Grupa teatralna „Skazańcy” – Poznaj załogę

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
W pierwszej części z serii Z pamiętnika Skazańca poznaliśmy kilku aktorów grających w spektaklu. Poznacie ich przez teksty i obrazy.

Miłosz Plota – Starszy Cień​

Jest w tym scenariuszu przede wszystkim po to, by wprowadzić Nowego Skazańca, podobnie jak robił to Diego. Wyjaśnić, co się tutaj dzieje i jak się sprawy mają, jeśli chodzi o podział na 3 obozy.

gothic skazańcy aktorzy

Właśnie mu wyjaśnia

Jakub Marchewka – Szpieg Starego obozu​

zpamietnikaskazanca jakub marchewka
Jak można spodziewać się po szpiegu, właśnie szepcze komuś nad uchem

Alicja Palejko – Reprezentantka Starego obozu​

skazancy proba luty 2025 4 458x572 1
Rozmowy z innymi obozami wymagają reprezentanta

Michał Kruk – Myxir​

skazancy jaktojestbycmagiem michal kruk
Z magiczną kulą
Moim zdaniem, to nie jest tak, że dobrze albo, że nie dobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że ludzi. Magów, którzy mi pokazali kręgi magii, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem w Varancie i co ciekawe, właśnie takie spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się konkretne bóstwo, niekoniecznie uniwersalne bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga się rozwijać.

Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. Ja dziękuję Saturasowi, ja dziękuję życiu. Życie to runy, życie to magia, życie to krąg. Wiele osób się mnie pyta, skąd ty czerpiesz tę magię, a ja na to, że to proste. To magia runiczna. To właśnie ona sprawia, że dziś na przykład zagłębiam tajniki magiczne, a jutro, kto wie, oddam się pracy obozowi i będę ot choćby pilnował kopca.

„Jak to jest być magiem, dobrze?” według Myxira

Dominik Flantowicz – Merdarion​

zpamietnikaskazanca dominik flantowicz
Merdarion i jego magiczna, świecąca tuba

Maciej Rzońca – Nefarius​

zpamietnikaskazanca maciej rzonca
Nefarius sceptycznie podchodzi do magicznej błyskotki Merdariona

Artykuł Grupa teatralna „Skazańcy” – Poznaj załogę pochodzi z serwisu Gothic Up.

Przeczytaj u nas na stronie...

Do góry Bottom