najczesciej w dote, ale normalne gry rowniez sie zdarzaja ostatnio(nawet dosc czesto). Dodatkowo bardzo mi przypadla do gustu fabula i caly klimat swiata warcraftowskiego.
DII: Rowniez, jak dla mnie bardzo przyzwoita gra, mimo ze nigdy nie gralem na bnecie.
WoW: istny n1, zarwane pare miesiecy zycia przez niego ^_^

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom